Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
E-papieros a łuszczyca?
Autor Wiadomość
AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 7:06 pm   E-papieros a łuszczyca?

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy e-papierosy mają także negatywny wpływ na łuszczyce. Podaje skład przykładowego liquidu:

Nicotine
Propylene Glicol
Glycerin
Dodatki smakowe.

Czy w liquidach o mocy 0 (bez nikotyny) palenie e-papierosa dalej będzie wpływało negatywnie na łuszczyce? Pozdrawiam!

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:06 pm   

szczerze mowiac zaciekawilam sie ;) (bo ja palę ;) i mnie wszyscy namawiaja na przerzucenie sie chociaz na e-papierosa ;) a ja lubie palic... i jesli by e-papieros dzialal zle na luszczyce to mialabym ladne wytlumaczenie ;) :>

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:09 pm   

Ja osobiście właśnie paliłem e papierosa, ale wiadomo - pare miesięcy temu mnie wysypało pierwszy raz, i dopiero teraz sprawdzam czy e ma coś z tym wspólnego :>

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:14 pm   

szczerze mowiac raczej watpie ;) chyba ze dostales uczulenie na ktorys ze skladnikow ;)

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:16 pm   

Hmm. Wątpie raczej, bo ogólnie e-palę od października, zero wysypek i zero łuszczycy. Dopiero grudzień, chyba za dużo cukru :X Także czekam na opinie ekspertów na ten temat! :grin:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:18 pm   

ok to sie podlaczam do pytania ;)

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:18 pm   

Dlaczego palisz? Aby uspokoić nerwy? W moim przypadku alkohol/papierosy nie mają wpływu na łuszczyce natomiast kilka nerwowych dni wystarczy żeby mnie mocniej wysypało może tu tkwi przyczyna. Więcej luzu i optymizmu ;)

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:22 pm   

Niee. Palę bo lubię. Nie stresuje się ani nic. Zaznacze też, iż nie jestem (nie czuje się) uzależniony. Jak narazie nie palę 4 dni i czekam na efekty =)

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:33 pm   

Skóra jest największym organem więc jeśli wątroba ma jakieś problemy z toksynami to często objawia się to w postaci łuszczycy. Może zmieniłeś diete ostatnio? Albo przeszedłeś infekcję/anginę itp Czasem przyczyną są też zęby.

PS. Jaka jest frajda z wdychania oparów z epapierosa bez nikotyny? ;)

AcidDrinker 

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:39 pm   

Niestety (na szczęście!) nie byłem chory, żadna infekcja się nie pojawiła, zęby okej. Dietę to dopiero teraz zmieniłem, na dietę oczyszczającą i czekam na postępy. Tak zwane zerówki można palić dla smaku :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Lut 29, 2012 8:45 pm   

pawel wbrew pozorom palenie to nie tylko kwestia przyzwyczajenia sie do nikotyny ;) u mnie wlasnie bardziej jest przyzwyczajenie do tego ze cos mam w reku ;) pozwala na spokojne zastanowienie sie itp.
jakby to bylo dobrze widziane to palilabym fajke ;) z nia to dopiero jest roboty :)

szater 

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 8:43 am   

Na moja łuszczyce nie działała ani dieta ani papierosy,alkohol czy kawa...tylko stres i stany zapalne w organizmie.Jak rzucałam wczesniej palenie to tez paliłam tego e-papierosa tzn.usiłowałam palic-wogóle mi to nie wchodziło,najgorzej gardło swedziało,piekło i drapało,smak w ustach jak po nie wiem czym....wróciłam do swojego palenia :razz:

teraz nie pale chyba 3rok,rzuciłam z dnia na dzien,bez wspomagaczy,padł cały organizm taki rozchwiany był.Czasem mysle zeby zapalic,we snach zawsze jestem z nieodłacznym papieroskiem w rekach-zostały piekne sny :hmm: Z wiarygodnych zródeł wiem ze cos tam takiego siedzi co nie do konca(oczywiscie pomijam nikotyne!) jest dobre dla zdrówka i wielu ludzi zostawia te metode wyjscia z nałogu

http://www.swiat-zdrowia....enie-papierosow

szater 

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 9:11 am   

nie wiem jak mozna dmuchac? :shock: chyba ze ktos pali na zasadzie ....nie zaciagania sie :razz: ...takich "palaczy" tez znam....sztachnij sie kiedys porzadnie tak głeboko do płuc....wtedy zrozumiesz o czym mówie :razz:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 11:26 am   

e-papieros działa na zasadzie sziszy korzystam z niego tam gdzie nie wolno palić dobre wyjście ,też lubie smak waniliowy co do nikotyny to można kupić płyn bez nikotyny ,co do szkodliwości nie jest to potwierdzone z tego co mi wiadomo to były takie hasła bo chcieli też zabronić e-papierosa na równi z normalnym papierosem oczywiście nie przeszło, szkodzić nie może bo zawiera rzeczy które są stosowane w przemyśle spożywczym,medycznym i farmacji-glikol propylenowy i gliceryne oraz dodatki smakowe

AcidDrinker 

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 4:32 pm   

No, to dobrze! Parę dni i znowu sobię troszkę popalę. :)

Odpowiedz do tematu