bo wiadomo jak jest w domu , raz sie posmarujesz a raz nie , raz ci sie chce a innym razem masz dość, a w szpitalu lezysz sobie myslisz tylko o sobie a w domu znajdzie sie szereg innych zajec a zaleczanie czasem odchodzi na dalszy plan, pozatym masci ktore proponuja w szpitalu , jak juz pisałam , śmierdza i b. brudza , tam jest juz posciel taka jak jest , piżame biezesz najgorsza bo i tak bedzie do wyzucenia, poprostu nie zalezy ci ze cos pobrudzisz , i wygodniej sie leczy .
czesc wsztstkim. moj drodzy leczenie w szpitalu przynosi ogromne efekty niestety trzeba tam wytrwac conajmniej trrzy tygodnie(ja wytrwalam tydzien-ale efekt i tak byl zachwycajacy my chorzy na ta chorobe jestesmy juz nia tak zmeczeni ze szukamy zlotego srodka kyory pomoze w jeden dzien ale niestety tej brzyduli nie pozbedziemy sie tak latwo.lezenie w szpitalu zima a latem jak najwiecej slonca cirpliwosci i powodzenia
W moim prrzypadku pomagaja tylko lampy+ zwykla masc siarkowa i oxolaren,(kiedys cygnolina ale po siarce mi tak samo schodzi wiec po co cygnolina skore niszczyc )nic innego mi nie pomaga,probowalem chyba wszystkiego ,masci,ziola,diety
Teraz wlasnie wyszedlem ze szpitala goilo sie "jak na psie"mialem 30% zajete luszczyca i w ciagu 2 tyg zeszlo wszystko nie mam nawet jednej kropki.W szpitalu jak juz kos napisal zawsze sie smarujemy dodatkowo nie ma zadnych problemow osobistych mozna sie wyciszyc i stres odpada.Ale z tego co zauwazylem nie kazdemu lampy pomagaja tak szybko a sa osoby ktorym prawie wcale sie nie poprawi po lampach ale mysle ze warto sprubowac
ps.kiedys leczyli mnie takimi zwyklymi lampami,jakies dwie swietlowki i trzeba bylo sie obracac,te byly nic nie warte,w szpitalu w ktorym sie teraz leczylem jest kabina na ktorej ustawia sie ile J,UVA czy UVB te sa dobre
Nie lezalam w szpitalu ale chcialabym sprobowac . Jak narazie nic nie pomaga nawet klinika on clinic na ktora poszlo mnostwo kasy ;/ A do szpitala mieliscie skierowanie od normalnego dermatologa ?
ja akurat nie leżałam bo przed pójściem do szpitala zachorowalam na grype, i na szczęście obylo sie bez szpitala po czym znalazlam to forum i jakos z pomocą innych wyszlam z tego i zaleczyłam luszczyce......ale z tego co sie orientuje to ludzie leżą tak srednio ok 3 tygodnie.
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:50 pm
hej tez dostalam skierowanie od dermatolog i cos czuje, ze to moze okazac sie skuteczne, luszczyca pojawila mi sie ok miesiaca temu (po grypie) ale dzisiaj dowiedzialam sie ze to jest to, inni lekarze dali ciala. Gdy wyladuje w szpitalu - w miare mozliwosc - napisze czy to pomaga (mam taka nadzieje ze sie uda)
Myślę, że szpital da ci największą gwarancję zaleczenia. Poza tym, niczym nie musisz się martwić, dopilnują każdego smarowania i naświetlania (jeśli będziesz miała zlecone).
Mam nadzieję, że się uda
Ja życzę Ci abyś wyszła z tego szpitala zdrowsza,ale musisz zdać sobie sprawę że mogą Ci tam również zaszkodzić (wiem to po sobie).
Oczywiście nie jest moim zamiarem Cię straszyć,ale każdy lek ma działania uboczne.
Teraz gdy mi już zaszkodzili leczę się za pomocą m.in.tego FORUM i przede wszystkim wiedzę czerpię z doświadczeń obecnych tu ludzi.
Moim zdaniem szpital ma ten plus, że czlowiek nie musi pamietać o smarowaniu bo sami przypomna i posmaruję, nie trzeba sie martwic, ze sie poprudzi cos maśiami, i wogole można sobie odpoczac i skoncentrować sie tylo na leczeniu , a w domu wiadomo jak to jest nie zawsze sie pamieta o smarowanku a czasem poprostu sie nie chce...ale uwazac w szpitalu tez nalezy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum