Tak sobie myślę, ze może sama łuszczyca nie powoduje kłopotów z włosami, ale maści, które stosujemy.Niewątpliwie mają one ujemny wpływ na nasze czuprynki;/;/
Pozdrawiam:)
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 7:19 pm Czyzby?
Mam drugi raz w zyciu potęzny wysiew.....za pierwszym razem stracilam polowe uwłosienia głowy i teraz tez się na to zanosi.Byc moze one nawet nie wypadają ale się łamią,nie wiem.
Jednak ilosci straconych są imponujące.....
Wszyscy piszą, że łuszczyca nie powoduje wypadania włosów. A ja twierdzę, że powoduje. Łuszczyca jest m.inn. spowodowana osłabieniem organizmu. Proszę nie oszukiwać się samemu, że to przez łuskę itp. A co powoduje łuskę na głowie? Mszyca czy pajęczaki? Mnie przez okres ok. 4 m-cy wypadło chyba połowę. Teraz stosuje tonic i szampon NERIL, jest lepiej.
wypadanie własów przy luszczycy glowy jest spowodowane tym , że wlos a raczej cebulka wlosa nie ma dostatecznej ilości "powietrza" , jest stlamszona przez luskę przez co wlosy sa oslaboine i wypadają. Wystarczy pozbyc sie luski ,pić preparaty w tabletkach lub naturalne na wyglad skóry , paznokci i wlosów a wszystko wróci do normy. Kiedys zaczęłam stosowac płyn NERIL ale przestalam , po przeczytaniu ostrzezenia , ze na począdku moga sie nasilić objawy wypadania wlosow , przezucialam sie środki naturalne, smarowalam glowe nawet wodą spod alg .
Juz to pisalam ale powiem jeszcze raz ,ze luszczyca nie powoduje wypadania wlosow. Nawet nie powodują tego masci. Powodują to uszkodzenia mechanicznie podczas smrowania,czesania itp....Mnie kilka lat temu lekarz powiedzial /troche zartobliwie/ ze mam ł.ale bede mila mocne i geste wlosy. No i sie nie pomylil.
Jesli masz zdrową skore glowy to czy bedziesz wlosy szarpać czy mocno smarować to i tak nie wypdna , .. Ja podtrzymuje swoj zdanie , ktore równiez konsultowalam z lekarzem, skora pozbawiaona, ograniczona dostepu powietrza , pory zatkane, cebulka wlosa oslabiona, wlos oslabiony , i podczas smarowania wypada. Kiedy mialam taką skorupe na glowie , że nie czułam szczotki na skórze to podczas mycia i czesania wypadalo mi tyle włosow , że myslałam , że ołysieje. Teraz , gdy mam skóre glowy zaleczoną jest calkiem inaczej , mogę czesać i czesać i wlosy sa na swoim miejscu:)
Mi tam normalnie wypadają Ale to właśnie dlatego, że jak się drapie i wyciągam ten syf, to ciągnę za włosy.
Ewa49 jak napiszesz posta to Tylko u Ciebie widać z boku edytuj i usuń. Post jest normalnie widoczny. To są opcję jakbyś np. napisała posta i chciała coś w nim zmienić to wciskasz edytuj, lub jeśli wogóle chciałabyś usunąć swojego posta to wciskasz usuń. Każdy użytkownik ma takie przyciski widoczne tylko przy swoich postach.
musze wam powiedziec ze z czasow mojej swietnosci zostala mi tylko na glowie piekna szopa..co potwierdza wasze slowa z e wlosy nie wypadaja od luszczycy tylko od towarzyszacych jej lojotokow i mechanicznego sciagania luski..co zreszta juz dawno powiedzieli mi lekarze podczas moich licznych pobytow na oddzialach szpitalnych..i bardzo sie ciesze bo kiepsko wygladalbym pollysy:D:D:D:
U Panow brak wlosow to jeszcze zadna tragedia ale u kobiet to byloby kompletne zalamanie. Jesli moge cos doradzic ,co nie dotyczy moze luszczycy: jesli ktos ma slabe wlosy lub po prostu nie chce ich "nadwyrezac" to radze nie suszyc wlosow suszarką ani cieplym ,ani zimnym strumieniem powietrza. Po prostu zostawic je - niech same wyschną.
Hmm.. ja nie wyobrażam sobie aby nie suszyć włosów suszarką a potem dodatkowo ich nie wyprostować... taki nawyk..
poza tym jeśli miałabym czekac zanim moje włosy same wyschną to pewnie już moją "łepetynkę" zadrapałabym na amen
a tak to szybko wysusze.. posmaruję i git!
Każdy dermatolog mówi, że łuszczyca nie powoduje wypadania włosów. Ale to co oni mówią, nie zawsze się sprawdza w praktyce. Najlepiej to wiemy my sami, nie dermatolodzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum