Częśc, mam na imię Bartosz, pochodzę z województwa łódzkiego. W rodzinie od strony mamy jak i taty były zachorowania na łuszczycę, zawsze miałem nadzieję że mnie to nie spotka. Jednak w wakacje upadłem na łokieć jeżdżąc na deskorolce, mimo że łokieć się ładnie zagoił po 2 miesiącach zaczął poważnie swędzieć. Wczoraj byłem u dermatologa i stwierdził że na lewym łokciu mam łuszczyce pospolitą (wielkości złotówki), niestety mam też atopowe zapalenie skóry, które na szczęście ogranicza się do swędzenia i lekkiego zaróżowienia gdy zjem coś nieodpowiedniego. Mam nadzieje że dowiem się od was jak żyć z łuszczycą i jak z nią walczyć w razie nasilenia objawów. Wiadomość o chorobie nie jest dla mnie bolesna ponieważ mam wsparcie ze strony rodziny oraz dziewczyny. Nawet jeśli sie pogorszy nie zamierzam się wstydzić tego jaki jestem.
Witaj na forum
Tak jak napisałeś - czasami choroba objawia się w miejscach gdzie skóra była uszkodzona. Trzeba na siebie uważać. Uważaj też na stres i samopoczucie - to również bardzo ważne. Głowa do góry i czuj się jak u siebie na forum
witaj bartek
poczytaj o metodach naturalnych na forum - czesc zreszta dobrze dziala rowniez na atopowe zapalenie skory wiec przy okazji sie doinformujesz na pewno
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum