Mogę poradzić ci tylko abyś poszukała szamponu z rysunkiem kotka na butelce. Używałam go kiedyś i mi pomógł. Niestety nazwy nie pamiętam. Zresztą powiedz że szukasz czegoś od łuszczycy. Łuszczyca na samej głowie to nie tragedia. Poza tym przez pewien czas stosowałam nizoral i też się nieźle sprawdzał. Dziecku w jego wieku trudno wyttłumaczyc cos takiego ale kiedy ja zachorowałam to moja nauczycielka na lekcji wychowawczej wytłumaczyła dzieciom co to za choroba i miałam spokój. Miałam wtedy 10 lat i rozumiem doskonale Twojego syna. Trzymam za was kciuki i nie załamuj się jeśli jakiś preparat nie będzie działał. Musisz poprostu dopasować lek do jego choroby bo każdy z nas inaczej reaguje na ten sam lek.
Mnie też wydaje się, że ludzie powinni wiedzieć co to za choroba, że nikogo nie zarazimy...Ja też już mam dość wymyślania wszelkich chorób byleby nie powiedzieć, ze to łuszczyca!!Sama doswiadczyłam sytuacji, w której musiałam przynieść zaświadczenie od lekarza, że moja choroba nie jest zaraźliwa bo szef bał się podać mi rękę...
Choraba w lekkich przypadkach może i nie jest szkodliwa fizycznie ale potrafi bardzo osłabić psychicznie...
Pozdrawiam
Wg. mnie powinnismy i podpisywać petycje i uświadamiać ludzi naokoło. Wszystkim odpowiadam na pytania i wszystkim mówię co to jest i robię to z chęcią. Niech jak najwięcej ludzi zrozumie tą chorobę i ludzi chorych. Jeżeli choć jedna osoba spotka potem jakiegoś innego łuszczyka i nie będzie się bała podać mu ręki, okaże mu zrozmienie i nie będzie zadawać masy pytań, a przejdzie nad tym jak do czegoś normalnego, lub wspomni, że kiedyś znała mnie uznam to za sukces . Przecież ktoś z mojej klasy może zostać szefem jakiejś firmy. Jeżeli przyjdzie do niego łuszczyk w sprawie pracy podejdzie do niego zupełnie inaczej, niz jakby nic nie wiedział o tej chorobie. Czyż nie?
_________________ Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.
nie można nas dyskryminować, nie jesteśmy gorsi od innych... naprawde gra jest warta świeczki bo napewno nie tylko mnie spotkało wiele niemiłych reakcji od innych ludzi a gdyby wiedzieli może byłoby inaczej....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum