Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
Poli

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 4:31 pm   

hm ja mam pytanie, otoz luszczyca jest to przesuszona skora wiec zastanawia mnie w jakis sposob ma pomoc spirytus czy drozdze (meseczki na twarz podobno sa do cery tlustej). Nie rozumiem na jakiej zasadzie to dziala, moglby mi ktos wytlumaczyc?

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 6:01 pm   uuuuuuu.dobre pytanie!

Poli napisał/a:
hm ja mam pytanie, otoz luszczyca jest to przesuszona skora wiec zastanawia mnie w jakis sposob ma pomoc spirytus czy drozdze (meseczki na twarz podobno sa do cery tlustej). Nie rozumiem na jakiej zasadzie to dziala, moglby mi ktos wytlumaczyc?

nie wiem bo nigdy w zyciu jeszcze tego nie stosowalam.o drozdzach dowiedzialam sie wczoraj z forum,a o tych konwaliach przeczytalam w gazecie,a ze teraz jest zima i nie ma konwali tak wiec czekam do maja az beda i mam zamiar tego sprobowac.o efektach napewno dam znac.a czy ty masz duzo ciala zaatakowane luszczyca?i jakie srodki stosujesz?i czy to cos pomaga?czasami juz nie mam sily walczyc z ta choroba:-(.

EWaa

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 6:04 pm   

łuszczyca to nie dokladnie przesuszona skora chociaz tak to sie objawia, nie jestem medykiem ale z tego co wiem co łuszczyca to choroba polegajaca na siedmiokrotnie szybszym "odbudowywaniu" sie naskórka, u zdrowego czlowieka luszczenie sie skory i odbudowa trwa ok miesiaca a u nas kilkanaście godzin moze dni, to zmiany w podskórze , skora nie zdązy sie w naturalny sposob złuszczyc a juz powstaje nowy naskórek... to tak na chlopski rozum . Metoda drozdzowa z własnego doswiadczenia wiem , ze pomaga , przynajmniej na glowe, po to smaruje sie spirytusem, kwasem salicylowym, drożdzami aby wysuszyc tę skórę ktoa nam sie luszczy nalezy jenak pamietac aby po takim zabiegu dokladnie te ktora jest pod spodem, natłuscic , także jesli zrobisz papke z drożdzy i piling z soli na skóre glowy to dobrze jest pózniej jakims preparatem te skórę natłuścic , osobiście stosowałam taki preparat z firmy AVON na luszczaca sie skórę glowy po myciu , nie pozostawiał tłustej glowy ale tez apobiegawczo 1-2 razy w tyg smarowalam skorę glowy olejem lub oliwa z oliwek po czym myłam glowe szamponem dziegciowym.

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 7:10 pm   

muze chyba wyprobowac posmarowac glowe oliwa przed kapielom jak wam to pomaga to byc moze ze mnie tez pomorze.kiedys stosowalam specjalny szampon,smierdzial smolom.nawet byl skuteczny ale nie stety tylko do czasu :cry: kupuje sie go w aptece,niestety nie pamietam nazwy ale kosztuje okolo 20zl.jak mi sie przypomnie nazwa to dam znac

EWaa

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 8:34 pm   

mozliwe ze chodzi ci o FREEDERM TAR..... ale wystarczy zwykly szamon dziegciowy.

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 10:49 am   

tak chodzilo mi o ten szampon :wink: ja juz od dawna go nie stosuje.U mnie na glowie skura zluszcza sie rzadko,wogole od jakiegos czasu przestalam sie smarowac masciami codziennie/teraz robie to moze 2lub3razy na tydzien czasami wcale.zawsze obiecuje sobie ze sie wezme za siebie ale..........naszczescie ja nie mam ł.na calym ciele-zaatakowane mam kolana,łokcie,plecy i brzuch-krostki.Kiedys mialam cale nogi w krostkach ale jakos mi znikly ,zostaly na kolanach.daje rade z tym :wink: c

Poli

Wysłany: Nie Lut 24, 2008 11:04 am   

ja mam luszczyce na kolanach, lokciach, plecach.udach i GLOWIE. kiedys mialam cale nogi ale zniklo na zawsze (mam nadzieje). Stosuje na cialo diprosalic masc i oliwkuje sie 2 razy dziennie. Ale najwiekszym koszmarem jest glowa dostalam na recepte szampon STIEPROX ok45zl, do tego mam w alternatywie szampon POLYTAR brazowy. Sterydy teraz przestalam stosowac ale czuje powolny nawrot choroby, wiec zaczelam probowac tej maseczki drozdzowej no i czesto oliwke dla dzieci nakladam na wlosy ew. masc salicylowa, ale ciezko powiedziec czy to pomaga. :wink:

EWaa

Wysłany: Nie Lut 24, 2008 12:35 pm   

Aby zauwazyc jakiekolwiek rezultaty , musimy byc cierpliwi i systematyczni.... jest jeszcze taki preparat w aptece SQUAMAX ok20zł , smaruje sie nim skóre głowy , nie tłuści, jest na bazie mocznika o ile się nie mylę , też pomaga a na cialo jest z tej serii POLYTAR( chyba ta to sie pisze ) , ja juz tyle tego stosowałam ze powiem wam że wiele preparatow sama nie pamietam, ale jak tylko cos mi sie przypomni to bede pisać:) powodzenia

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Nie Lut 24, 2008 8:33 pm   

ja tez mialam kiedys cale nogi i rece,ale uzywalam masci Daivobet a potem Dermowate-takto chyba sie pisze,i zniklo mi ale nie stety na kolanach i na lokciach pozostalo.nie wiem dlaczego zawsze smarowalam wszystkie krostki.kiedys pewna osoba powiedziala mi ze dobra na luszczyce jest LECYTYNA w tabletkach,choroba nie ustapila ale zmniejszaly sie krostki i skora przestala sie tak bardzo luszczyc.ale nie stety po pewnym czasie przestalo juz to dzialac.

Poli

Wysłany: Pon Lut 25, 2008 11:31 am   

ja uzywalam Bedicort G i Novate a takze plynu DAVERCIN i wszystko na nogach zniklo na stale, teraz to mi niestety juz nie pomaga na inne czesci ciala

Ida

Wysłany: Czw Lut 28, 2008 4:22 pm   

I co po papce?! skorupa zeszła,ale nadal mam strasznie suchą skóre i swędzi-czy to nawilżyć?? jest jeszzce w avonie ten krem?

Moja receptura drożdżowa- parę godzin przed nałożeniem papki posmarować obficie tłustym kremem-polecam oliwkowy zielony ziaji,słoiczek kosztuje 3-4 złote,a jest wydajny!!! po jakimś czasie sporządzam papke-pół paczki drożdży,łyżka mleka i dosłownie pare kropli salicylolu,zamiast oliwy oraz łyżka miodu. Wtedy nie ejst rzadkie i dobrze się trzyma. Po 2-3 godzinach myje głowę szamponem. Schodzi pieknie razem z łuskami,tylko potem tak sucho...ale czekam na wasze porady;D

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Czw Lut 28, 2008 5:12 pm   

JA NIE STETY JESZCZE TEGO NIE STOSOWALAM ALE CZYTALAM ZE DOBRZE JEST PRZED MYCIEM GLOWY NALOZYC OLIWE Z OLIWEK LUB ZWYKLA OLIWE.AKURAT W TWOIM PRZYPADKU PODEJRZEWAM ZE DOBRYM WYJSCIEM BYLO BY NAJPIERW ZMYC PAPKE Z DROZDZY,NP.WYSUSZYC WLOSY ,NALOZYC OLIWE Z OLIWEK I PONOWNIE UMYC GLOWE.NIE WIEM MOZE KTOS INNY CI INACZEJ PORADZI.

EWaa

Wysłany: Czw Lut 28, 2008 6:18 pm   

Jesli chodzi o tę papke to : drożdze rozkruszyć do miseczki i dodać kilka kropel cytryny, i oliwy z oliwek lub zwykłego oleju, wymieszać , co do proporcji to tak to wymieszac aby poprostu nie spływalo tylko... po czym nałożyć na skórę glowy i zawinąć to folią , może byc jednorazówka, po to aby nie wyschlo, i na to recznik... potrzymac to ze 2-3 godzinki i zmyć ..podczas mycia zrobic sobie piling z soli ale ostroznie z oczami , no i jesli sajakieś ranki to może poszczypac... po umyciu można zastosowac płyn przepisany przez lekarza np. LATICORT jest nie za mocny, proponuje : przez 3 dni papka , i smarowanko cienka warstwą... powinn pomoc, powodzenia:)

anoil87 
ruda

Wysłany: Czw Lut 28, 2008 11:04 pm   

mi papka pomagała nie na skóre głowy (szczerze powiem że nie miałam jej odwagi nałożyć tam :neutral: ) ale za to dawała super rezultaty na nogi i łokcie. To działa na każdej części ciała i naprwde Was zachęcam.
Teraz niestety przestałam to stosować może z braku czasu a może troche też dlatego że już po parunastu użyciach przestało dawać ekstra rezultaty... nie mniej jednak skóra jest taka fajna delikatna po tym i to DZIAŁA...... warto sie tym smarować :grin:

wierszokletka 

Wysłany: Nie Mar 02, 2008 12:22 pm   

na kogo działa na tego działa. a co do tego, o czym pisała ewelina to też gdzieś czytałam o tych konwaliach ze spirytusem i też mam zamiar spróbować gdy mi te kwiatki aw ogródku urosną :D

Odpowiedz do tematu