Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
MOJA DOMI
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 11:44 am   

Wiecie swoja droga to to jakies calkowite nieporozumienie jest...my od bóg wie jakiego czasu usiłujemy pomoc malej a lekarze tak lekko do tego podchodza...juz mnie czasem ..lag trafia :zly: Wiem i zdaje sobie sprawe z tego ze jest trudnym przypadkiem ale...musi sie znalesc ktos do ..olery kto to wszystko pozbiera do kupy i przeanalizuje... :>

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 12:19 pm   

ja narazie padam psychicznie,

słysze''nie powinna jeść słodyczy'', nie je ich dużo, ale zawsze coś, co mam zrobić jej,

dzisiaj jej kupię chlebek bezglutenowy, ograniczę gluten, przyjdzie z przedszkola to zrobię jej papkę z płatków owsianych aby jej to trochę załagodzić, jak niemowlęciu pupę odparzoną, jadę teraz po jakieś co z kwasami omega dla niej ,

idę do lekarza w czwartek choć jak usłyszę steryd to się chyba na schodach poryczę

chodziłam kiedyś do jednej doktor, nie przepisywała sterydów, tylko cygnolinę, ale mojej akurat szkodziła przestałam do niej chodzić, ale myślę czy do niej nie powrócić, tylko co powiedzieć może myśleć że przebieram w lekarzach, a tak naprawdę to szukam właściwego, ale wielu ich też nie było dwóch plus ona i raz sprawdzałam co powiedzą na śląsku

szater 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 5:06 pm   

lenka ale co z tego ze ograniczysz gluten w domu jak ona trzy posilki je w przedszkolu...tam trzeba zglosic ze dziecko na innej diecie jest.
Kochana ty sie nie martw o samopoczucie pani lekarz tylko szukaj pomocy..co cie obchodzi co ona powie,odpowiesz ze z dzieckiem zamiast lepiej jest coraz gorzej i kwita...oni sie maja głowic jak to rozwiazac...buziaki kochana :*

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Gru 07, 2011 7:10 pm   

Lenko - jeśli masz siłę odstaw jej wszelkie słodycze, orzechy i cytrusy. Razem z tym glutenem.
Ograniczenie glutenu pomimo posiłków w przedszkoli może pomóc, zawsze to niej podrażniających składników. Zapytaj czy możesz dać do przedszkola pieczywo dla małej - wtedy ewentualny gluten masz tylko w obiedzie i podwieczorku ;)

ściskam z całej siły i trzymam kciuki.

Nie spodziewaj się szybkich efektów - jeśli dasz rade utrzymać jej dietę - min 6 tygodni upłynie, zamim zauwazysz poprawę.

Aaaa, u nas jest dużo lepiej, jak odstawiłam mleko :) kupuję sojowe w biedronce do płatków :)
jogurty, serki dziewczyny wcinaja, ale mleko odstawione i mniej nowych dziadów :)

szater 

Wysłany: Sro Gru 07, 2011 8:36 pm   

...a na kukerki to ...do cioci Krysi do Zielonej Góry...niech uciekają :brawo: uwielbiam wspominac te rozesmiane minki gdy mama laskawie...pozwoliła na jednego....a ciocia do kieszeni 3już w tak zwanym miedzy czasie pozwoliła schowac :banan: ....ale tylko raz :wink:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 7:26 am   

Krysiu, teraz mają po uszy :mrgreen: w końcu Mikołajki były, i codziennie cosik do paszczy wsadzą :mrgreen:

U nas chyba jednym z główniejszych winowajców jest mleko, i po jego ograniczeniu pozwalam babom na więcej ;) czasem nawet coli się napiją :mrgreen:

Lenka 

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 10:14 am   

dzisiaj idziemy do lekarza, bo mała też na zgięciu łokcia wysypało od mikołajek, być może czekolada, ale w domu zjadła tylko 1 kinderkę i nic więcej z czekolad, albo chrupki serowe bezglutenowe, albo cosik w przedszkolu, ale nie wiem co , ja ją ze słodyczami pilnuję, słodycze skonfiskowane

Agusek a robiłaś małej jakieś badania pod kątem laktozy albo glutenu

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 8:42 pm   

nie, tylko moje obserwacje :) gluten na wyrost potraktuję bo kupki cudne i nez wiekszych sensacji żoładkowo-jelitowych, ale kto wie. Zbieram się już tak od roku ;)

Lenka 

Wysłany: Czw Gru 08, 2011 11:52 pm   

byłyśmy, dostałam protopic, maść cholestorolową - dwa rodzaje, aby zobaczyć, która nie będzie szczypać, maść salicylową bez siarki, która ją obecnie prawdopodobnie poddrażnia, jakiś balsam do ciała dexeryl, pomaga jej pacjentom z AZS i jak dam radę finansowo, to krem
exomega na bazie owsa Rhealba, to jak powiedziałam, że kąpie ją w słomie owsianej. preparat też dla Atopowców i łuskowców

protopic używałam daawno temu jak miała 1 zmianę, z fajnym nawet powodzeniem,

pani doktor opowiadała mi też jak w Stanach leczą łuszczycę, jak była, to nie bawią się z chorobami, dali by elocom i diprosaic

mam się pokazać przed świętami i zdać relację co i jak

wysypka ta alergiczna juz prawie zniknęła

dostałyśmy skierowanie do gastroenterologa na badania pod względem glutenu, laktozy, bo samemu to takie badanie u nas kosztuje ok 180 - 200 zł na te przeciwciała,a na fundusz, aby je zrobić nie każdy lekarz może je wypisać , u nas może to zrobić jedynie gastroenterolog, wizyta na luty na fundusz, bo full ludzi do niego, poczekamy, minie szybko

szater 

Wysłany: Pią Gru 09, 2011 9:19 am   

Lenka z okazji urodzin życze ci:

Żyj tak aby każdy kolejny dzień
był niesamowity i wyjątkowy.
Wypełniaj każdą chwilę tak
aby potem wspominać ja z radością.
Czerp energię ze słońca,
kapiącego deszczu i uśmiechu innych.
Szukaj w sobie siły,
entuzjazmu i namiętności.
Żyj najpiękniej jak umiesz.
Po swojemu. Spełniaj się.
Zwyciestwa nad choroba malutkiej i wielu radosnych przeżyc kazdego dnia -sciskam cieplutko Krysia :drink: :*

PS
Sorki ze tu ale w temacie życen toby utknęło :]
:* :kwiat: :kwiat:

Lenka 

Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:16 pm   

dziękuję za życzenie, :yoyo: :oops:

smarujemy się daalej :wink:
nie ma już takiego stanu zapalnego

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Nie Gru 11, 2011 11:42 am   

100 lat Lenko :drink:

Fajnie, że stan zapalny nareszcie się chowa :d

Moniś 
Moniś

Wysłany: Nie Gru 11, 2011 2:53 pm   

Wszystkiego najlepszego:)

Lenka 

Wysłany: Pią Gru 23, 2011 12:15 am   

dziękuję, odzywam się teraz, bom pochorowała, najpierw powalił mnie kręgosłup, nadciągnęłam mięśnie, a teraz przechodzę zapalenie ucha i jestem lekko głucha, ale póki co już tak nie boli, a od czego to wszystko nie wiem, ubieram się ciepło, czapeczka, szaliczek itp itd

u małej ok, w miarę dobrze, choć to mogłoby nam kiedyś zniknąć :cry: na jakiś czas
póki co jak jej to nie piecze, nie swędzi, to ona żyje tak, jakby tego nie miała,

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Gru 23, 2011 8:27 am   

lenka zdrowiej :* teraz taki czas ze duzo osob choruje... a malutka dobrze ze nie odczuwa przynajmniej ze boli piecze czy swedzi - powoli miejmy nadzieje bedzie paskuda zlazila :)

Odpowiedz do tematu