Ja również byłabym zainteresowana czymś na głowę bo już sobie nie mogę poradzic wypróbowałam wiele specyfików. tydzień (tzn co 2 dzień od tygodnia) smaruję novate ale niedośc że cholerstwo ciżko się zmywa to jeszcze poprawy nie widzę i czuję jakbym miała hełm na głowie:)
Witajcie
To może ja napiszę jakie mam pierwsze odczucia odnośnie kremu (balsamu) medigel , ponieważ
próbki dotarły i udało mi się raz posmarować .
Dziękuję raz jeszcze !
Balsam ten ma śliską, według mnie lekko tłustą konsystencje i charakterystyczny zapach.
Po pierwszym użyciu mogę powiedzieć ,że dość ładnie załagodził mi podrażnienie na nogach (niekiedy swędzi mnie skóra, drapie i pojawiają się czerwone kropeczki)
Pachnie cudnie, ale jak ma to być preparat dla chorej i podrażnionej skóry to spora przesada, zapach jest kosmicznie intensywny
Miałam po smarowaniu Alutka bardzo podrażnione i zaczerwienione oraz swędzące ręce JA
Alutek się na zmianach zaczerwienił, ale nie szczypało ani nie piekło. Pachniała jak perfumeria
zrobiłyśmy przerwę, dzisiaj pójdzie olejek do mycia i balsam.
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 9:20 am
u nas fajnie dziala na luske, radzi sobie z nia, bo my z luska mamy problem i nic nam nie pomagalo, przynajmniej po nocy nie ma luski, a takto pomimo posmarowania na wieczor rano katastrofa
poki co mamy przeziebienie i zawsze te wieksze nam sie pogarszaja i leczenie zaczynam od nowa
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 2:46 pm
Wczoraj nareszcie dotarłam do sklepu gdzie otrzymałam:
12xbuteleczke MediGELpo 25ml
2.2xbuteleczke Crema Fluida po 25ml
Oba zapachy sliczne,bardzo intensywne.Ilosci sa tak niewielkie ze w sumie trudno mi ocenic zasadnosc stosowania .
Olejek do kapieli: ta iloscią starałam sie umyc ciało pod prysznicem(do wanny raczej za malo)myłam tylko miejsca wysypów.Dobrze sie rozprowadza ale jakiejs spektakularnej róznicy w zastosowaniu tego srodka a innego żelu-olejku pod prysznic nie zauwazyłam.
Emulsja-krem do ciala-starczyło na jednorazowe posmarowanie ciała po kapieli.Bardzo tłuste,w miejscach skaleczenia-piecze,dobrze natłuszcza ale słabiej sie wchłania-trzeba poczekac dobrą chwile po posmarowaniu aby nie wetrzec kremu w ubranie.Ładnie pachnie.Na dłoniach długo utrzymuje sie lepkosc.
Trudno mi ocenic preparat pod katem "pomocowym" przy leczeniu łuszczycy.Znalazłam kilka składników niezbyt przystajacych do naturalnych kosmetyków:
Paraffinum Liquidum,Benzyl Salicylate,Propylparaben,Methylparaben...o tych i innych składnikach mozecie poczytac tu:
Wiadomo ze nie da sie zrobic nic tak aby było wszystko naturalne...czy wybrac ten czy inny preparat?czym sie kierowac gdy sie zdecyduje na kupno? kazdy juz musi podjac te decyzje sam.Przeanalizowac składy innych preparatów i dokonac oceny.
Preparat zastosowałm tylko jednorazowo-w gre wchodziło całe ciało.Trudno mi ocenic efekt a szkoda....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 12:43 am
widzę ze nie tylko ja przeanalizowałam skład substancja po substancji
u nas narazie nie piecze, ale nie mamy głębokich ran tylko juz zagojone
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
andzia21
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 7:38 pm
Agusek napisał/a:
Pierwsze spostrzeżenie:
ZAPACH - balsam MEDIGEL
Pachnie cudnie, ale jak ma to być preparat dla chorej i podrażnionej skóry to spora przesada, zapach jest kosmicznie intensywny
Alutek się na zmianach zaczerwienił, ale nie szczypało ani nie piekło. Pachniała jak perfumeria
Witam
Mam takie same odczucia co Agusek , jak dla Julii to była za mała próbka żeby co więcej napisać. Po balsamie dosć intensywnie się zaczerwieniła i lekko ją szczypało , a po szamponie nie mogła się opanować od drapania tak ją głowa swędziała , olejek i balsam do mycia może być , nic się po nich nie działo
P.S Jeszcze raz dziękuje Aguskowi że mogłam skorzystać z wypróbowania czegos nowego
_________________ Weronika 18.09.1998
Julia Wiktoria 22.10.2001
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum