Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki szampon na łuszczyce skóry głowy?
Autor Wiadomość
EWaa

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 1:25 pm   

Nie chodzi mi o nic szczególnego tylko ja sama kiedys mialam NERIL i przestraszyłam sie gdy przeczytałam, ze na począdku mogą wypadac wlosy , pózniej ma sie to mienic , może dlatego ze mam słabe wlosy i liche zaprzestalam stosowania NERILU.. tylko tyle:)

smieszka001

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 6:56 pm   

acha.. :wink: tez sie boje tego wypadania włosów, ale jesli beda strasznie wypadac to go odstawie narazie jest ok.. ale jak wypadnie pare to napewno od rosna, i bede wwszystkiego probowac aby sie pozbyc luski, na razie plamy czerwone mam, mam nadzieje ze i plamy znikna, ale grunt aby łuska znikla.:)

POZDRAWIAM ŁUSZCZYKÓW.. :mrgreen: :razz:

nutka 

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 9:11 pm   

Czytałam też na innym forum, gdzie osoby z łuszczycą bardzo chwalą sobie szampon z tej serii, jak i tonik. Co do intensywnego wypadania włosów to podczas stosowania trwa to do 3 tygodni, o czym zresztą jest napisane w ulotce i jest to normalne gdyż słabe włosy są wypychane przez nowe zdrowe cebulki. Na tym polega ta regeneracja i podobno są rewelacyjne efekty.
Daj znać jakie będą efekty u ciebie i nie rezygnuj :)

smieszka001

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:15 am   

to dokupie sobie jeszcze szampon. u mnie wlosy jak na razie nie wypadaja.. :mrgreen: łuski nie mam. plamy dalej sa, ale to nic.. troche smierdzi ten tonik ale przynajmniej nie jest tłusty, po smarowaniu mozna wyjsc gdzies.. :mrgreen: i ja jeszcze raz na tydzien smaruje sobie oliwka z oliwek allbo oliwka dla dzieci, trzeba nieraz natłuscic głowe.. :mrgreen: miejmy nadzieje ze pomoze.:) bede pisac jak sie bedzie cos zlego ze mna dzialo :wink:

Poli

Wysłany: Pon Mar 17, 2008 2:34 pm   

czy to jest na recepte? znowu mam atak na glowie i matka mnie wygania po sterydy do lekarza... :neutral:

nutka 

Wysłany: Pon Mar 17, 2008 2:39 pm   

Bez recepty ale podobno można kupić tylko w aptece.

smieszka001

Wysłany: Czw Mar 20, 2008 6:27 pm   

hej :wink: ja normalnie nie czaje tego płynu., było dobrze, widzialam zmiany a teraz jest to samo co wczesniej biala sucha skorupa :neutral: kurna :sad: a juz myslalam ze lek znalazlam dla siebie. nie wiem co mam robic, znowu mam mega doła. jejku :neutral: macie cos innego dla mnie???????

nutka 

Wysłany: Czw Mar 20, 2008 9:00 pm   

Próbowałaś już Cocois?

smieszka001

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 10:39 am   

zapomniałam o tej masci. pamietam jak mi pisalas, po swietach zamowie. a jakiego szamponu uzywac? a i mozesz podac mi sklad jeszcze raz??

p.s a tobie pomaga cocois?? bardzo jest tlusty?? :neutral:

nutka 

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 7:16 pm   

Skład:
100 g preparatu zawiera 12 g smoły węglowej, 4 g siarki strąconej i 2 g kwasu salicylowego.
A szampon używałam Polytar, jednak jak stosowałam Cocois to nie potrzebowałam specjalnego szamponu. Normalnym szamponem myłam włosy i nie było problemu ze zmyciem maści.

smieszka001

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 7:57 pm   

Bardzo bardzo dziekuje Ci nutka :wink: :razz:

Wesolego jajka,
kurczakow,baranka.
Ciasta z rodzynkami,
ostrego chrzanu,
teczowych mazurkow.
Mokrego Dyngusa
i ode mnie calusa. :razz: :grin:

I w ogole-wszystkiego najlepszego w dniu Zmartwychwstania Panskiego! :wink:

Poli

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 8:57 pm   

mi ani cocois ani polytar nic nie pomogl :( kupilam szampon dziegciowy DIOLEN PZ i licze ze on pomoze mi choc troche(smierdzi strasznie!) bo znowu bylam po sterydy a nie chce cale zycie na nich jechac...

nutka 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:12 am   

Bardzo, bardzo proszę ;)

smieszka001

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:52 pm   

[i]nutka[/i] :wink: a co ile smarować mam i ile trzymac..????? bo wiesz ja nie mam bardzo czasu na siedzenie w domu z tym paskudztwem.. :neutral: [/u][/i][/b]

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 3:16 pm   

witaj
mi pomaga paka z drozdzy a pozniej plukanka z sody oczyszczonej
do kubka 3 lyzeczki i plewam glowe i trzymam ze 20min pod recznikiem cialo tez polewam
i tak co trzy dni

Odpowiedz do tematu