Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy...
Autor Wiadomość
Nokia-al 
Ala

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 11:58 pm   Pomocy...

Czesc .Jestem Ala mam 17 lat. Od 6 lat mam łuszczyce. Jestem nowa na tym forum...
mam nadzieje,ze uda mi się tu znalezdz chociaż jakąś pomoc....\
Łuszczyce mam na całych kolanach , łydkach,łokciach, nadgarstku , za uszami oraz kilka plam na przed ramieniu...
całe szczęście ,ze twarz mam czystą.... Stosowałam wiele leków m in. (Dermovate, Lorinden A, Linomag, Maści robione , Divonex, i jeszcze dwa inne sterydy), mase wizyt u dermatologów. Przez pare miesiecy było ok. ale teraz mam wysyp 3 razy tyle ile mialam...
Kiedys jeszcze leczylam sie w tym on-clinic ale to g.... dało.... :( czy wy macie jakies dobry sposob? Jakis lek?? Wiem ,ze z tym trzeba nauczyc sie życ... ale ja chce chociaz przez miesiac moc pojsc na basen,założyc spodniczke , normalnie cwiczyc na W-F :( a narazie nie moge bo wygladam jak bym miała trąd :(

Jesli macie jakis sposob co pomaga w chociaz w nie wielkim stopniu prosze napiszcie.... :)

Bo kto zrozumie kogos z łuszczyca lepiej niz osoba co sie z nia boryka...

Z góry dziekuje :)

Ala.

EWaa

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 9:09 am   

Witamy Cię Ala:) na samym początku nie załamuj sie , musisz zaakceptować łuszczycę, wiem, ze to trudne i jak znam zycie to myslisz sobie teraz że to latwo mowić zaakceptować jak sie ma na te cholere nerwy, ale tak bedzie lepiej , mniej stresu a wiecej pogody ducha. To forum to skarbnica wiedzy i doswiadczeń , nie ma konkretnego lekarstwa , w 100% pomagajacego , są preparaty pomagające zaleczyć ł, ale to też trzeba wyczuć samemu co ci pomaga a co szkodzi........ na poczatek zmień dietę na lżejszą , nie tłustą , nie obciążającą watroby , pij duzo wody niegazowanej, pij witaminy z grupy B, jest taki preparat na bazie drożdzy w aptece , pomagajacy na ogólnie na skóre w tej chwili nie pamietam jak sie nazywa ale w aptece ci doradzą, mozesz pić BETA-KAROTEN tez w aptece 2 razy dziennie po 2 tab., natłuszczać ciało często , robic piling z soli , myć sie mydłem siarkowym . Trudno teraz tak wszystko opisać ale przeglądnij forum a napewno cos znajdziesz. Powodzenia :)

anoil87 
ruda

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 5:56 pm   

witaj,

i nie przejmuj sie bo nie jesteś sama, wszystko tutaj przeżywamy tak jak Ty, te same myśli, te same wątpliwości i podobne doświadczenia.....

tylko jedno jest ważne, wiesz, a mianowicie to żebyś siebie zaakceptowała.... to że jesteś wyjątkowa i zasługujesz na wszystko to co inni a nawet i więcej.... i że dasz sobie rade i będziesz walczyła :!:

jestem tylko troche starsza od Ciebie i rozumiem co Cie boli, te krótkie spódniczki i wogóle.... wiesz co ja chodze w mini czasem, jak sie opale albo zimą jak można ubrać kryjące rajstopy.... fajne uczucie :cool:

co do leczenia to popróbuj metod naturalnych, tutaj jest tego mnustwo, może np. papka z drożdży, mi swego czasu dawała super efekty :smile:

informuj na bierząco jak postępy,
buziole :!:

Nokia-al 
Ala

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 12:45 am   

dziekuje za tak szykba odpowiedz :) macie racje musze sie do tego przyzwycaic ale jest ciezko. Mam cudownego chlopaka ,ktoremu nie przeszkadza moja moja łuszczyca i to mnie bardzo podnosi na duchu....jestem dla niego normalna.ale jesli sie ja ma to trudno uwierzyc ,ze moze byc wszystko pieknie bo ona szpeci.

a czy wam solarium pomaga?? Kiedy macie najwiekszy wysyp pani Ł.?

Ala :)

EWaa

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 11:33 am   

U mnie najwiekszy wysyp ł był zimowa porą , i gdy chorowalam na grypeale tu chyba to nie do konca bo czasem choruje i ie mam ani plamki , także to chyba w moim przypadku nie jest od zlego stanu zdrowia. Chociaz nalezy pamietać aby nie chorować i nie dopuszczac do stanów zapalnych organizmu nawet przez glupia pruchnice zebow.
Jesli chodzi o solarium to chodzilam ale tylko wspomagajaco w leczeniu luszczycy , 2 razy w tyg zaczynalam od 5 min a pózniej raz na tydz , na dwa po 10 min., nalezy pamietac tylko aby nie przesadzic z solka i nie być po smarowaniu masciami , najlepiej przed pójsciem na solarium dokladnie sie umyć, a pózniej dokladnie nawilzyc cialo , mnie to pomoglo.
Możesz równiez pic ziola "ZIOLA FIOLKA TRóJBARWNEGO" dostepny w aptece , pomaga na takie dolegliwości dermatologiczne, nie zaszkodzia może pomóc . Masz pytania pytaj, powodzenia:)

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:39 pm   

u mnie solarium dawało fajne efekty i opałałam sie troche dłużej ale trzeba wziąść poprawke na to że mam ciemna karnacje :razz:
spróbuj, bo warto, tylko pamiętaj o ostrożności, tak jak Ewa napisała bo jak sie oparzysz to koniec :neutral:

musisz przyznać Ala że podpora drugiej osoby jest bardzo ważna, ja tez mam faceta i nam już 4 lata razem minęły... ciężko by było czasem bez wsparcia :wink:

Wszystko będzie dobrze, pamiętaj :smile:

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 4:41 pm   

aha, największy wysyp oczywiście zimą i podczas sesji ..... (która nieuchronnie sie zbliża wielkimi krokami własnie :twisted: )

Nokia-al 
Ala

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 5:46 pm   

Wiem u mnie zima jest to samo... bo nie ma słońca.... a latem to ja nie mam z m az tak duzego problemu.... W lipcu bylam na pielgrzymce pieszej... i nie ukrywam ,ze to był gwóźdz do trumny po powrocie w ciagu tyg byłam na nogach w Ł.

A na sesji zycze powodzenia i zwalczenia pani Ł.
buziole :)

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:22 pm   

nie dziękuje :wink: , w zasadzie jeszcze 3 tygodnie do początku kulminacji stresów ale teraz zaliczenia więc sie czuje prawie tak samo ... i to sie nigdy nie zmieni, taki mam już charakter że nie potrafie nie panikować :razz:

Ala, skoro słońce Ci dobrze robi to zacznij chodzić do solarium, może będzie poprawa :smile:

Nokia-al 
Ala

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:48 pm   

psychika i podswiadomosc robi swoje :( niestety...bedzie ok obaczysz:)

Nokia-al 
Ala

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:50 pm   

sesje to ja bym chciala miec moj chłopak w czasie sesji chudnie 3 kg...
te 3 kg chciala bym gubic jak on...

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Sty 06, 2008 10:01 pm   

to wcale nie jest takie fajne, przekonasz sie w swoim czasie :razz: ...
chociaz ogólnie życie studenckie jest 1000 razy fajniejsze od szkoły :grin:

pomijając sesje, kolosy i wykładowców którzy mają pierdolca na punkcie swojej specjalizacji (chociaz z nich jest też niezły polew :cool: :cool: :cool: ) to jest super .... :grin:

wierszokletka 

Wysłany: Wto Sty 08, 2008 8:55 pm   

cześć Ala. nawet w Twoim wieku jestem i niestety spotkało mnie to szczęście mieć obecnie łuszczycę na twarzy, dokładniej to na środku czoła, a właśnie za cztery dni studniówka mojego chłopaka... postanowiłam się podzielić pewną ciekawostką, którą znalazłam w jakiejś książce na temat medycyny naturalnej. to tak odnośnie trądu. nie wiem, czy ktoś z tu obecnych wie, ale kiedy jeszcze nie istniało takie pojęcie jak łuszczyca to uważano naszą chorobę za trąd z rozkoszy ;) interesujące, nie? ;)

Odpowiedz do tematu