Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
papka z drożdży:)
Autor Wiadomość
Ear1982 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 4:40 pm   

czy moge prosic o dokladny przepis na zrobienie papki, oraz jak czesto ja stosowac. dzieki z gory :grin:

szater 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:43 pm   

Ear1982 napisał/a:
czy moge prosic o dokladny przepis na zrobienie papki, oraz jak czesto ja stosowac. dzieki z gory :grin:

Drogi kolego postaraj sie spokojnie czytac to co już napisano-tematem jest papka z drożdzy i już w pierwszych postach pisza co i jak :razz:

Ear1982 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 8:06 pm   

najmocnej cie przepraszam, ale siedze tu juz dlugi czas i czytam wszelkie informacje na temat mojej glowy i powoli sie gubie gdzie co przeczytalem :idea: dlatego zadalem to pytanko. poprostu tego tu jest za wiele, i jako swiezak, moze zbyt za duzo chce pochlonac wiedzy na poczatek :wink: ale jeszcze pare dni i ogarne gdzie, czego szukac. raz jeszcze sorki :grin: dodam jeszcze ze mi chodzilo o proporcje tych skladnikow, a jak widac w pierwszym poscie, tego nie ma :cry: ja raczej jestem kiepskim kucharzem i bje sie ze cos poknoce, dlatego prosze o proporcje, jesli oczywiscie nie sprawia to klopotu :wink:

szater 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 9:21 pm   

Nie masz za co przepraszac ...tylko tak jak prosiłam spokojnie podejdz do tematu ...bo sie zakręcisz jak weck :lol:

Podaje przepis na papkę drożdzową:
4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.

Pozdrawiam. :mrgreen:

Aha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu. :grin:

Znalazłam jeszcze jeden przepis...to go podaje:

"pół paczki drożdzy mieszasz z kilkoma kroplami soku z cytryny
i do tego olej lub oliwa z oliwek (+ ewentualnie 2 łyżki mleka lub żółtko lub miód),
z tego robisz taką papke która da sie posmarowac glowe, zawijasz
to reklamówka jednorazowa w celu nie wyschniecia papki i zawijasz
recznikiem , trzymasz ok 2-3 godzinki po czym myjesz glowe i robisz
piling z soli ( garść soli i masujesz glowe , uwaga na oczy) ,
pozniej mozesz posmarowac jakims płynem . i tak ok 3 razy w tyg."

(przepisy podaje w dosłownym opisie autora-to do tych czepliwych :razz: )

Aleks07 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:08 am   

wczoraj robiłam sobie papkę z drożdży i powiem wam że jest dobrze
łuska schodzi bez problemu i przede wszystkim tak strasznie juz nie swedzi także polecam :wink: zobaczymy jakie rezultaty będą po dłuższym stosowaniu

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:08 am   

no drozdze sa rewelacyjne :) a jakie fajne futro sie po nich robi :>

Aleks07 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:10 am   

tak jeszcze w moim przypadku jak mam długie włosy to muszę przyznać że są bardzo miłe w dotyku i wcale nie są ciężkie ani tłuste jak po niektórych maściach albo płynach

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 1:43 pm   

dlatego chyba te papke z drozdzy stosuje (tzn. dooobra nie tylko dlatego) bo wlosy potem sa miekkie i mile w dotyku :)

Zotow 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:56 pm   

Witam, jestem nowy na forum, właśnie spróbowałem z maseczką z drożdży wydaje mi się, że skóra zbladła i łuska zeszła. Przez około 1,5 roku stosowałem steryd Lorinden A, który zniszczył mi skórę na całej twarzy i zauważyłem przeżuty po tym "leku". Jeśli mi ktoś może powiedzieć, po jakim czasie widać efekty nakładania tej maseczki, z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 9:11 am   

Papka z drozdzy raczej nie leczy tylko pomaga pozbyc sie łuski ze skóry głowy.Po maseczce nalezałoby zastosowac moze Cocois....to preparat dziegciowy...i on ma zdolnosci lecznicze... :mrgreen:

Zotow 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 12:30 pm   

Mam jeszcze jedno pytanie co do "papki z drożdży" jak często można ją stosować i czy nie będzie żadnych skutków ubocznych jeśli za często będę to nakładał.

Zotow 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 1:04 pm   

po zmyciu maseczki smaruję się kremem nawilżającym z minerałów z morza czarnego, krem kupiony w izraelu firmy Premier czy coś w tym stylu, bardzo dobrze nawilża skórę.

szater 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 3:49 pm   

Papka pozwala złuszczyc łuske,nawilzasz aby skóra nie była sucha ale musisz czyms ....leczyc :mrgreen:

Aleks07 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 5:32 pm   

papka pomaga faktycznie usunąć łuskę ale jak nie nawilżysz skóry czymkolwiek to będziesz się sypał jakbyś miał sito z mąką na głowie tak jak ja :lol:
u mnie np trochę wolniej tworzy się skorupa i nie ma juz :mrgreen: takiej grubości także czasem czuje grzebień jak się czeszę

Zotow 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 9:10 pm   

Hmm, nie mam łuszczycy na głowie, tylko na twarzy, czoło, nos i po obydwu stronach nosa.

Odpowiedz do tematu