Wysłany: Czw Mar 01, 2012 6:15 pm Łuszczyca głowy POMOCY
Witam, z chorobą zmagam się... Jakoś od późnego dzieciństwa.. Odwiedziłem już paru lekarzy, którzy nawet nie potrafili do końca zidentyfikować choroby, ja niestety mam pewność - to na pewno łuszczyca.. Stosowałem kilka preparatów - jedna maść stosowana przez 3 dni pomogła na jakiś tydzień, w innych przypadkach brak rezultatów. Ogólnie nie mam pomysłu jak to cholerstwo zaleczyć i naprawdę mam już dość łuszczycy.. Mam ją na głowie, jest praktycznie niewidoczna (tylko gdy mam krótkie włosy to widać plamy) ale mimo to straszliwie mi dokucza - często drapię skorupę wyrywając kupę włosów co doprowadza mnie do szału.. Jakie preparaty powinienem przetestować? Osobiście dodam, że wolałbym unikać maści - po prostu są one dla mnie bardzo uciążliwe (ciężko je domyć, nie można wyjść z domu po nałożeniu gdyż włosy są strasznie przetłuszczone a jestem młodym człowiekiem i nie potrafię usiedzieć na miejscu).. POMOCY
witaj janku - jednak polece masc buska maske siarczkowa - ale... posmaruj (tylko najpierw sprawdz czy nie masz uczulenia na jakims malym miejscu) posiedz z godzinke chociaz i potem przy kapieli normalnie umyj glowe - mozliwe ze troche ci zlagodzi objawy luszczycy (jesli to w ogole luszczyca )
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Sprobuje tej masci, moze jutro kupie Dziekuje za rade.. A czy moge jakos zdiagnozowac czy to aby na pewno luszczyca? ;p Moj ojciec ma podobny problem ale nie w takim stopniu jak ja.:)
szczerze mowiac nie wiem czy mozna jesli nie ma standardowych objawow - laboratoryjnie pod mikroskopem?... hm...
ogolnie jak kiedys doczytalam moze to byc rowniez luszczycowe zapalenie skory lub przyluszczyce - leczenie jest podobne wiec...
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 8:53 am
Niezaleznie czy to jest łuszczyca czy ktoras z przyłuszczyc to leczenie musi isc.Po preparatach które likwiduja łuske trzeba zacząc....leczenie.Na głowe są specjalne płyny ,ktore latwiej zmyc.Czerwone....no własnie to sprawa skóry głowy,po zejsciu łuski bedzie czerwona skóra i tego sie nie da ominąc,jezeli jednak bedziesz uzywał preparatów leczacych typu:polski COCOIS,angielski EXOREX-to są dziegcie ,czy analog WIT D3-DAIVONEX-polski,DOVONEX-angielski.Dobrze by było dostawic jakis szampon który bedzie współgrał w leczeniu.Troszke tego na rynku jest.Musisz wiedziec ze wszystko co proponujemy to porady niezobowiazujace i nie zastapią one wizyty u lekarza.Łuszczyca to dziwna choroba i niestety kazdy ma tzw. "własną"-czyli na jednego działa cos na drugiego niekoniecznie,dlatego trzeba eksperymentowac.Spokojnie poczytaj,przeanalizuj,ułóż jakis plan działania i...do boju.
Wstepne,najwazniejsze info masz,reszte otrzymasz w trakcie.Puma ma piekne ,długie włosy i daje rade da sobie i z twoimi.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
JuliaP [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 11:46 am
Witam,
Hmmm, te wyrywane kępy mnie zastanawiają, masz na myśli to, że sam podczas drapania wyrywasz te włosy z siłą czy one wypadają, w sensie wychodzą przy najmniejszym pociągnięciu?
Bo przy łuszczycy włosy nie powinny wypadać.
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
[Witam,
Hmmm, te wyrywane kępy mnie zastanawiają, masz na myśli to, że sam podczas drapania wyrywasz te włosy z siłą czy one wypadają, w sensie wychodzą przy najmniejszym pociągnięciu?
Bo przy łuszczycy włosy nie powinny wypadać. ]
Julia moja łuszczyca na głowie jest podobna wyrywam włosy garściami
Nie mogę maści salicylowo-siarkowych itp.więc pozostaje mi maść z wit A świetnie likwiduje łuskę i zalecza stosuje ją na godz lub dwie przed umyciem jak skorupa bardo gruba dosmarowuje w międzyczasie po zmyciu już jest fajnie a zmywa się łatwo i taką operacje muszę powtórzyć ze dwa razy dziennie na początku wtedy widzę efekty inaczej w ciągu godz mam kask.
ostatnio wspomogłam się dziegciami,po dwóch tygodniach głowa czysta.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Hej jestem tu nowa z Ł zmagam sie 4 rok.. Najbardziej objawia sie ona na nogach. Masakra.. Na rekach tez.. Na głowie też mam ostatnio miałam załamke i troche ja zaniedbalam.. Zaczynam leczenie..ehh mam nadzieje ze bedziemy sie nawzajem wspierac .. Pozdrawiam wszystkich
Dzis pierwszy raz zastosowałam papke drożdżowa nie tylko na głowe,ale także na nogi i ręce oraz wykąpałam sie w wodzie z sola.. Zobaczymy jakie będą dalsze efekty moich kuracji. Chciałabym wkońcu na lato ubrać krótkie spodenki..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum