Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:12 pm Olej lniany mam nadzieję że pomogę
Witam
Ja od dwóch tygodni smaruje łuszczyce olejem lnianym i pije do tego olej lniany
po kilku dniach już były widoczne efekty
1. Smaruje od 5 do 10 razy dziennie zależy ile razy mi się przypomni.
2. pije raz dziennie w granicach 25 ml np. dop jogurtu dolewam lub do na obiad do sałatki może do sałatki trochę więcej.
łał, jestem zaskoczona, świetny postęp
Od jutra sama spróbuję z tym olejem.
Mam od jakiegoś czasu straszny wysyp, nic a nic nie chce się polepszyć , ciekawe jak to będzie.
Jak napisałam, tak stosowałam.
Nie robiłam zdjęć, trochę szkoda.
Moje odczucia WARTO SPRÓBOWAĆ, jeżeli ktoś ma trochę więcej wolnego czasu to śmiało.
Niestety nie miałam możliwości tak jak bongoddz smarować się tak często dniem, ale po 2-3 razy mi się udawało (jest on jednak tłusty i odbija się na ubraniach, więc jedynie po południu po powrocie z pracy i na noc). Miałam też w międzyczasie jakieś pojedyncze dni przerwy. Piłam też, całkiem znośny - po dwie łyżki .
Różnica jest, zmiany są bledsze i widać jaśniejsze przebicia, tak jakby chciała powoli ustępować ! W ogóle ładnie po nim łuska schodzi i jak się wchłonie to skóra jest przyjemna w dotyku. Niestety żeby dojść do lepszych efektów musiało by pewnie jeszcze sporo wody upłynąć. A tu wiosna już zagląda i lato tuż tuż. Przez ten miesiąc smarowałam się jedynie olejem lnianym, żadnych maści, nawet balsamów.
Nie odstawię go, teraz po prostu dołożę cygnolinę i kupię siemię lniane do picia i zobaczę co razem zdziałają.
Kurczę, jestem pełna optymizmu
(Tak na prawdę do spróbowania oleju lnianego skłonił mnie reportaż UWAGI, który obejrzałam już baardzo dawno temu, był o opatrunkach lnianych, które pięknie goiły bardzo stare i głębokie rany itp., byłam pod wrażeniem http://uwaga.tvn.pl/24814...y,reportaz.html . Można wziąć udział w leczeniu takimi opatrunkami, niestety koszt jest dosyć spory: 1310 zł - http://156.17.92.193/bioc.../wysylkowy.html )
Edit: głowy nie smarowałam, nie próbowałam nawet, ale to ze względu na długie włosy - taka kuracja była by po prostu dla mnie zbyt uciążliwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum