No to moze zle CIE zrozumialem ,wiem ze sa odmiany luszczycy gdzie masci siarkowo salicylowej nie musimy stosowac ale jak jest luska to sama cygnolina jest nam nie przydatna .A na skore OWLOSIONA JEST SPECYJALNA CYGNOLINA NIE KONIECZNIE W PLYNIE PROFESOR KASZUBA Z LODZI STOSUJE AKURAT SPECYJALNA ROBIONA MASC I DZIALA SUPER .
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 4:15 pm
Tak tez słyszałam,u nas kiedys był super oddział dermatologiczny i pani ordynator tez sama składy masci róznych wymyslala.Piekne to były czasy,teraz ani oddziału ani...
Co do masci siarkowo -salicylowej to niektorzy sa na nia uczulenie wtedy idzie cos zamiennego na zdjecie łuski...ładnie złuszczaja masci z mocznikiem-przynajmniej u mnie.Cygnolina czasem ma w skladzie tez i kwas salicylowy to też nie trzeba stosowac masci przed,ale generalnie prawda jest ze lepiej działa jak skora oczyszczona...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam
Przepraszam ze tak pozno ale od lekarza wyszlam o 19 i pozniej musialam synka polozyc
A wiec tak cygnolina odstawiona cos mnie uczula i tak mnie wysypalo
pomacala podotykala,przepisala masci robione z jakims slabym sterydem cos na h
cutivate krem na miejsca intymne
chciala mi przepisac jakies tabletki ale tu sie bala bo przy nich nie mozna zajsc w ciaze
lampy narazie odpadaja gdyz stan zapalny jest,w styczniu nastepna wizyta chyba ze cos sie urodzi (odpukac)i wtedy na lampy
do kompieli dala mi emolium
zobaczymy co dalej
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 9:31 am
Aga widac ruszyła sterydowo...na ciało to moze rzeczywiscie jest sens bo jezeli to uczulenie to masc z hydrokoryzonem najlepsza ale na miejsca intymne...ja akurat nie mam w tych miejscach problemów ale czytalam wypowiedzi ludków...kortykosteroid.....steryd na takie miejsca...niekoniecznie dobra sprawa ale....moze poczytaj na forum jest duzo info .Dobrze ze sie poukładało jakos i spokojnie podejdziesz do leczenia...nasza psyche też jest ważna.Powodzenia...pisz jak idzie leczenie...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 7:59 pm
Ja na miejsca intymne poleciłbym linomag
http://www.domzdrowia.pl/...asc/5,75,dzieci
Bezpieczny, stosowany nie tylko w odparzeniach ale i w łuszczycy i na miejsca intymne bezpiecznie i bez sterydu
witaj ja też miałam w miejscu intymnym, kilka razy posmarowałam maścią novate i zeszło chyba na amen bo od 2 lat mam spokój w tym miejscy. gdzie indziej wychodzą nowe a tam nie.
Hejka ja posmarowalam wczoraj dzis widze zmiany
co do reszty musze zagoic stan zapalny po pierwszym smarowaniu szczypalo jak nie wiem co ale juz jest ok
[ Dodano: Nie Gru 11, 2011 10:27 pm ]
Zapomniałam mam pytanko
Lekarka chciala przepisac mi leki jakies tabletki ale sie bala bo przez 2 lata nie mozna miec dzieci nie podala nazwy woli zebym szla na lampy
chcialam sie dowiedziec co daja te leki i czy sa skuteczne??
Zastanawiamy sie z mezem ze jak by lampy nie daly rezultatu to moze sprobuje wlasnie takiej metody lecz chcialabym sie o nich cos dowiedziec
pozdrawiam
No ale nie znajac nazwy trudno cos doradzic ale jesli chodzilo o to to odradzam .Pomijam ze moze uszkodzic plod ale wogole dziala na wiele rzeczy .Przedewszystkim watrobe .Co innego jak choroba bardzo zaawansowana do tego tez stawy .Mysle ze lampy sa zdecydowanie mniej szkodliwe .Mi kiedys to proponowali ale inny profesor odradzil .Nie wspominajac o innych co brali to swinstwo .Sam fakt ze podaje sie to w przypadku nowotworow tylko w wiekszych dawkach .
No ale nie znajac nazwy trudno cos doradzic ale jesli chodzilo o to to odradzam .Pomijam ze moze uszkodzic plod ale wogole dziala na wiele rzeczy .Przedewszystkim watrobe .Co innego jak choroba bardzo zaawansowana do tego tez stawy .Mysle ze lampy sa zdecydowanie mniej szkodliwe .Mi kiedys to proponowali ale inny profesor odradzil .Nie wspominajac o innych co brali to swinstwo .Sam fakt ze podaje sie to w przypadku nowotworow tylko w wiekszych dawkach .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum