Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
JEST CORAZ GORZEJ!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:50 am   JEST CORAZ GORZEJ!!!!!!!!!

juz trzy tygodnie mijaja od kad zachorowałami zamiast znikac jest coraz więkrza a ze swędzeniem to sobie nie radze,mam wszędzie gdzie mozna miec!niby odmiana kropelkowa ale wyglada strasznie na tułowiu z przodu i ztyłu na całym, te kropelki zaczęły sie łączyc w jedną mase juz nie wiem co robic w pracy juz coraz trudniej ukrywac mam prace bezposrednio z ludzmi,jest czerwona jak ogien na zmiane smarowałam cygnoliną 0,05 i delatarem na zmiane i nic probowałam zielonej herbaty i drozdzy i nic nawet nie blednie ja juz nie wiem co robic :!: juz na szyi mam,od załamania jestem jeden krok albo juz sie załamałam gdyby to troszke znikało,ale nic a nic tylko wiekrze sie robi mam dosc NIE CHCE TAK ZYC :!: :!: :!:

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:53 pm   

Odstaw mąkę pszenną i co drugi dzień na obiadek jedz kasże jaglaną z warzywami (gotowanymi).
Odstaw wszelkie konserwanty i ostre przyprawy. Unikaj alkoholu, nadmiaru tłuszczy zwierzęcych.
To trudne, ale zadbaj o dobre samopoczucie.
Wszelkie mazidła używaj jako środki wspomagające a nie (wyłącznie) lecznicze, nimi bowiem jedynie "sprzątasz miejsca wypadków" a przyczyna wykwitów nadal jest aktywna.

Czekam na relację za ... tydzień. Głowa do góry. Pozdrawiam. mirek :smile:

EWaa

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 2:10 pm   

iwona....jeśli to możliwe to weż tydzień wolnego i na spokojnie zajmij sie łuszczycą , L-4 może ci również dać dermatolog.......jesli chodzi o ze nie widzisz poprawy to ja też miałam tak na począdku , gdy zmieniłam diete i zaczęłam odtrówać , oczyszczac organizm łuszczyca mi sie nasiliła , ale po jakims czasie stosowania diety i mazideł , płynów do kapieli( BONIDERM - dostepny w sklepie zielarskim, mydlo siarkowe- w aptece) codzienne 2razy dziennie natłuszczanie, zaczęlo sie poprawiać , do tego witaminy , selen, i już po ok 4 miesiacah nie mialam prawie nic. Wypróbuj , nie poddawaj sie i walcz, powodzenia!!!:):)

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 7:08 pm   

witam :cry:
na L4 nie ma szans bo własnie zaczęłam nową prace(miało być tak pięknie)
a teraz myśle jak tu zrobic zeby nikt nie zauwazył w mojej sytuacji jest to trudne,nałozyłam drozdze niestety zadnej poprawy nie widze,jest chyba gorzej bo mnie teraz piecze i bardziej swedzi krosty mam dalej wypukłe i czerwone,zazdroszcze wam ze wyleczyliscie wszystko bym dała zeby teraz tez sie cieszyc zdrową skórą,majgorsze ze nie wiem jak zadbac o dobre samopoczucie to jest przepasc dla mnie, bo we mnie az kipi od nerwow :evil: jutro moze wybiore sie do dermatologa zobaczymy co powie bo chyba spaliłam skore tą cygnolina dam znac pa

- a co myslicie o solarium :?:

EWaa

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 10:39 pm   

chodziłam do solarium 2 razy w tyg po 5 min na począdku , pózniej raz w tyg po 10 min, ale nalezy pamietać żeby przed wizyta solarium nie być posmarowanym maścia , i żeby broń boże nie pic dziurawca , pozaty piłam jeszcze tabletki BETA-KAROTEN 2 rzy po 2. Zaleczanie musi potrwać , musisz być cierpliwa, wez pod uwage to , ze jest chlodno i wiele zmian mozesz ukryć, na szyje i twarz smarowałam CUTIVATE KREM co drugi dzień cienką warstwą, zreszta jak pójdziesz do lekarza to wszystko ci wytłumaczy , poza tym tu na forum jest wiele informacji , co do poparzenia cygnoliną to nie wiem zbyt duzo bo tego nie stosowalam ale zobacz na forum moze coś jest na ten temat.

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 2:31 pm   

Iwono,
nie wiem jak inni ludzie ale ja wcale nie jestem wyleczona. Czasem jest lepiej a czasem gorzej ale te plamy zawsze były i są nadal...jeśli Cie to pociesza w jakikolwiek sposób :wink:

a co do solarium to u mnie dawało dobre efekty, zacznij od kilku minutek ze 2 razy w tygodniu a potem jak będziesz dobrze na to reagowała to zwiększaj ilość minut. Nie zapomnij natłuścić ciała przed pójściem (polecam taka oliwkę dla dzieci np. bambino) no i tak jak Ewa pisała, nie smaruj sie wtedy maścią....

Wszystko będzie dobrze, powodzenia :!:

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 11:46 pm   

Dziękuję wam jestescie super :!:
nawet nie wiedziałam ze mozna miec takie wsparcie od osob których sie nie zna :grin:
wyczytałam ze kąpiele w otrębach pomagaja i okłady z siemienia lnianego, picie naparuz ziela przywrotnika,krwawnika,nacieranie olejem dziurawcowym lub rumiankowym,powinnismy jesc owoc głogu suszone morele,miód drozdze,winogrona,sliwki i jeden dzien w tygodniu poscic jeszcze na przemian prysznic zimny i ciepły,ale sie rozpisałam ale moze komus to pomoze a i jeszcze wcieranie soku z aloesu np.kaktusa jutro ide do sklepu zielarskiego :wink:

-papka z drozdzy wybieliła mi troche te krosty jutro znowu nałoze

pa do jutra :smile:

EWaa

Wysłany: Pon Lis 05, 2007 2:05 pm   

iwona widze , ze jest lepiej :) usmiechasz sie :) :) tak trzymaj a wszystko bedzie dobrze!!!!!

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Pon Lis 05, 2007 7:46 pm   

Byłam dzis u dermatologa dała mi jakąś robioną masc białą,nie wiem co toale napewno nie steryd :lol: najgorsze,ze mam infekcje gardła i chyba nie ma szans na zaleczenie Ł,byłam na solarium dzisiaj na 6min troche sie boje ze więcej mi tego wyskoczy,tej białej masci boje sie zastosowac bo teraz uzywałam tylko drozdzy i nawilzaczy zadnych masci,zaraz bede robic okładu z siemienia lnianego no i diety tez przestrzegam(staram sie) no i swędzenie sie zmniejszyło,ale i tak strasznie wyglądam,moja przyjaciółka była świadkiem dzisiaj nakładania drozdzy to póżniej sie cały czas drapała jak zobaczyła moją skóre :lol:

- ta masc nazywa sie hydrocorhisoni jakos tak bo cięzko sie doczytac

-pozdrawiam pa

EWaa

Wysłany: Pon Lis 05, 2007 9:12 pm   

robione masci sa z regoly bez sterydu, takze nie musisz sie obawaiać, zastosuj ja regularnie.

Niamka 
Aiko

Wysłany: Wto Lis 06, 2007 8:21 pm   

JA BYM NA tWOIM MIEJSCU ODSTAWIŁA CYGNOLINĘ I DELATAR SKORO NIE POMAGAJĄ!!! Może te leki nie współgrają z Twoją skórą? Bo moją cygnolina "wypalała" i to nie w taki sposob jak powinna, a Delatar powodował nasilenie się swedzenia i obrzęki, chociaż przez pierwsze 3 dni działał... Ja zmienłam te leki na Daivonex, ktory chociaż dziala dość powoli to naprawdę DZIAŁA :!: :!:

krzychu 

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:15 am   

Ludziska musicie pamietac ze kazdemu pomoze co innego a czasem nawet jak raz pomoze za drugim razem moze juz nie byc zadnego rezultatu
W moim przypadku stosowanie diety typu odstawienie przenicy alkoholu przypraw konserwantow itp nic nie dalo a teksty typu posprzataj organizm ech skad wy kurde wiecie jaka jest tak naprawde przyczyna luszczycy bo ja nie wiem,wiem co mi szkodzi i co mi pomaga acha i wiem tez kto mi kit wciska jak ktos mi gada ze wie na ten temat wszystko to ja mysle ze g wie
stosowalem wszelkie wynalazki,diety,masci z tego i innych for i caly czas mialem pogorszenie nie bylem zarejestrowany ale czytalem
30% ciala mialem zajete luszczyca w tym co mnie najbardziej wkur... 90% gornej powierzchni dloni
Mialem takiego dola ze juz z chaty nie wychodzilem a domownicy to juz bali sie w ogole odezwac taki mialem chumor

tydzien temu wyszedlem ze szpitala (wojewodzki w Tychach)zastosowano u mnie naswietlanie puva +oksolaren i masc siarkowa na glowe jakis olej i na twarz laticort,laaticort sam musialem zalatwic bo w szpitalu juz nie mieli to wszystko
Luszczyca mi zeszla calkowicie po 3 tygodniach teraz nie mam nawet jednej malutkiej kropki zostala tylko ciemniejsza skora w miejscach w ktorych byla luszczyca ale niedlugo nie bedzie sladu
Tylko trzeba poszukac tych nowszych lamp(kabiny ktore naswietlaja cale cialo jak w solarium
Szef tez nie byl zadowolony jak mu powiedzialem ze ide na l4 ale mam to gdzies jak mnie zolni znajde inna co mialem sie meczyc zeby miec robote teraz przynajmniej mam pozytywne spojrzenie na swiat i troche czasu bez ł :)
Sproboj lamp moze Ci pomoga bezrobocie sie skonczylo wiec jakas prace znajdziesz po l4 acha wczesniej chodzilem tez na solarium (ile mnie to kosztowalo)do znajomej zadnej poprawy
Zycze szybkiego wyleczenia i podziwiam Cie za optymizm,kobiety z ta choroba maja ciezej od facetow
ps.a jak slysze jakas babke ze jej sie swiat wali bo jej jakas opryszczka wyskoczyla to jak bym jej tak przyp... ,nie no zartuje nie uderzyl bym kobiety

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:45 pm   

co do ostatniego Twojego zdania to czasem mnie ogarnia taka sama ochota jak słysze narzekania innych ludzi na jakąś pierdołe co im wyskoczyła i mają tragedie :twisted: :twisted:

boziu :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Nokia-al 
Ala

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 5:49 pm   

ja wolala bym byc cala obsypana w pryszczach ,bo to da sie jakos zwalczyc....

chcetnie z takim kims bym sie zamienila na Ł.

Masakra ludznie nie maja poblemów....

krzychu 

Wysłany: Sro Sty 09, 2008 5:46 pm   

Sorka za poziom mojego postu nie chcialbym nikogo obrazic,i szczegolnie zdanie o wciskaniu kitu chcialbym wykasowac bo moze mirushowi i innym dieta akurat pomaga.
Heh jestem tez uzalezniony od wody ,lecze sie od paru lat no ale to czy bede chlal czy nie zalezy tylko ode mnie i moj alkoholizm juz zaakceptowalem :D
Nad luszczyca nie mam zadnej kontroli,cos zaplanuje a tu bec,atak luszczycy,i tu jest problem

Odpowiedz do tematu