Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Światowy Dzień Łuszczycy 2007
Autor Wiadomość
martusia

Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 6:29 pm   Światowy Dzień Łuszczycy 2007

Z okazji

ŚWIATOWEGO DNIA CHORYCH NA ŁUSZCZYCE 29 października 2007 r.

ogłaszamy

KONKURS LITERACKI pt. „MOJE ŻYCIE Z ŁUSZCZYCĄ”

Regulamin:

1. Konkurs kierowany jest do chorych na łuszczycę, a także ich rodzin i bliskich.

2. Konkurs obejmuje prace w formie pisemnej z ewentualnymi załącznikami w formie zdjęć (pliki w formacie jpg, skadrowane to ekspozycji, wielkość będzie dopasowana do tekstu w trakcie redakcji).

3. Tekst nie powinien przekraczać 2 stron maszynopisu.

4. Praca powinna zawierać:
- imię bohatera,
- wiek,
- opis otoczenia (miasto, wieś),
- okres zmagania z chorobą,
- opis walki z łuszczycą i jej efekty,
- opis reakcji środowiska na chorobę bohatera,
- opis stanu psychicznego bohatera.

5. Przesłanie tekstu na konkurs jest jednocześnie wyrażeniem zgody na jego publikację na stronie stowarzyszenia i w innych materiałach wydawanych przez nie.

6. Prace będą oceniane przez członków zarządu. Zastrzegamy sobie prawo do skracania tekstów i poprawiania błędów ortograficznych, a także prawo do odrzucenia tekstów napisanych w sposób niezrozumiały, slangiem, nazbyt obszernych lub zawierającym wyrażenia powszechnie uważane za obraźliwe.

7. Prace należy przysyłać na adres marta.plachecka@gmail.com do dnia 20 października 2007.

8. Wśród uczestników konkursu spełniających powyższe kryteria rozlosujemy nagrody - niespodzianki.

Prace konkursowe ukażą się na stronce Stowarzyszenia-www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl
w dniu ŚWIATOWEGO DNIA CHORYCH na ŁUSZCZYCE - 29 października 2007.

Mamy nadzieję, że konkurs spotka się z pozytywnym odzewem i zostaniemy zasypani mailami A dla niektórych będzie to rodzaj terapii - przelanie uczuć na klawiaturę czasem pomaga. Sprawdzone! A może jednocześnie uda się zmienić życie lub sposób myślenia osoby, która to kiedyś przeczyta..........satysfakcja gwarantowana rzucamy się, więc do klawiatur (Boże, co za czasy- dawniej się mówiło do piór ) i piszemy!!! Każdy ma równe szanse, a regulamin to tylko wytyczne, jak postępować i co ma zawierać historia.

zarząd Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Chorych na Łuszczycę "PSORIASIS"

wierszokletka 

Wysłany: Pon Paź 01, 2007 8:52 pm   

fajny konkurs :D może wezmę udział jak będę miała czas :D

martusia

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 8:50 am   

Na konkurs wpłynęło pięć, bardzo poruszających, osobistych opowieści osób ze stosunkowo długim stażem choroby.

Dziękujemy Autorom, że zechcieli podzielić się swoimi, często głęboko skrywanymi, historiami. Właściwie w każdej z nich, pomimo przedstawionych trudnych i bolesnych doświadczeń, przetykają się nuty optymizmu, pocieszenia, wsparcia, wiary że „jutro” nie musi być zdominowane przez chorobę…

Zapraszamy wszystkich do lektury na stronce stowarzyszenia. Wierzymy, że każdy czytelnik znajdzie w tych pięciu historiach coś dla siebie ważnego, cennego: może inspirację, może ukojenie, a może po prostu ciekawie poprowadzoną fabułę…

Z okazji Światowego Dnia Chorych na Łuszczycę
życzymy wszystkim Autorom, czytającym i wszystkim forumowiczom,
aby zawsze towarzyszyła im radość, nadzieja i miłość,
a życie obficie im wynagrodziło wszystkie cierpienia jakie przyniosła choroba.

martusia

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 7:39 pm   

Kochani!!!
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim autorom......nawet nie wiecie, jak osobiście odbierałam Wasze historie......Nie raz i nie dwa łza zakręciła się w oku.......a przecież żyję z tą chorobą juz dobrych kilka lat i nie oszczędza mnie mad.gif
Konkurs został zamknięty.
Prace są do przeczytania na Stronie Stowarzyszenia
Z autorami skontaktujemy się drogą mailową w celu ustalenia adresu, na który prześlemy przygotowane upominki smile.gif

pozdrawiam

Marta

daro 

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 10:48 am   

Kontakt emailowy był, co do adresu, ale upominku żadnego, bynajmniej ja go nie dostałem, ale jeżeli on jest to MARTUSIA - przeznacz go dla dziecka z jakiejś biednej rodziny, bo jak to napisałaś lubisz spełniać się w działaniu - ale czy dokońca się spełniasz???bynajmniej czy spełniasz obowiązki o których piszesz. Powiem ci jedno dla człowieka chorego nie jest łatwo pisać o swoim życiu, chorobie itp. ale dla ciebie jest publikacja i chyba nie dokońca to rozumiesz, dlatego w moim imieniu przekaż upominek komuś komu się przyda, wiesz chyba o co mi chodzi... napisałem do ciebie emaila - bez odzewu, dopóki nie miałaś napisanej pracy kontakt był dobry, a teraz.... i sądzisz, że twoje obowiązki są spełnione, tak jak to napisałaś na stronce stowarzyszenia o sobie?

daro 

Wysłany: Pon Gru 17, 2007 9:31 pm   

Martusia z góry cię przepraszam, poprostu nie wiedziałem, że masz takie problemy, ale dzięki, że napisałaś o nich - naprawdę współczuję i życzę wszystkiego dobrego. Dzięki również za zrozumienie, mój błąd - muszę go odpokutować... Jeszcze raz przepraszam

Odpowiedz do tematu