kurcze ja już diprosalic stosuje 12 lat dokładnie, na razie nie zauważyłam żadnych negatywnych skutkow -może poza paroma jasnymi wyblakłymi plamkami na skórze,w zamian za różowe. Wiem to wariactwo, bo smaruje się codziennie lub prawie codziennie. Nie mam dużo kropek, zaledwie kilka na plecach(7) na brzuchu (4) i jedną przyjaciółke na łydce, czasem na głowie- wtedy używam płynu. Ostatnio zastanawiam się czy nie zamienic tego leku na inny, słabszy.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 8:36 am
jestes kolejnym przykładem ze sterydy nie wynaleziono aby zabijały.Stosowane z umiarem,rozsadkiem słuzą lata BEZ JAKIS STRASZNYCH SKUTKÓW UBOCZNYCH.Nie twierdze ze robisz dobrze i nie pochwalam takiego leczenia ale straszenie sterydami i podwazanie KAZDEJ decyzji lekarza to chyba nie jest dobre wyjscie z sytuacji i dobra rada.Nie sadze tez abys dzien w dzien smarowała te plamki przez 12 lat. pewnie i bywały czasy ze ich nie stosowałas....no tyle na temat sterydów,poczytaj troszke,poszukaj ciagle cos nowego sie pojawia moze juz czas zastgapic ten DIPROSALIC czyms bardziej naturalnym.Powodzenia....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
smaruje je regularnie od 12 lat z najwiekszym odstepem 3 dniowym i okresem słonecznym-kiedy je spale. Złoszcze sie kiedy widze ten zaróżowiony okrągły placek, który pojawia się z nikąd. Myslałam ostatnio o tym, żeby przyjmowac tabletki hormonalne, zauważyłam, że zaraz po miesiączce wszystkie znikają.
Też bym chciał zeby mi to juz zniklo bo popadlem przez to w chlolerne komlpleksy . Stosuje tez duzo masci elocom ,diprosalic , Momarid jeszcze takie robione w aptece na zamowienie jakis szczegolnych zmian nie widze , choruje od roku bardzo mi to przeszkadza i nie wiem moze mi cos innego by pomoglo ?
witaj antek poczytaj forum - sporo jest metod nieaptecznych - np. kąpiele ktore jesli nawet nie pomagaja na 100 procent to lagodza wyglad zmian
buska maske siarczkowa (zolta) polecam tez
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 8:39 am
Witaj Antek jak juz tutaj do nas trafiłes to sadze ze dobre by bylo poczytac troszke na temat łuszczycy.Trudno komukolwiek cos doradzac skoro nie widzi sie "jego"zmian,stanu skóry itd.jestem daleka od podwazania opinii lekarskich gdyz to oni sa specjalistami natomiast wcale nie zapieram sie leczenie niekonwencjonalnego.Wszystkie masci które opisujesz to niestety sterydy...byc moze stan skóry był taki ze lekarz zadecydował o ich zastosowaniu ale...moze nalezy juz samemy poeksperymentowac?Gdy ludzie pisza ze maja łuszczyce ...najczesciej czytajacy ma na mysli plackowata a tak do konca nie jest,sa rozne rodzaje łuszczycy i róznie sie je leczy.Podajemy kilka róznych mozliwosci ,poczytaj moze akurat cos dopasujesz do swojego stanu skóry.Wiem ze jak kazdy na poczatku choroby nie bardzo wiedział co robic,dlatego spokojnie proponuje zapoznaj sie :
-co to sa dziegcie-Cocois,EXEREX,Prodermina
-jak działaja analogi czyli pochodne Wit.D3-DAIVONEX,angielski DOVONEX
-jakie mieszanki stosujemy do kapieli
-co to jest papka drozdzowa na włosy
...tak po troszke,krok za krokiem a zdobedziesz wiedze potrzebna do zaleczenia skóry w sposób inny niz stosoawnie sterydów cały czas.W razie potrzeby pytaj,zawsze chetnie ci pomoge,w ramach mojej wiedzy i doswiadczenia.
Tzn zmiany mam prawie na całym ciele początkowo były to tylko łokcie a teraz kolana na klatce piersiowej głowie jestem bardzo młody i dlatego moze mi to tak przeszkadza w zyciu codziennym z rowiesnikami ale zaczne jak najszybciej to zaleczac roznymi sposobami bo zalezy mi zeby do wakacji juz byly jakies efekty
[ Dodano: Wto Sty 31, 2012 11:04 am ]
A jeszcze mam pytanie czy alkohol i jakies niezdrowe odzywianie ma na to duzy wplyw ?
no mnie wysypuje nawet po jednym piwie wrrrr
a z jedzeniowych rzeczy to musze unikac srodkow konserwujacych (dostaje akurat ja na nie uczulenie i potem pani ł ma radoche ), tluszczy wieprzowych typu smalec, poza tym ogolnie ja staram sie watroby i trzustki nie obciazac
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
A na mnie alkohol nie działa to znaczy moja łuszczyca toleruje alkohol i nijak sie nie zachowuje żyje swoim zyciem ani jedzenie raczej pogoda czyli zimna nie lubi moja @ ale tez nie zawsze obecnie zimno a ja jestem w remisji
_________________ Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień!
— Phil Bosmans
Słoneczne Promyki Przyjaźni
Witam , od nie całych dwóch miesięcy mam łuszczyce jest to dla mnie wielki szok.. Byłam tydzień temu w szpitalu ale tylko 9 dni .. Wszyscy uznali że za szybko dostałam wypis... Prawie nic nie pomogli ... Do domu dostalam maść cygnoline 0,1 parafine 0,1 i do głowy elecom . Słyszałam tez że trzeba mieć caly czas nawilżone ciało.. Może macie jakieś wlasne sposoby na to żeby to jakoś znikło .. Pomożcie..
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 7:31 pm
Spokojnie Agatko,wiem że chciałabys wszystko od razu ale tak sie nie da.Potrzebujesz czasu i spokoju aby ogarnac te chorobę jej leczenie i sposoby radzenia sobie z nią.Chetnie pomoge ale najpierw proponuje poczytaj spokojnie forum....jest tu duzo ciekawych tematow w ktorych dokladnie opisujemy swoja walke.Gdy bedziesz miala jakis konkretny problem, pytanie...oczywiscie jestem do dyspozycji.Sciskam cieplutko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum