Ja wiem że dziegcie na mnie działają, czyli zaleczyły mi zmiany. Że coś się ruszyło zaboczyłam po ok 5-6 tyg stosowania cocoisu. Początki były bardzo ciężki czyli piekąca i swędząca skóra. Po 2-3 tyg maziania skóra stała się mniej zaczerwieniona i gładsza w sensie zmiany się wypłaszczyły, łuska mniej narastała, po 4 tyg może 5 duże plamy zaczęły sie rozpraszać na mniejsze i były prześwity już zdrowej skóry. Całe leczenie trawało może 2 do 3 m-cy. Moja łuszczyca była bardzo przedawniona dlatego nastawiłam sie na długie leczenie i wytrwałam
tytaj jest przebieg całej mojej przygody z dziegciami
W moim przypadku leczenie skóry głowy było prostrze ze wzgledu na porę roku, mozna było myć włosy do woli bez uszczerbku dla zdrowia. Ja przerwy nie robiłam ,ale myślę że nie zaszkodzi tylko może mocno natłuścić lub nawilżyc i dać skórze odpocząć.
Exorex- z 5% dziegciem nie ma w swoim składzie kwasu salicylowego, czasami tak jest że ten salicyl uczula lub zmiany się robią czerwone. Ja u siebie tez zauważyłam ze po cocoisie skóra była bardziej czerwona.
Exorex to lotion w polsce go nie ma można go kupić w Anglii lub na alegro. Jednak cocois to 12% dziegcia a exorex to 5%. ja przetestowała obydwa. Exorex sprawdza sie dla osób które maja uczulenie właśnie na salicyl.
_________________ Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień!
— Phil Bosmans
Słoneczne Promyki Przyjaźni
JuliaP [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 1:45 pm
Dzięi.
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Na głowę proponuje maseczkę żółtko +olej dobrze nawilży skórę,i włosy
a na ciało kąpiel w oleju z pestek winogron+sól też dobrze nawilża skórę i swędzenie ustanie.
Jak możesz do zastosuj radę Basi, żółtko i olej dobrze zrobią skórze.
Jeżeli nie ma łuski to wchłanialność leku jest większa, życzę wytrwałości
_________________ Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień!
— Phil Bosmans
Słoneczne Promyki Przyjaźni
JuliaP [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 2:45 pm
Ok
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:41 pm, w całości zmieniany 1 raz
julia moze po prostu znajdz innego dermatologa...
nie wiem co ci poradzic - ja przestalam korzystac z uslug dermatologow... ale to niekoniecznie jest dobra droga
i luszczyca swedzi... nie wszystkich i nie zawsze na szczescie ale swedzi...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Mnie swędzi i to strasznie,a co z tymi specyfikami jakie do tej pory stosujesz nie pomagają???????????????????????
może tu coś szybciej znajdziesz dla siebie http://luszczyce.pl/
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum