Skoro ja mogłam dzięki niemu odstawić psychotropy to napewno złagodzi.
Nie wiem czy to już gdzieś było ale przyda się i tu
http://luszczyca.edu.pl/2...w-na-luszczyce/
dlatego magnez zawsze warto uzupełniać przy zmianach skórnych.
magnez z organizmu wypłukiwany jest przez wiele czynników np.picie kawy nie tylko poprzez stres.
W moim akurat przypadku wypłukiwanie z organizmu jest tak duze ze konieczne sa kroplówki z magnezu...nigdy nie miały one wpływu na stan mojej łuszczycy.
Niedobory magnezu powodują podatnosc na czynniki zewnetrzne
tu super info:
http://www.forum.odzywian...topic.php?t=371
nalezy pamietac takze o tymjak wazne jest prawidłowe zbilansowanie wszelkich pierwiastków,niedobór potasu daje podobne objawy jak niedobór magnezu proponuje poczytac:
http://www.medycynakomork...id=50&Itemid=69
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Basiu bez przesady magnez warto uzupelnic ale zgadzam sie tu z Szater ze psychotropow zaden magnez nie zastapi .Skoro ktos kazal Ci brac psychotropy to ktos musial kazac przestac je brac .Jesli lekarz zastapil to magnezem to chyba on powinien brac jakies leki .
Sama sobie zastąpiłam magnezem i tego nie żałuję przynajmniej nie muszę się chwile zastanawiać jak się nazywam tak jak to było po psychotropach ale to temat nie w temacie więc kończę na tym.
Ps.nie miałam na myśli dużych niedoborów magnezowych a zapobieganie jego niedoboru wogóle,a w sytuacjach stresowych jego poziom bardzo spada.
Ale to temat Lenki nie będę się w nim rozpisywać.
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 11:39 am
po tym protopicu ma takie zabliźnione te zmiany, pani doktor leczy dużo dzieci na AZS i sobie chwali protopic i mówiła że widzi dużą poprawę po nim przy stosowaniu na łuszczyce
Szaterek, a u mnie
dalej leczę ucho, byłam u laryngologa dzisiaj, bo jeszcze został obrzęk, ale już nie to co było, prawdopodobnie okropieństwo, taki stan zapalny się zrobił
mam na stałe leki na serce na niedokrwienie, magnez z potasem, ale wydaje się być lepiej
ostatnio chciałam się wyspać i wstałam połamana, nigdy więcej spania do 9, nie mogłam się z łóżka zebrać, bo tak zawsze 6 na nogach, w dodatku cały dzień chodziłam jakaś nabombana, a tak rano dzisiaj wstałam i mam się ok,
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 4:42 pm
Lenka ten PROTOPICK jest własnie zarejestrowany dla chorych na atopowe zap.skóry ,to lekarze odkryli ze dobroczynnie moze wpływac na nasza łuszczycowa skóre-szczególnie twarzy,gdzie nie wszystko mozna nałozyc.
Martwi mnie to twoje ucho pamietam sytuacje mojej mamy,zaczęło sie od ucha a poszło gdzies po zwojach nerwowych i narobił sie taki problem neurologiczny....mam nadzieje ze już sytuacja opanowana.Błagam niech ci do głowy nie przyjdzie pakowac do ucha liscie jakis anginek czy innych wynalazkow.Takie cuda-wianki mozna zastosowac ale:
-tylko w momencie gdy nie ma ostrego stanu zapalmego!
A PRZEDE WSZYSTKIM NIE ZAPYCHAMY DO UCHA LISCI CZY INSZYCH CUDOW TYLKO ,MOZEMY JE DO UCHA PRZYKLADAC!
(wielu zapomina że to sa czesci organiczne i ze sie maja prawo rozłozyc...a potem drobiny zostają w kanale sluchowym)
Lenka co do spania...kazdy ma swój własny zegar i w/g niego zyje...ja lubie spac wczesniej isc ale i wczesniej wstaje,gdy czasem posiedze dłuzej to i tak rano budze sie o swojej porze.Jak organizm domaga sie to sam wyegzekwuje dłuższy sen
Bardzo sie ciesze ze nareszcie wszystko zaczęło sie układac obie was
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 7:02 pm
no to mnie się super rok zaczął, moją Dominiczkę od wczoraj boli brzuszek, właśnie wróciłam ze szpitala, jak nie minie jej do rana, to rano na oddział na obserwację czy to nie wyrostek robaczkowy,
teraz zasnęła że mam chwilę oddechu, tak to jęczy że ją boli, póki co po badaniu jest ok, boli ją brzuch na wysokości pępka, jak będzie taki sam rano brzuch to dieta, ale dzisiaj tylko herbatka z cytrynką
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 8:14 pm
Lenka ta herbatka może lepsza bedzie bez cytrynki jednak
wyrostek boli bardziej po lewej stronie w dole brzucha....w okolicach pepka to raczej dwunastnica daje znak...ale poczekamy moze to nic groznego ...u nas jelitówka panuje moze i do was cosik dotarło...bedzie dobrze mamusku,jak tam twoje ucho Lenka....już lepiej?sciskam was mocno zdrówka... dawaj znac co z małą
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 12:01 am
niestety brzuszek ją boli, raz mniej, raz bardziej, teraz śpi, ale stękała, że boli, jak się przewracała na bok, lekarz kazał jej robić też na brzuszek zimne okłady, więc takowe jej robię
moje ucho lepiej, jeszcze super zdrowe nie jest, teraz mam już tylko encorton, czasami mnie jeszcze przygłusza, ale mówiła, że na pełne wyzdrowienie potrzeba czasu, bo ucho było bardzo nieładne, mocno chore
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 9:31 am
Trzymaj sie mamusku kochana,bedzie dobrze .Tego Encortonu to tak niecierpie ze hej..brałam kiedys na stawy i masakra jak ja wygladałam...twarz jak u ksiazyca w pełni,skóry na twarzy brakło(mozesz od niego przytyc i to dosc mocno i bez własnego wkładu...ot mozna tyc od szklanki wody)zdrówka kochana na całej lini zycze,dawaj znac co z malutka
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 3:33 pm
na szczęście go kończę teraz już po jednej tabletce na dzień i mam odstawić
byłam z nią w szpitalu, z Dominiką, porobili badania, ponad 3 godziny, założyli welfron w razie konieczności operacji, ale lekarz stwierdził, że narazie nie kwalifikuje się do operacji, ścisła dieta lekkostrawna i wypróżniania pilnować
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 7:22 pm
ale jestescie w domu czy w szpitalu?jaki jest poziom leukocytów?wyznaczyli moze OB? a co własciwie zdiagnozowali :wyrostek czy niestrawnosc...a moze cos z jelitami?
OB NIE MAM , badanie ogólne moczu i osad moczu ok
od poniedziałku jest na diecie, lekko strawne, gotowane, nie smażone, nie surowe, nie słodkie, nie mleczne, nie ciężko strawne itp
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 4:09 pm
Lenka analizujac wyniki Dominiki(tak w/g mojej wiedzy mala jest odwodniona i ma niedobór żelaza.Już wyjasniam:
wyniki nie analizujemy pojedynczo ale musimy znac zaleznosci miedzy nimi:
Obnizone HGB i niskie MCVwskazuje na niedobór zelaza,moze to byc niewłasciwa dieta(za malo zelaza w diecie) albo choroby których skutkiem jest jawna czy ukryta utrata krwi(warto byłoby sprawdzic kał na krew utajona)
Wysoki RDW to typowe dla odwodnienia
Niskie RBC,HGB z niskim MCV to anemia spowodowana brakiem zelaza
Wysoki HCT to jedna z oznak odwodnienia...podobnie jak wysoka wartosc hemoglobiny HGB
Wzrost WBC to leukocytoza...podwyższenie białek we krwi,to jak rowniez podwyzszone CRP to już kilka godzin po zadziałaniu czynnika zapalnego w organizmie stezenie znacznie wzrasta.
Ewidentnie jest chora i cos tam sie w organizmie dzieje ale dzielnie walczy.Moze faktycznie czyms sie zatruła...szkoda ze nie trzymaja jej na obserwacji w szpitalu.Lenka nie jest zle,jestes madra mama podalam ci kilka spstrzezen...musisz koniecznie nawodnic mała...wybitnie za mało pije.co do uzupełnienia zelaza to mysle ze nalezy poczekac co sie wykluje ,jak sama wiesz nie wolno na własna reke uzupelniactych pierwiastkow nie znajac przyczyny ich gubienia przez organizm.Sciskam cieplutko.Mam nadzieje że troszke ci wyjasnilam.Acha to CRP moze przy nastepnym badaniu całkiem spasc wystarczy ze uzupełnisz płyny.Spokojnie z wyników nie widac nic strasznego...organizm walczy.Czekam na wiesci. jestem w razie gdybys potrzebowała
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 6:40 pm
faktem jest że mało pije, jak ja jestem to pilnuję, jak mnie nie ma to masakra, pomimo że stoi picie w dzbanku,
a bidulka wczoraj przeszłą samą siebie, od poniedziałku od ok 17 była tylko na herbacie do 15 godziny - wtorku, zjadła ćwiartkę bułki, dzisiaj ją pobolewa czasami, ale w nocy obudziła się, że boli ją i robiłam okłady, jak kazał lekarz, pokażę ją jeszcze naszemu pediatrze, dzisiaj go nie ma w przychodni, jakby bardzo ją bolało, to poszłabym prywatnie do niego, ale nic się narazie nie dzieje, jutro pójdę na NFZ
a pobrany kał do badania po jakim czasie można oddać do badania, pobrałam jej wczoraj, bo miałyśmy robić badania do gastroenterologa, ale że ją wczoraj pielęgniarki paskudnie pokłuły, bo nie mogły znaleźć żyły, dwie ręce szły w obroty, szkoda gadać, to się wstrzymałam na kilka dni i badania do gastroent. zrobię w przyszłym tygodniu, bo mam zestaw - krew, mocz, kał i nie mogę rozdzielić, zlecenie jest na jednej kartce,
cieszę się że mam w styczniu wizytę u gastoenterologa, myślę że na te bóle też jej potrzebna taka wizyta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum