Choć jak będziesz bardzo tego potrzebowała, to da się załatwić
Wszelka wiedze w tym zakrsie w zupełności mi wystarczy
Najważniejsze że tam nie ma sterydu jeszcze nigdy nie rozkładałam składników lekarstwa na czynniki pierwsze
_________________ Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień!
— Phil Bosmans
Słoneczne Promyki Przyjaźni
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 9:40 pm
Cieszę się Gosiaczku, żeś ukontentowana. Przyjemność obopólna myślę. Ty znalazłaś odpowiedzi na dręczące Cię pytania, my podołaliśmy....w ich wyszukiwaniu
Pawle, w Gosinym, ta wit. E, jest pod postacią "alfa-tokoferol"
We czwartek, realizowałam swoje comiesięczne recepty, pytałam przy okazji o realizację recept z proderminą. Nie realizują, i nie znają apteki, która by ją zrealizowała, w mojej miejscowości
A no właśnie tym składnikiem też się różniły te wersje, ale za bardzo nie wiedziałem co to alfa-tokoferol.
A prodermina jest dostępna, tylko aptekom nie chce się jej zamawiać i się jej im nie opłaca.
Pozwolę sobie na jakby trochę inne spojrzenie na problem. Żeby lek, medykament dotarł do klienta/pacjenta, po drodze stoi lekarz i jego receptki. Troszkę szerzej mogę na ten temat się wypowiedzieć, bo jak wcześniej wspomniałam, jestem comiesięcznym ich konsumentem. I jakby na własnej skórze mogłam obserwować i obserwuję, jakie mechanizmy tym biznesem rządzą np. leki za grosik.
Tu sam pacjent nic nie zdziała, tu trzeba siły przebicia, czyli organizacji i jedności w relacji lekarz- pacjent. Apteki to pikuś, w drodze o klienta, przy mnogości zapytań np. w formie recept, sprowadzą i zrobią, myślę. Wszyscy i lekarze i organizacje/stowarzyszenia, muszą tego samego chcieć. A w moim odbiorze, nie chcą, bo nie mają w tym interesu. To tak pokrótce, moja opinia i spojrzenie na problem wejścia proderminy na rynek.
Temat Kropeczki dokumentnie rozjeżdżamy od wczoraj, ale jak gadał admin "mam się tym nie przejmować, on tu prząta"
A pewnie, że wyciągnę także spokojnie Teraz nie mam czasu dużo i dlatego rzadko tutaj wchodzę i jak tylko będę miała czas to dogłębniej wczytam się w lekturę Zainteresowała mnie właśnie ta maść z prodermina. Muszę podzwonić po aptekach u mnie w mieście czy posiadają takie cudo i jak będę miała czas to jeszcze o tym poczytam i w razie wątpliwości odezwę się oczywiście tutaj. Na razie mam dużo pracy ale wkrótce się to unormuję i wrócę tutaj mam nadzieję na pełny etat
Pozdrawiam Was
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 6:20 pm
Ufff, odetchnęlam. Staję się trzęsi doopą, musi
Admin widzisz, co robisz a w zasadzie, nie robisz, w sensie nie odpowiadasz Trzymaj tak dalej a będziesz mi winien nie tylko odpowiedź ale i złocisze za ziółka uspokajające albo insze uspokajacze
Czesc.
Bardzo dlugo stosowalam masci sterydowe, ale rejestrujac sie na forum zrozumialam swoj blad..Wiec poprosilam lekarza o masci robione, dostalam na zluszczenie i na leczenie. Jednak mam wrazenie ze moja skora wola o steryd, ł jakby powieksza sie i swedzi..;/ wiec mam pytanie, czy moge stosowac narazie sterydy na przemian z robionymi, zeby sie tak powoli przerzucac?
Pozdrawiam:)
PO odstawieniu sterydow na glowie tez mialem pogorszenie lecz pozniej stopniowo zaczelo wszystko ginac .Trudno tak jednoznacznie cos doradzic jednak te masci robione razem ze sterydami moga tak szybko nie zadzialac .No ale fakt tak jak mowi Puma moze niech sie wypowie ktos co tak zastosowal .
Dziekii. Poki co jest troszke lepiej, i nie chce dotykac tych sterydow:) Jedna rzecz mnie dziwi, DLACZEGO moj lekarz nigdy mi nie przerwal tych masci, skoro sa szkodliwe.. zauwazam ze dla kazdego tylko zalezy na pacjencie, no i na kasie:(
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 10:08 am
Jesienny_Liść napisał/a:
Czesc.
Bardzo dlugo stosowalam masci sterydowe, ale rejestrujac sie na forum zrozumialam swoj blad..Wiec poprosilam lekarza o masci robione, dostalam na zluszczenie i na leczenie. Jednak mam wrazenie ze moja skora wola o steryd, ł jakby powieksza sie i swedzi..;/ wiec mam pytanie, czy moge stosowac narazie sterydy na przemian z robionymi, zeby sie tak powoli przerzucac?
Pozdrawiam:)
jest teraz nowatorskie leczenie :stosuje sie masci sterydowe pulsacyjnie na przemian z lekami typu analogi wit D3.Pozwala to spokojnie zejsc z uzywania sterydów a jednoczesnie doprowadzic do remisji.Gdy wysyp bedzie opanowany mozna spokojnie dzialac juz tylko lekami bez sterydu.Wysyp posterydowy nie wystepuje po kazdorazowym zastosowaniu masci sterydowych,trzeba naprawde bardzo duzo wsmarowac w siebie sterydu i go NAGLE! odstawic aby wystapił nawrot.Sterydy to srodki farmakologiczne ktorych nie mozna odstawic z dnia na dzien,nalezy powoli wycofywac sie ze stosowania zmniejszajac dawki az do zupełnego wyeliminowania.(stosuje sie np.tylko raz dziennie,potem co drugi dzien,co trzeci,potem raz w tyg)
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
jesienny lisciu moze niektore zmiany, takie ktore ci najbardziej przeszkadzaja lub sa bardzo widoczne potraktuj troszke sterydem... zebys sie lepiej czula, chociaz z drugiej strony... nie wiem czy takie przedluzanie jest dobre... obawiam sie ze sama musisz zdecydowac ja przestalam uzywac w pewnym momencie sterydow bardzo konsekwentnie (wczesniej "lecialam" na lorindenach ) i fakt ze etap odbicia posterydowego byl ciezki do przetrwania, bo w ktoryms momencie wydawalo mi sie ze pomimo stosowania naturalnych metod to ta małpa wylazi coraz bardziej... ale potem sie skora uspokoila i teraz fakt co jakis czas cos wylezie (najczesciej w miejscach gdzie jakos tam uszkodze skore) ale zmiany nie sa takie duze i dosc latwo bledna i znikaja...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum