Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Momarid
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Gru 01, 2011 1:38 pm   

Zajrzyj tu :

http://sulphur.com.pl/

od dluzszego czasu stosuje ich preparaty,bardzo chwale sobie Buska maske siarczkowa...te po lewej stronie na zdjeciu...super nawilża i likwiduje swiad,luska sie nie tworzy...bardzo ja lubie bo i pod prysznic sie nadaje... :brawo:

torcidaksg

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 12:22 pm   

A więc tak byłem dzisiaj u pani dermatolog i... Łuszczyca którą mam jest plackowata. Poleciła mi abym skorzystał z solarium a od stycznia zapisze mnie na lampy. Przepisała mi Nimesil i Locoid( nie wiem co to za leki) jakieś do wypicia w formie granulatu ( z tego co zapamiętałem) i dodatkowo jakąś maść robioną.Do tego również poleciła mi Puri-Ichtilium to jest żel do mycia ciała i skóry głowy.

szater 

Wysłany: Pon Gru 05, 2011 5:03 pm   

Nimesil to ja na stawy biore,watrobe rozwala na max,to niesterydowy lek p/zapalny...dlaczego dostałes go na łuszczyce? ten drugi lek należy do grupy hormonów zwanych glikokortykosteroidami...dziala p/swiądowo ,p/zapalnie. osobiscie nie stosowałam :hmm:

torcidaksg

Wysłany: Wto Lut 28, 2012 4:24 pm   

Witam po 2 miesiącach;) maść którą mi przepisano tę robioną smarowałem sie przez 3 tygodnie, reszty leków nie wykupowałem.Miesiąc temu zauwazyłem że plamki znikają,zaczynają się rozjasniać mimo że od 2 tygodni nie smarowałem się,na głowie również nic sie nie pojawia mimo iż nic nie używałem na głowę( żadnych lekarstw i preparatów) po paru dniach poszedłem na solarium, nastepnego dnia przeżyłem mały szok, plamki na brzuchu i rękach wróciły i były bardzo widoczne.Mój dobry humor wrócił po 5 dniach od wizyty na solarium znikło całkowicie aż do teraz.Mam nadzieję że się jakoś uspokoi i trochę sobie od tej łuszczycy odpocznę, za jakiś czas znowu uderzę na solarium.Niestety za uszami i w uszach nadal się łuszczy ale smaruję sobie mleczkiem z koziego mleka z Ziaji i na jakiś czas tam tez mam spokój.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lut 28, 2012 10:15 pm   

szczerze powiedziawszy moze uwazaj na solarium - nie wszystkim ono pomaga...

Odpowiedz do tematu