Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 6:29 pm Światowy Dzień Łuszczycy 2007
Z okazji
ŚWIATOWEGO DNIA CHORYCH NA ŁUSZCZYCE 29 października 2007 r.
ogłaszamy
KONKURS LITERACKI pt. „MOJE ŻYCIE Z ŁUSZCZYCĄ”
Regulamin:
1. Konkurs kierowany jest do chorych na łuszczycę, a także ich rodzin i bliskich.
2. Konkurs obejmuje prace w formie pisemnej z ewentualnymi załącznikami w formie zdjęć (pliki w formacie jpg, skadrowane to ekspozycji, wielkość będzie dopasowana do tekstu w trakcie redakcji).
3. Tekst nie powinien przekraczać 2 stron maszynopisu.
4. Praca powinna zawierać:
- imię bohatera,
- wiek,
- opis otoczenia (miasto, wieś),
- okres zmagania z chorobą,
- opis walki z łuszczycą i jej efekty,
- opis reakcji środowiska na chorobę bohatera,
- opis stanu psychicznego bohatera.
5. Przesłanie tekstu na konkurs jest jednocześnie wyrażeniem zgody na jego publikację na stronie stowarzyszenia i w innych materiałach wydawanych przez nie.
6. Prace będą oceniane przez członków zarządu. Zastrzegamy sobie prawo do skracania tekstów i poprawiania błędów ortograficznych, a także prawo do odrzucenia tekstów napisanych w sposób niezrozumiały, slangiem, nazbyt obszernych lub zawierającym wyrażenia powszechnie uważane za obraźliwe.
8. Wśród uczestników konkursu spełniających powyższe kryteria rozlosujemy nagrody - niespodzianki.
Prace konkursowe ukażą się na stronce Stowarzyszenia-www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl
w dniu ŚWIATOWEGO DNIA CHORYCH na ŁUSZCZYCE - 29 października 2007.
Mamy nadzieję, że konkurs spotka się z pozytywnym odzewem i zostaniemy zasypani mailami A dla niektórych będzie to rodzaj terapii - przelanie uczuć na klawiaturę czasem pomaga. Sprawdzone! A może jednocześnie uda się zmienić życie lub sposób myślenia osoby, która to kiedyś przeczyta..........satysfakcja gwarantowana rzucamy się, więc do klawiatur (Boże, co za czasy- dawniej się mówiło do piór ) i piszemy!!! Każdy ma równe szanse, a regulamin to tylko wytyczne, jak postępować i co ma zawierać historia.
zarząd Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Chorych na Łuszczycę "PSORIASIS"
Na konkurs wpłynęło pięć, bardzo poruszających, osobistych opowieści osób ze stosunkowo długim stażem choroby.
Dziękujemy Autorom, że zechcieli podzielić się swoimi, często głęboko skrywanymi, historiami. Właściwie w każdej z nich, pomimo przedstawionych trudnych i bolesnych doświadczeń, przetykają się nuty optymizmu, pocieszenia, wsparcia, wiary że „jutro” nie musi być zdominowane przez chorobę…
Zapraszamy wszystkich do lektury na stronce stowarzyszenia. Wierzymy, że każdy czytelnik znajdzie w tych pięciu historiach coś dla siebie ważnego, cennego: może inspirację, może ukojenie, a może po prostu ciekawie poprowadzoną fabułę…
Z okazji Światowego Dnia Chorych na Łuszczycę
życzymy wszystkim Autorom, czytającym i wszystkim forumowiczom,
aby zawsze towarzyszyła im radość, nadzieja i miłość,
a życie obficie im wynagrodziło wszystkie cierpienia jakie przyniosła choroba.
Kochani!!!
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim autorom......nawet nie wiecie, jak osobiście odbierałam Wasze historie......Nie raz i nie dwa łza zakręciła się w oku.......a przecież żyję z tą chorobą juz dobrych kilka lat i nie oszczędza mnie mad.gif
Konkurs został zamknięty.
Prace są do przeczytania na Stronie Stowarzyszenia
Z autorami skontaktujemy się drogą mailową w celu ustalenia adresu, na który prześlemy przygotowane upominki smile.gif
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 10:48 am
Kontakt emailowy był, co do adresu, ale upominku żadnego, bynajmniej ja go nie dostałem, ale jeżeli on jest to MARTUSIA - przeznacz go dla dziecka z jakiejś biednej rodziny, bo jak to napisałaś lubisz spełniać się w działaniu - ale czy dokońca się spełniasz???bynajmniej czy spełniasz obowiązki o których piszesz. Powiem ci jedno dla człowieka chorego nie jest łatwo pisać o swoim życiu, chorobie itp. ale dla ciebie jest publikacja i chyba nie dokońca to rozumiesz, dlatego w moim imieniu przekaż upominek komuś komu się przyda, wiesz chyba o co mi chodzi... napisałem do ciebie emaila - bez odzewu, dopóki nie miałaś napisanej pracy kontakt był dobry, a teraz.... i sądzisz, że twoje obowiązki są spełnione, tak jak to napisałaś na stronce stowarzyszenia o sobie?
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 9:31 pm
Martusia z góry cię przepraszam, poprostu nie wiedziałem, że masz takie problemy, ale dzięki, że napisałaś o nich - naprawdę współczuję i życzę wszystkiego dobrego. Dzięki również za zrozumienie, mój błąd - muszę go odpokutować... Jeszcze raz przepraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum