Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca - co najlepiej stosować?
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Pią Sty 13, 2012 10:57 am   

Odnośnie tych nieszczęsnych sterydów dodam jeszcze swoje trzy grosze
Przeprowadziłam sobie ostatnio na samej sobie teścik wyskoczyły mi dwie plamki na dłonie smarowałam naturalnymi mazidłami i było dobrze ale postanowiłam spróbować jak to będzie jak przesmaruje sterydem efekt taki że po dwóch dniach plamki prawie zniknęły ale po kolejnych dwóch wróciły z tą różnicą że potroiły swoją wielkość z 20groszówek zrobiły się na pół dłoni
i tu przykład czy jedna tubka sterydu może zaszkodzić czy nie.??????????????
Do takiego teściku sprowokowały mnie wpisy (sterydy tak ale rozsądnie)

bozii 

Wysłany: Pią Sty 13, 2012 8:24 pm   

szater, owszem masz rację, ale...
jak pisałam, dzwoniłam do pani doktor i pytałam czy naprawde musze takie mocne sterydy stosować, czy nie ma czegoś słabszego, czy nie ma czegoś niesterydowago... p.doktor odpowiedziała, tonem nieznoszącym sprzeciwu, że nie ma nic innego, że te leki, które mi przepisała są nowoczesne i nie niszczą skóry...
byłam prywatnie u tej pani, nie w przychodni

i tak, chce spróbować metod, które tu opisujecie i jak pójdę do nowego lekarza to będę mogła powiedzieć, że próbowałam tego i tego i zadziałało na mnie to tak czy siak...

a czy mam duże zmiany? wydaje mi się, że nie, ale może się mylę...
mam zaatakowane łokcie i nogę (3 placki wielkości 2zł), oprócz tego 1 plamkę nad brwią, 1 na nosie, 3 w pachwinie (nowe) i 1 na pośladku (nowa), są to wszystko malutkie plamki... no i jeszcze głowa
Ostatnio zmieniony przez bozii Pią Sty 13, 2012 10:35 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szater 

Wysłany: Pią Sty 13, 2012 9:48 pm   

Wypowiedziałam tylko swoja opinie, podałam możliwe sposoby...decyzja nalezy do ciebie.

bozii 

Wysłany: Pią Sty 13, 2012 10:34 pm   

szater, tak wiem, dziękuje i doceniam :)

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 12:12 am   

Dobre .......wypisal bym sobie ta recepte ale poprosil jeszcze o bloczek z drukami do zwolnienia lekarskiego .

szater 

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 9:48 am   

do swoich "starych" doktorów to wale prosto z mostu...znaja mnie dziesiatki lat z wieloma jestem na "TY" do nowo-poznanych mówie "chyba" ale zaznaczam ze "licze na ogromną wiedze pana doktora wszak ja to tylko szary zuczek"...potem juz merytorycznie rozmawiam....zawsze dziala :razz:

Bozzi napisałam tylko ze musisz podjac decyzje sama,bo to twoje leczenie...my mozemy tylko radzic decyzja musi byc twoja suwerenna....i konsekwencje poniesiesz takze ty ....dlatego własnie decyzja powinna byc Twoja :*

mandragora 

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 2:21 pm   

bozii napisał/a:
żeby spróbować cocois-em zadziałać albo maskę drożdżową na głowe na początek...
a o jakich naświetlaniach myślisz?
gdzieś czytałam, że tran się powinno łykać, wiecie coś o tym? czy brać wit. a+e?

Sporo pytań, odpowiedzi znajdziesz na forum przeszukaj tematy, jeśli nie na tym sprawdź też:
http://forum.luszczyce.pl
http://www.luszczyca.pl
http://www.forum.biedronkowo.info
bozii napisał/a:
będę szukać dalej dobrego lekarza... ale czy są lekarze, którzy nie są nastawieni na sterydy i próbują pomóc inaczej?

Na pewno jest takich sporo, czytałam gdzieś że profesor Zaba z Poznania leczy niektóre przypadki niekonwencjonalnie np. dermokosmetykami, ale czytałam też że ten sam profesor zapisuje pacjentom silne sterydy, więc ciężko na jego temat wyrokować.

szater 

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 4:33 pm   

a zajrzyj moze tu:

http://luszczyca.org.pl/p...opic=2686&st=20
a w tym linku poszukaj takie tematy:

POZNAŃ
Lekarz Poznań
Jaki Lekarz W Poznaniu?, do kogo mam pójść?
Prof. Żaba - Lekarz W Poznaniu, Leczy sie ktoś u niego ...
Prof. Żaba Z Poznania, Czy ktoś się u niego leczy....
Dietetyk W Poznaniu
Jaskinia Solna
Chinska Medycyna Naturalna-- Gdzie Moge Znalezc, prosze o namiary..
Dermatolog z Poznania, najlepiej dziecięcy
Lekarz Poznań, specjalista od łzs
Uvb 311 W Poznaniu
Oddzial Dermatologiczny, NAJ-PERSONEL,SALE,LECZENIE itp.
Naświetlenia w Poznaniu ???

milej lektury i....znalezienia odpowiedzi na dreczace pytania :mrgreen:

moze tez tu zerknij...warto:
http://luszczyca.org.pl/p...86&st=0&start=0

fishspakarpacz

Wysłany: Pon Sty 23, 2012 9:30 am   

Wszystkich zainteresowany zapraszam na rybki Garra Rufa do Karpacza

Agieszka

Wysłany: Pon Sty 23, 2012 9:57 pm   

Ja stosuję sterydy praktycznie na całe ciało...dużo pomogło, lekarz stwierdził, że jeszcze 3 tygodnie i powinno wszystko zniknąć. Wydaje mi się, że nic innego by mi nie pomogło

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:33 pm   

ciekawe jak bedzie jak przestaniesz stosowac agnieszko... niestety prawie wszyscy tutaj juz to przerabialismy... na wlasnej skorze ;)

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:45 pm   

Agnieszka szkoda ze nie powiedzial kiedy sie znowu pojawi ,ale po sterydach to pewne ze bardzo szybko .

szater 

Wysłany: Wto Sty 24, 2012 9:01 am   

Agieszka napisał/a:
Ja stosuję sterydy praktycznie na całe ciało...dużo pomogło, lekarz stwierdził, że jeszcze 3 tygodnie i powinno wszystko zniknąć. Wydaje mi się, że nic innego by mi nie pomogło

Agnieszko byc moze stan twojej skóry był taki iż trzeba było zastosowac sterydy-po to one zostały wynalezione i maja konkretne zastosowanie w leczeniu łuszczycy,szczególnie tej fazy ostrej.Jednorazowe zastosowanie sterydów nie spowoduje jakis specjalnie dramatycznych skutków ubocznych.Zapewne tez na rózne czesci ciała masz sterydy o innej sile razenia.Nie piszesz jak długo je stosujesz ani jakie sa to sterydy.Tak na całe ciało to raczej niekoniecznie powinno sie "leciec" sterydami ale moze tobie chodziło o rózne czesci ciała a nie o dużą płaszczyzne zmian.Dobrze by było abys poczytała co proponujemy zamiast sterydów.Sa inne metody leczenia:dziegcie,analogi wit D3,cygnolina.Łuszczyca to choroba na całe zycie i wiele razy jeszcze wysypie,dlatego musisz miec pod reką nowa bron.Kazdy z nas przeszedł taka sama droge,najpierw chciał szybko pozbyc sie zmian a o zdrowiu nie myslał,potem przyszły rózne sytuacjie i zrozumiał że same sterydy to nie jest dobry pomysł.Zdaje sobie sprawe ze łatwiej jest siedziec w domu i eksperymentowac ,gdy sie pracuje lub uczy sytuacja jest troszke inna.Ludzie sa bardzo nietaktowni a o rówiesnikach nie wspomne nawet.Generalnie nie polecam samego stosowania sterydów ale wsparcie sie nimi od czasu do czasu jeszcze na wyrazne zalecenie lekarza nie uwazam za zbrodnie.Poczytaj troszke,moze znajdziesz cos co zadziała u ciebie i pomalutku przekonasz sie do nowych,innych metod leczenia.Pozdrawiam cieplutko. :mrgreen:

Agieszka

Wysłany: Wto Sty 24, 2012 9:01 pm   

No nie pocieszyliście mnie za bardzo, ale dziękuję za przedstawienie realiów tej choroby. Trudno mi się jakoś z tym pogodzić, że w wieku 20 lat coś takiego mi się pojawiło i już mnie nie opuści. Stosuję te sterydy prawie 2 miesiące. Nic innego lekarz nie proponował, oprócz lamp. Zobaczymy, na razie chyba wolę żyć nadzieją, że może jednak kiedyś to przejdzie...

szater 

Wysłany: Sro Sty 25, 2012 8:50 am   

Agnieszko 2 miesiące cały czas sterydy? ....to nawet jak dla mnie duzo...jestem bardziej tolerancyjna ale naprawde robi sie niebezpiecznie.Proponuje skorzystac z lamp :brawo: naprawde super efekty mozna osiagnac mniejszym kosztem a i zdrowiej!,poczytaj troszke o dzigciach:COCOIS,EXSOREX,PRODERMINA lub cos z analogów WIT D3-DAIVONEX.SOREL PLUS, lub angielski DOVONEX.Piszemy tez o kapielach,masciach,ziołach....zawsze cos mozna wybrac...sterydami mozna sie wesprzec ale zapewniam ze nie przez 2 miesiące + jak piszesz jeszcze 3 tyg.Pozdrawiam....moze sie zdecydujesz inaczej poprowadzic leczenie ,chetnie pomoge naprzykład cygnoliną..l :*

Odpowiedz do tematu