Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaleczyć łuszczycę bez sterydów? Jak?
Autor Wiadomość
Gosiaczek68 

Wysłany: Sob Lis 12, 2011 8:16 pm   

Jak to sie trzeba wgryź w te składniki.
jas_17 napisał/a:
Choć jak będziesz bardzo tego potrzebowała, to da się załatwić

Wszelka wiedze w tym zakrsie w zupełności mi wystarczy :wow:
Najważniejsze że tam nie ma sterydu :lol: jeszcze nigdy nie rozkładałam składników lekarstwa na czynniki pierwsze :shock:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 12, 2011 9:40 pm   

Cieszę się Gosiaczku, żeś ukontentowana. Przyjemność obopólna myślę. Ty znalazłaś odpowiedzi na dręczące Cię pytania, my podołaliśmy....w ich wyszukiwaniu :banan:

Paweł 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:31 am   

jas_17 napisał/a:
Pawle, w Gosinym, ta wit. E, jest pod postacią "alfa-tokoferol" :hmm:

We czwartek, realizowałam swoje comiesięczne recepty, pytałam przy okazji o realizację recept z proderminą. Nie realizują, i nie znają apteki, która by ją zrealizowała, w mojej miejscowości :roll:

A no właśnie tym składnikiem też się różniły te wersje, ale za bardzo nie wiedziałem co to alfa-tokoferol.

A prodermina jest dostępna, tylko aptekom nie chce się jej zamawiać i się jej im nie opłaca.

Strona producenta:
http://www.amara.pl/pl/pr...kat/2/prod/167/

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 1:22 pm   

Paweł napisał/a:
.......A prodermina jest dostępna, tylko aptekom nie chce się jej zamawiać i się jej im nie opłaca.

Strona producenta:
http://www.amara.pl/pl/pr...kat/2/prod/167/

Pozwolę sobie na jakby trochę inne spojrzenie na problem. Żeby lek, medykament dotarł do klienta/pacjenta, po drodze stoi lekarz i jego receptki. Troszkę szerzej mogę na ten temat się wypowiedzieć, bo jak wcześniej wspomniałam, jestem comiesięcznym ich konsumentem. I jakby na własnej skórze mogłam obserwować i obserwuję, jakie mechanizmy tym biznesem rządzą np. leki za grosik.
Tu sam pacjent nic nie zdziała, tu trzeba siły przebicia, czyli organizacji i jedności w relacji lekarz- pacjent. Apteki to pikuś, w drodze o klienta, przy mnogości zapytań np. w formie recept, sprowadzą i zrobią, myślę. Wszyscy i lekarze i organizacje/stowarzyszenia, muszą tego samego chcieć. A w moim odbiorze, nie chcą, bo nie mają w tym interesu. To tak pokrótce, moja opinia i spojrzenie na problem wejścia proderminy na rynek.

Temat Kropeczki dokumentnie rozjeżdżamy od wczoraj, ale jak gadał admin "mam się tym nie przejmować, on tu prząta" :mrgreen:

Gosiaczek68 

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 3:38 pm   

Offtopik na temat "zaleczyć łuszczycę bez sterydów" wszystko myślę w granicy błędu. Kropeczka coś z tego wyciągnie dla siebie. :brawo:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 13, 2011 3:54 pm   

Mam nadzieję, że wyciągnie...... coś :>

kropki22

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 5:46 pm   

A pewnie, że wyciągnę także spokojnie :mrgreen: Teraz nie mam czasu dużo i dlatego rzadko tutaj wchodzę i jak tylko będę miała czas to dogłębniej wczytam się w lekturę :mrgreen: Zainteresowała mnie właśnie ta maść z prodermina. Muszę podzwonić po aptekach u mnie w mieście czy posiadają takie cudo i jak będę miała czas to jeszcze o tym poczytam i w razie wątpliwości odezwę się oczywiście tutaj. Na razie mam dużo pracy ale wkrótce się to unormuję i wrócę tutaj mam nadzieję na pełny etat :mrgreen:
Pozdrawiam Was :wink:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 6:20 pm   

Ufff, odetchnęlam. Staję się trzęsi doopą, musi :mrgreen:
Admin widzisz, co robisz a w zasadzie, nie robisz, w sensie nie odpowiadasz :lol: Trzymaj tak dalej a będziesz mi winien nie tylko odpowiedź ale i złocisze za ziółka uspokajające albo insze uspokajacze :drink:

Jesienny_Liść 

Wysłany: Czw Lut 23, 2012 5:08 pm   

Czesc.
Bardzo dlugo stosowalam masci sterydowe, ale rejestrujac sie na forum zrozumialam swoj blad..Wiec poprosilam lekarza o masci robione, dostalam na zluszczenie i na leczenie. Jednak mam wrazenie ze moja skora wola o steryd, ł jakby powieksza sie i swedzi..;/ wiec mam pytanie, czy moge stosowac narazie sterydy na przemian z robionymi, zeby sie tak powoli przerzucac?
Pozdrawiam:)

waldek 
WALDEK

Wysłany: Czw Lut 23, 2012 11:15 pm   

PO odstawieniu sterydow na glowie tez mialem pogorszenie lecz pozniej stopniowo zaczelo wszystko ginac .Trudno tak jednoznacznie cos doradzic jednak te masci robione razem ze sterydami moga tak szybko nie zadzialac .No ale fakt tak jak mowi Puma moze niech sie wypowie ktos co tak zastosowal .

Jesienny_Liść 

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 10:40 pm   

Dziekii. Poki co jest troszke lepiej, i nie chce dotykac tych sterydow:) Jedna rzecz mnie dziwi, DLACZEGO moj lekarz nigdy mi nie przerwal tych masci, skoro sa szkodliwe.. zauwazam ze dla kazdego tylko zalezy na pacjencie, no i na kasie:(

waldek 
WALDEK

Wysłany: Nie Lut 26, 2012 12:29 am   

SA lekarze co im tak wygodnie .Zmiany znikaja a ze wracaja ze zdwojona sila ....nasz problem nie ich .

szater 

Wysłany: Nie Lut 26, 2012 10:08 am   

Jesienny_Liść napisał/a:
Czesc.
Bardzo dlugo stosowalam masci sterydowe, ale rejestrujac sie na forum zrozumialam swoj blad..Wiec poprosilam lekarza o masci robione, dostalam na zluszczenie i na leczenie. Jednak mam wrazenie ze moja skora wola o steryd, ł jakby powieksza sie i swedzi..;/ wiec mam pytanie, czy moge stosowac narazie sterydy na przemian z robionymi, zeby sie tak powoli przerzucac?
Pozdrawiam:)

jest teraz nowatorskie leczenie :stosuje sie masci sterydowe pulsacyjnie na przemian z lekami typu analogi wit D3.Pozwala to spokojnie zejsc z uzywania sterydów a jednoczesnie doprowadzic do remisji.Gdy wysyp bedzie opanowany mozna spokojnie dzialac juz tylko lekami bez sterydu.Wysyp posterydowy nie wystepuje po kazdorazowym zastosowaniu masci sterydowych,trzeba naprawde bardzo duzo wsmarowac w siebie sterydu i go NAGLE! odstawic aby wystapił nawrot.Sterydy to srodki farmakologiczne ktorych nie mozna odstawic z dnia na dzien,nalezy powoli wycofywac sie ze stosowania zmniejszajac dawki az do zupełnego wyeliminowania.(stosuje sie np.tylko raz dziennie,potem co drugi dzien,co trzeci,potem raz w tyg)

Jesienny_Liść 

Wysłany: Nie Lut 26, 2012 11:37 am   

Ja stosowalam niestety dlugo, i dlatego tak jest.. nawet nie chce patrzec na te dziadostwo:(dzieki wam;*

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Lut 26, 2012 12:38 pm   

jesienny lisciu moze niektore zmiany, takie ktore ci najbardziej przeszkadzaja lub sa bardzo widoczne potraktuj troszke sterydem... zebys sie lepiej czula, chociaz z drugiej strony... nie wiem czy takie przedluzanie jest dobre... obawiam sie ze sama musisz zdecydowac ;) ja przestalam uzywac w pewnym momencie sterydow bardzo konsekwentnie (wczesniej "lecialam" na lorindenach ;) ) i fakt ze etap odbicia posterydowego byl ciezki do przetrwania, bo w ktoryms momencie wydawalo mi sie ze pomimo stosowania naturalnych metod to ta małpa wylazi coraz bardziej... ale potem sie skora uspokoila i teraz fakt co jakis czas cos wylezie (najczesciej w miejscach gdzie jakos tam uszkodze skore) ale zmiany nie sa takie duze i dosc latwo bledna i znikaja...

Odpowiedz do tematu