Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca twarzy a trądzik
Autor Wiadomość
yankes90 

Wysłany: Nie Mar 11, 2012 2:59 pm   łuszczyca twarzy a trądzik

na twarzy pojawiło mi się pare mały łusek koło brwi z prawej strony . Nie zwracałem zbytnio na nie uwagi
Chodzę na siłownie, dużo się pocę . Walce z objawami trądziku , zwłaszcza na czole widać , na policzkach , brodzie i szyi mniej o wiele ponieważ mam dentecje do grubego zarostu i tam trądzik nie szaleje
Warto dorzucić że walcze z łuszczycą owłosionej skóry głowy sterytedem z wymiernym skutkiem , bez rewelacji. Na ciele ogólnie nie mam łuszczycy

Na twarzy bez uwagi na 2-3 małe grudki stosowałem peeling 2 -3 razy w tygodniu wieczorem , maseczki drożdżowe czy inne oczyszczające i antybakteryjne też 2 razy w tygodniu . Uzywam żel myjący do twarzy i krem matujący z serii nivea. Jednak łuszczyca wyskoczyła mi na prawym policzku . To się wystraszyłem i lekarz zapisał mi protopic . Niby bez sterydowy lek. Stosowa go codziennie mogę , czy muszę z jednoodnowa przerwą ?

Jak jest z myciem twarzy i używaniem peelingu i maseczek wraz z użyciem tego leku. Maseczki , peeling używać na czoło i lewą stronę tylko , czy mogę na całą twarz. Czy wogóle powstrzymać się i liczyć na łód szczęścia że nic syfiastego na twarzy mi nie wyskoczy xd
Nie wiem jak to rozegrać ... Jestem strasznie wyczulony na punkcie mojej twarzy i jest to dla mnie ważne

Nimf 
Upadek Dziedzictwa Mojego Ciała

Wysłany: Czw Mar 22, 2012 12:32 pm   

no moim zdaniem omijaj ł a tradzik pielęgnuj jak by nie miało to wygladac xD

Ja ma np łuszczyce na brwiach mało praktycznie nie widać ale jak sie zapomnę i walne peelingiem do twarzy na tradzik - bo ta przemiłą chorobę tez posiadam to podrażniam i robi sie czerwone ;< no i polecam diete warzywno owocowa - sok z buraków na tradzik najlepszy w moim przypadku nie mam go wcale jak pije dwa tygodnie co kilka godzin - ogolnie duzo pić zdrowo jesc kosmetyki to da sie ogarnać obie choroby :mrgreen:

Odpowiedz do tematu