Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witanko cierpiący ludzie.
Autor Wiadomość
Anabella72 
Anabella72

Wysłany: Pon Sty 02, 2012 6:12 pm   Witanko cierpiący ludzie.

Hej. Mam na imię Ania, a z łuszczycą zmagam się od 12 lat, choć o tym, że to łuszczyca wiem od pół roku. Próbuję różnych preparatów i mam nadzieje, ze tu znajdę fajne propozycje. Trafiłam tu zdesperowana, bo kurka jestem zmęczona bólem i krwawiącymi ranami. Do tej pory stosowałam z powodzeniem płyn Dermesa, ale chyba za długo, bo przestał mi działać, więc w poszukiwaniu nowych propozycji, trafiłam tu. Witam wszystkich.

szater 

Wysłany: Pon Sty 02, 2012 8:17 pm   

Witaj na forum :tuli:
...o tym płynie duzo dobrego słyszałam...pewnie jak wszystko działa tylko do pewnego momentu,niestety przy łuszczycy tak jest że nie ma jednego jedynego sposobu,ciagle cos musimy zmieniac i szukac...poczytaj na forum jak my walczymy...moze i tobie cos sie spodoba :mrgreen:

Anabella72 
Anabella72

Wysłany: Pon Sty 02, 2012 8:30 pm   

Spodoba, czy nie, to będę próbować. Mam zmiany na dłoniach, co bardzo utrudnia mi życie. Już wybrałam dwa preparaty, które podałaś w innym poście (te do stosowania naprzemiennie, złuszczający i drugi preparat). Będę pisała tu, jak mi idzie walka z chorobą. Za jakiś czas wrócę znowu do Dermesy, bo była faktycznie rewelacyjna. Zabliźniała mi rany dosłownie w ciągu kilku dni. No ale wszystko dobre się kończy i dermesa też przestała działać, więc póki co, muszę próbować innych sposobów.

szater 

Wysłany: Wto Sty 03, 2012 9:43 am   

basia podaje tu jeszcze masc z wit A i zywokostowa...moze i to zadziała u ciebie.Musisz zrobic sobie dosc długa przerwę mysle ze i z pół roku.Trudniej teraz bo zimno powoduje jeszcze dotkliwsze odczuwanie bólu dłoni.Musisz chodzic koniecznie w rekawiczkach,podobnie jak ci co maja łuszczyce na skórze głowy powinni KONIECZNIE nosic czapke.Powodzenia zycze....musisz eksperymentowac,podane przez nas propozycje moga pomóc ale moga też i nie zadziałac...taka jest ł.Powodzenia w razie czego pytaj....no i oczywiscie czekam na relacje... :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Wto Sty 03, 2012 9:58 am   

U córki stosuje jeszcze cynkową na dłonie świetnie zalecza ranki a to źródło zakażenia na dłoniach.Maść z wit A działa ale to nie steryd i nie można oczekiwać poprawy po dwóch dniach ale łącznie z moczeniami rąk w ziołach i w/w mazidłami można uzyskać piękne efekty w ciągu tygodnia do całkowitego zaleczenia potrzeba czasu i rękawiczek jako ochrona ja nosiłam z uciętymi palcami.
Maść cynkowa działa na dłoniach gojąco i przeciwbólowo.

Anabella72 
Anabella72

Wysłany: Wto Sty 03, 2012 9:27 pm   

Wiem, że jedno zadziała a inne nie, ale jak wiem, czego szukać to jest łatwiej. Przez lata nie wiedziałam, ze to łuszczyca i naprawdę był problem, bo jak leczyć coś, co nie wiadomo, co to jest i czego szukać. Narazie się ratuję też tormentiolem. Dziś zrobiłam kąpiel dłoni w soli do kąpieli i nasmarowałam tormentiolem. Wiem, ze to jeszcze za wcześnie na wyniki, ale on trochę goi. Jutro idę do apteki to kupię te preparaty naprzemienne i będę działać a wyniki będę opisywać tu.

Odpowiedz do tematu