Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 10:23 am   

Żelka samą herbatką robiłem to koło tygodnia ale to było tak najpierw nakładałem herbatkę poźniej po zdjęciu tego i umyciu się smarowałem się maścią i tak dzień w dzień trwało to koło tyg

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 5:13 pm   

witam ponownie.mam pytanie czy rozdwajanie sie paznokci tez ma zwiazek z luszczyca?czy wlanie w taki sposob objawia sie luszczyca paznokci?Wydaje mi sie ze gdzies na tym forum juz czytalam o tym ale nie moge tego znalesc :twisted: prosze o odpowiedz

EWaa

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 5:43 pm   

łuszczyca moze ale nie musi byc bezpośrednia przyczyną rozdwajania sie paznokci, proponuje ci abyś przez jakis czas ok 1 miesiaca , zażywała witaminy z grupy B, moze to byc preparat na bazie drożdzy piwnych dostepne w aptece, albo poprostu skrzypo-vita, w aptece ci poradza jaki preparat kupic .

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 6:13 pm   

Dzieki za odpowiedz :wink: .Stosuje lakier do paznokci rozdwajajacych sie ale nie pomaga,musze chyba jednak wyprobowac Twoich rad.Pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 6:17 pm   

Wiesz jest jeszcze taki preparat na paznokcie i to własnie na rozdwajajace sie i słabe.... jest dosc drogi bo ok 50zł , nazywa sie SALLY HANSEN , jest w formie lakieru , dostaniesz go w sklepie sefora , jest drogi ale godny polecenia, ja stosuje, .. jest w takiej zlotej buteleczce jak lakier do paznokci.

ewelina 
Jadzka

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 6:48 pm   

mysle ze na poczatek zastosuje moze witaminy z grupy-B lub ta skrzy-povite a potem zaczne od tego droszszego specyfiku :wink: Kiedys tez mi sie rozdwajal ale nie tak bardzo jak teraz nawet nie moge zpuscic na długie :twisted:

anoil87 
ruda

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 7:25 pm   

ja wogóle nie moge nigdy zapuścic bo mi sie łamią notorycznie.... jakieś są chyba mało elastyczne i cienkie. ....może tez spróbuje tych specyfików :wink:

EWaa

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 7:28 pm   

Ten lakier z SEFORY jest naprawde godny polecenia, i zasługuje na te cene, chociaz w tym sklepie wszystko jest drogie:( .... ja mam to wypróbowane a buteleczka starcza na ok 2-3 miesiace w zaleznosci jak często sie smaruje.

Lena08 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:06 pm   Czy grudki znikna?:(

Hej:) mam 18 lat. ja tez mam łuszczyce:( dowiedziałam sie w styczniu. Leczyłam sie u jednego lekarza, który prtzepisał mi sterydy:( nie wiedziałam do konca ze to steryd i ze ma takie działanie. strasznie sie cieszyłam, ze mi grudki znikaja, ale po zaprzestaniu stosowania znowu mnie wysypało:( mam na nogach pełno, na rekach mniej, na plecach zanika. Czytałam ze polecacie ta zielona herbatke. Zacznę ją stosowac. teraz chodze do innej lekarki. zapisała mi Dermaknel(na twarz bo tez mam troche), jedna masc robiona i Delatar. Delatarem smaruje sie na noc a robiona na dzien. dodatkowo chodze na lampy dwa razy w tygodniu. jak sie ostatnio pytałam lekarki czy widzi jakas poprawe to powiedziała ze narazie nie:( co mnie zdołowało.... powiedzcie mi czy te grudki to mi znikną do zera? ja wiem ze sie nie wylecze nigdy, ze bedzie mi to wracało. ale chce zapytac czy mi to zniknie:(

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:36 pm   

metodą prób i błędów napewno po jakimś czasie znajdziesz swoją metodę na zaleczenie tego świństwa.... ZALECZENIE, ponieważ do końca tego nigdy nie wyleczysz a możesz jedynie na jakiś czas załagodzić objawy tak że Cię to zadowoli. :roll:
Tutaj na forum jest mnustwo porad, co robić, czego można spróbować i z jakim skutkiem.... nie pozostaje Ci nic innego jak te rzeczy wypróbowac i cierpliwie czekac na rezultaty. W zasadzie nic nie tracisz próbując.
Musisz w sobie znaleść jednak dużo siły i cierpliwości, żeby nie dać sie tej chorobie.... i wierzyć że wszystko będzie dobrze. Z tym sie tez normalnie żyje, więc sie nie martw i dzielnie idź do przodu
Pozdrawiam :grin:

Lena08 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:45 pm   

Dziękuje za słowa otuchy. :) moja mama tez mnie pociesza. Czasem mam sile zeby walczyc, a czasem juz brak mi tego;( wiem ze nie moge sie poddawac. A mam jeszcze takie pytanie... Czy ktos z Was chodzi na lampy?? Jesli tak, to po jakim czasie to pomaga? Proszę o odpowiedz:) z góry dziękuje:)

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 5:58 pm   

kiedyś chodziłam, pomogło mniej więcej po paru tygodniach. Bardzo fajnie wyglądałam :wink: Teraz jak sobie nie zapomne i mam czas to sie przejde do solarium ale wiadomo że to nie to samo :roll:

Lena08 

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 9:07 pm   

Dziękuje za odpowiedz:) anoil87 a ile tych lamp miałas??

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:02 pm   

brałam to cudo juz z 10 lat temu, chyba regularnie chodziłam przez jakieś 2 miesiące 2 lub 3 razy w tygodniu..... mniej więcej cos takiego. Pamiętam że 2h przed każdą lampa brałam takie tabletki które powodowały intensywniejsze wchłanianie promieni :smile:
fajnie było, teraz jakos nie mam czasu i możliwości sobie załatwienia tego..... może i szkoda :neutral:

Lena08 

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:14 am   

A skąd mialas takie tabletki? bo mi lekarka niczego nie przepisała. jedynie masci. no i znikneły Ci te grudki calkowicie, chociaz na chwile po tych lampach? kurcze... mam nadzieję, że mi znikną. jesli masz jeszcze jakies sposoby zwalczania ł. to napisz, bo ja narazie jestem niedoświadczona... Będę próbowała tych okładów z liści zielonej herbaty. Skoro piszecie, że pomaga to warto spróbowac;)

Odpowiedz do tematu