Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 10:54 pm
mam w domu starsza tubkę daivonexu i ta nowa sorel plus,
dla wyjaśnienia, skład podstawowy taki sam
ale skład pomocniczy;
daivonex
alfa tokoferol
parafina ciekła
sorel plus
alfa tokoferyl octanu
parafina ciekła lekka
pierwszy składnik pomocniczy daivonexu i sorel to witamina E
przy czym alfa tokoferol to naturalna forma witaminy E, najczęściej z oleju sojowego
alfa tokoferyl ostanu to sztuczna witamina E syntetyczna , wchłanialność jej jest mniejsza a zauważono ze nieraz jest jej brak, stad może nie wolno łączyć z salicylami, aby nie doszło do nieporzadanej reakcji, w dodatku octan jest jeden , zaś naturalna witamina E to mieszanina różnych izomerów tokoferoli
nie zrobią odpowiednika daivonexu bo tj produkt zastrzeżony, mogą zrobić jedynie podobne,
i wszystko stało się jasne
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 9:53 am
lenka jestem pod wrazeniem
nie miałam niestety czasu ani zaparcia aby tak dokładnie tłumaczyc
pamietaj tylko aby u małej tak stosowac zeby było dobrze
PS.
Dzieki za zaufanie,gdybym była blizej...mozna gdybac w nieskonczonosc,twarda jestes i madra...patrz na dzieci i na siebie...bede cie dopingowac,sciskam cieplutko
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 11:09 pm
dzieki, ja dzisiaj rozmawialam z kolega chemikiem i mi powiedzial, nawet sprawdzal to dla mnie ze ta syntetyczna witamina E nie wchodzi w reakcje z salicylami, malo tego sa masci majace w skladzie i salicylany i ten octan tokoferylu i musi inny skladnik powodowac interakcje , ale jaki skoro reszta jest taka sama , podam mu reszte skladnikow, bo mnie to ciekawi
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
lenka tutaj nie oplaca sie kupowac exorexu, bo 250ml lotionu kosztuje 49e. na allegro dostaniesz za 175zl lotion i krem.
nie zgodze sie tu z szater, zeby sprobowac najpierw polskich odpowiednikow- to znaczy oczywiscie mozna sprobowac, ale u mnie nie dzialaly polskie dziegcie a exorex dziala na mojej skorze cudownie.
Na mnie tez Exorex zadziałał rewelacyjnie. Na pewno jednak spotkałaś się Lizi z kosmetykami, środkami czystości czy też innymi produktami, które okazuje się, że zakupione poza granicami Polski mają lepszą jakość, są bardziej wytrzymałe czy też są bardziej skuteczne
Nie wiem jak to wygląda w przypadku Exorexu, ale z własnego doświadczenia nie odradzałbym dołożenia paru złotych i kupienia np. w Anglii.
Jeśli ktoś ma możliwość zakupu w USA to tez polecam. W USA jest inne opakowanie (niebiesko-białe) niż europejskie (zielono-białe) i system jest dwuetapowy. Najpierw nakłada się żel, a później lotion czy krem. Poza tym można kupić szampon do głowy, mydło do ciała, mają też wygodne sztyfty do nakładania na większe części ciała.
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 8:10 am
Dla pełnej informacji dodaje: w Polsce dziegcie zostały wycofane z obrotu min slawetny Delatar ,ktory tak wielu ludziom pomogł.EXSOREX kupowany w Polsce to ZAWSZE jest impotr z Angli.W POLSCE dostepny jest jedynie Cocois-zakup tego akurat dziegcia to polowa ceny jednego preparatu EXSOREXSU-nie mowiac o kosztach przesyłki....akurat w sytuacji Lenki....to naprawde duzo
LIZI...ten Dovonex sprawdza sie juz widze poprawe....kiedys stosowałam chyba masc o tej nazwie(taka żółłta była)...bałam sie ze krem bedzie słabiej działał...ale jestem zadowolona i jak zwykle powala na kolana opakowanie....tam ktos logicznie mysli i zdaje sobie sprawe z tego ze ł to nie tylko 2x2cm kwadratowe powierzchni ciała...raz jeszcze dziekuje.Jak nadal tak rewelacyjnie bedzie działało to tubke jeszcze wysle Lence
szater cudowne wiesci z rana
czekalam na taka wiadomosc, ale nie spodziewalam sie jej tak szybko
trzymam kciuki za dalsze leczenie
gramatura leku rzeczywscie praktyczna ale wyobraz dobie, ze ostatnio lekarz przepisal mi taka sama tube Dermovate
nawet go nie uswiadamialam, ze nie bede tego uzywac.... podziekowalam za recepte i zmienilam lekarza
na zdrowie!
jak pierwsze wrazenie ze stosowania? u mnie plyn jedynie lagodzil zmiany, ale nie usuwal ich do konca. no i nie jest zbyt duzy, wiec na duze zmiany dosc niepraktyczny.
ale fajnie, ze nie zostawia po sobie sladu na wlosach- to jest duzy plus.
mam nadzieje, ze Tobie cos pomoze
jak podzialaly na Was moje kremiki?
mam nadzieje, ze choc troszke pomogly...
u mnie nadal super w kwestii skory. po Exorex'ie jestem ...'prawie' czysta.
mam kilka kropek, ktore nie zeszly podczas kuracji, ani po pobycie na Teneryfie.
mialam okazje skorzystac z pracowitych rybek garra ruffa (czy jak je sie tam pisze ; )
wydaje mi sie, ze to raczej ciekawe i smieszne doswiadczenie, niz faktyczna pomoc w naszym problemie.
w kazdym badz razie z taka iloscia 'dziadow' na mej skorze, moglabym spedzic reszte zycia
podczytuje co u Was slychac caly czas.
glownie- prosze reszte forumowiczow o wybaczenie- z nadzieja na dobre wiesci o naszych malych BIEDRONKACH, bo z cierpieniem maluchow nigdy sie nie pogodze.
moze moj post (o wszystkim i o niczym) nie jest we wlasciwym miejscu, ale nie chcialam zasmiecac innych watkow.
trzymam za wszystkich kciuki.
za siebie z reszta tez, zebym tylko z takimi wiesciami do was przychodzila
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 5:48 pm
Lizi dziekuje bardzo za pamiec....troszke sie u mnie dzieje w rodzince wiec mniej mnie na forumiku.Bardzo dziekuje za krem,ja byłam zadowolona i wyobraz sobie ze podzieliłam sie jeszcze z kolegą z tego forum-Romcysiem a takze dałam na przetestowanie dziewczynie z innego forum....w bardzo ciezkim stanie.Czasem tak jest ze cos sie kupi a masc niekoniecznie trafiona....a tak spróbuja i beda mogli wtedy odpowiedziec sobie na pytanie czy w ich przypadku dzialaja analogi wit D3 czy nie.Pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum