Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Już zdrowy Pomogło Czytaj..
Autor Wiadomość
Marcin_juz_zdro 
Marcin_juz_zdrowy

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 8:08 pm   Już zdrowy Pomogło Czytaj..

Moi kochani jeszcze miesiąc temu walczyłem z łuszczyca głowy odbytu oraz okolice jąder...Koszmar który trwał ponad 2 lata mimo wielokrotnych wizyt u lekarza leki nie przynosiły efektu.
Któregoś dnia przeczytałem na forum o Dermovate i Salicylou ))) niezwłocznie zakupiłem ....))
Kochani po 2 tygodniach jak ręką odjął ..)dwa lata swędzenia drapania za mną..
Na tą chwilę smaruję raz na dwa dni i suszę miejsca dokładnie suszarką aby nie wróciło świństwo...Bardzo serdecznie polecam wszystkim powrotu do zdrowia.
Marcin ....

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 8:28 pm   

Powiedz mi kiedy skonczyłes się smarowac w tych miejscach i jak długo już trwa remisja?

szater 

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 9:54 pm   

Witam na forum kolege :mrgreen:
To ze Dermovate pomogło to nie ulega watpliwosci to silny steryd,nastapiła remisja ale...choroba niestety nie przestała istniec.Musisz poczytac troszke na temat tej choroby jaką role w niej odgrywa prawidłowa pielegnacja skóry.Teraz bardzo musisz dbac o te miejsca,stosuj kremy nawilzajace i natłuszczajace.Suszenie suszarka to raczej nie jest dobry pomysł,gorace powietrze dodatkowo wysusza.Musisz starac sie nosic wygodna bielizne,najlepiej bawełniana,unikaj przegrzania i spocenia.Jaka jest dokładna diagnoza lekarska...jestem ciekawa ,jakbys mógł cos wiecej napisac o swojej chorobie o leczeniu ,które stosowałes.
Bedzie ci potrzebna wiedza na temat innych srodków którymi leczymy łuszczyce,same masci sterydowe niestety bardzo szkodza i na dłuższy czas nie nadaja sie do stosowania...po prostu przestana działac...powodzenia :mrgreen:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 9:58 pm   

Zapytałem kiedy przestałeś smarowac i jak długo trwa remisja bo ja tez stosowalem tą maść i jak po każdej tego typu maści zwykle choroba dość szybko wraca ale nie musi to być regułą jeśli się o siebie dba :) Problem też jest taki, że w tej chorobie nie ma reguł...

szaza30
szaza30

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 7:58 pm   

witajcie tak macie racje sterydy i jeszcze raz sterydy tez smarowalam sie dermowate potem przeszlam na novate polski zamiennik ktory jest tanszy kosztuje tylko 5 zl i niestety stosuje go juz okolo 6 lat jest rewelacyjny ale tylko na chwile potem wysyp jest okropnie duzy zamiast malych kroistek mam ogromne zmiany ogniskowe ktore bardzo bola a jednak dalej stosuje sterydy teraz dermatolog przepisala mi masc mocznikowa i cygnoline 0,5 oby mi pomogla kochani a co na twarz stosujecie ja stosowalam niegdys lorinden t rewelacja potem polcoltoron lorinden a ale nie pomaga tak na chwile zejdzie i zas sypie ja na luszczyce choruje juz 26 lat i naprawdw mam dosc nie umie z nia zyc czesto placze latem siedze w domku bo wstyd gdziekolwiek mi wychodzic bo jestem bardzo zezypana ja juz nie wiem co mam robic pomozcie buziaki :sad:

szater 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 8:15 pm   

Na buzke to w tej chwili najlepszy jest Protopick.Wszystko co wymieniłas do tej pory stosowane na twarz to sterydy,troszke czasu upłynie zanim poradzisz sobie z tym wysypem,prawdopodobnie jest to skutek własnie tych masci.Ale pomalutku dasz rade,poczytaj spokojnie co proponujemy,jak zamienic jedno leczenie drugim.Spróbuj pozmieniac cos w swojej diecie...może tez wyjdzie na zdrowie.Powodzenia

Aleks07 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 8:27 pm   

lorindeny wszelkiego rodzaju pomagaja tylko przy pierwszym zastosowaniu później jest juz tylko gorzej
u mnie czasem powodowały tak okropne podrażnienia zaraz po posmarowaniu ze nie wiedziałam co robić a na dodatek "lekarz" uważał że ma palić bo to znaczy że działa
także trzeba uważać bardzo przy tych wszystkich specyfikach

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 9:12 pm   

a ja powiem tyle, zadnych sterydow, mam ich juz dosc, dosyc i wogole wiadomo o co chodzi,

daro 

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:23 pm   

Wiadomo sterydy szybciej działają, ale czasami mają odwrotne też działanie, że po odstawieniu powodują wysyp, poza tym zwykłymi kremami, maściami (jeśli działają) leczy się o wiele wiele dłużej, ale też potrafią być skuteczne.

Szkoda tylko, że małe dzieci nie mogą stosować ziół, bo one też dobrze się sprawdzają, a czy ktoś wie jak jest u dzieci jeżeli chodzi o ostroprest, bo to też dobre na łuszczycę, czy można go stosować?

Odpowiedz do tematu