Wysłany: Sob Mar 03, 2012 8:48 am Cyclaid a wypadanie włosów`
Witam
Mam pytanko czy po cyclaidzie to normalne ze wypadaja włosy??
od grudnia jestem na cyclaidzie i od paru dni strasznie wychodza mi wlosy,czy to normalne??
Przy tak duzej ilosci wypadania boje sie ze do czerwca malo ich zostanie a wlasnie w czerwcu ide na wesele
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 12:14 pm
To lek w którym głownym składnikiem jest cyklosporyna,ma wiele skutków ubocznych...wypadanie włosów to jeden z ....mniej dokuczliwych poczytaj troszke na temat cyklosporyny...jest ona pod roznymi postaciami :EGUORAL,SANDIMIUM NEORAL,CYKLOSPORYNA....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 9:55 am
moze wystapic nadmierne owlosienie na ciele,moga pojawic sie pojedyncze wloski nawet na sutkach,jezeli chodzi o glowe to nawet zdrowa skora tradzi kilkaset wlosow dziennie-po prostu umieraja a podczas leczenia i to agresywnym lekiem,jednym z obiawow jest wlasnie wypadanie wieksze niż zazwyczaj wlosow.Dochodzi tez do tego stres i pewnie wiele innych czynnikow.Nie sadze abys wyłysiala,to takie wrazenie.Kup moze sobie skrzypowite i połykaj troszke.Spokojnie,bedzie dobrze
PS
Włosy moga też nadmiernie wypadac przy chorobach tarczycy....masz ja sprawdzoną?
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum