Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
To chyba łuszczyca :(
Autor Wiadomość
memoriesan

Wysłany: Sro Cze 27, 2007 1:08 am   To chyba łuszczyca :(

Ech.. Praktycznie od dziecka każdy dziwny wyprysk wzbudzał we mnie niepokój - moja mama ma łuszczycę... I chyba niestety się zaczęło - od kilku dni na obu kolanach pojawiło mi się po jednej czerwonej plamce, pojawiła się złuszczająca się skóra... Jeszcze w tym tygodniu idę do dermatologa... Ale jestem przerażona, bo nie chcę, by to była łuszczyca... Od małego wdziałam, jak moja mama się męczy z tą chorobą, nie chcę przechodzić przez to, co ona... Jestem w dołku ;(

wierszokletka 

Wysłany: Sro Cze 27, 2007 10:22 am   

pzrede wszystkim nie załamuj się, to najważniejsze. łuszczyca nie jest aż tak straszną chorobą, da się z nią żyć, a to najważniejsze ;) trzymaj się.

MagdaK

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 10:26 am   

Proszę o rade bardziej doświadczonych kolegów!!! Tak naprawde nie wiem czy mam łuszczyce ale jakis tydzien temu na kciuku zrobila mi sie bardzo sucha skora i ona porozdzielała sie na takie male plamki. Ale one nie sa czerwone, maja kolor zdrowej skory. Czy to jest poczatek łuszczycy?? Czy u Was tez to sie tak zaczelo?? Troche sie przestraszylam. Czy moge dostac w aptece jakas masc bez recepty ktora natłusci mi skore i to cos zniknie??

EWaa

Wysłany: Sob Cze 30, 2007 9:49 am   

mozesz zastosować : AKSODERM , LINOMAG, sa to maści bez recepty ok 4-5 zł

Żelka_94 

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 1:08 pm   Re: To chyba łuszczyca :(

memoriesan napisał/a:
Ech.. Praktycznie od dziecka każdy dziwny wyprysk wzbudzał we mnie niepokój - moja mama ma łuszczycę... I chyba niestety się zaczęło - od kilku dni na obu kolanach pojawiło mi się po jednej czerwonej plamce, pojawiła się złuszczająca się skóra... Jeszcze w tym tygodniu idę do dermatologa... Ale jestem przerażona, bo nie chcę, by to była łuszczyca... Od małego wdziałam, jak moja mama się męczy z tą chorobą, nie chcę przechodzić przez to, co ona... Jestem w dołku ;(

Nie musisz sie meczyc!!!
Ja sie mecze po pozno zaczelam...
skoro masz dwie male.... jak zaczniesz cos stosowac i ci trzexcia wyskoczy to znaczy ze nie dziala...
sprobujnsie naswietlic i mowi cie po tygodniu moze niebyc!

Odpowiedz do tematu