Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cerkogel
Autor Wiadomość
Marusia 

Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 9:38 pm   Cerkogel

Witam! Czy ktoś stosował na głowę Cerkogel? Będę wdzięczna za info jakie są efekty leczenia tym specyfikiem? Czy to ma usuwać łuskę czy bardziej natłuszczać skórę?
Lekarka kazała mi tym smarować głowę na noc a rano umyć normalnie włosy - tak robić? Czy oprócz Cerkogelu coś jeszcze mam stosować?
Dodam, że rano myję głowę i idę do pracy, więc nie bardzo mogę pomazać się czymś co będzie tłuściło włosy.

I jeszcze jedno - to nie jest mam nadzieję steryd? w składzie nie doczytałam, ale wolę się upewnić :smile:

Marusia 

Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 10:18 pm   

Puma, wielkie dzięki za info :grin: przede wszystkim uspokoiłaś mnie, że to nie żaden steryd, bo wiedza z tego forum juz mnie nauczyła, że oczywiście są one w pewnych sytuacjach konieczne, ale z pewnością nie zawsze...
niestety łuski mam sporo na głowie i co gorsza ta głowa w ciągu dnia mnie tak swędzi, że ręka normalnie sama leci, żeby drapać :oops:
czasami się zastanawiam gdzie te łapy pochować.... ale nic to, spróbuję jak radzisz stosować na dzień, może wtedy nie będzie tak swędzieć?
A wieczorem coś innego stosować czy dać już łepetynie odpocząć?

szater 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:14 am   

ja stosuje aktualnie CERKODERM 15 to podobna substancja tylko do stosowania na skóre.Pomimo wszystko to tylko dermokosmetyk sadze ze powinnas zastosowac jakies leczenie.Łuska zejdzie,obiawy sie spłyca ale....no własnie trzeba wejsc z konkretnym lekiem.Te szampony co Puma podała,moze cocois,exorex,moze cygnolina w plynie lub analogi wit D3. :hmm:

Marusia 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:22 am   

stosowałam wcześniej płyn Belosalic, ale to zdaje się steryd? :?: jednak chciałabym od tego odejść... używałam też szamponu polytar brązowy, ale mam wrażenie, że to chyba po nim tak mnie głowa swędziała... a może po clobexie? bo raz w tygodniu lekarka kazała tym myć głowę, ale to znowu steryd? sprawdzę teraz jak będzie działał ten Cerkogel i zaopatrzę się w któryś z tych szamponów, które poleca Puma i zobaczymy jakie będą efekty :grin:

Puma - czy tymi szamponami mogę myć włosy codziennie?

Marusia 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 1:27 pm   

dzięki :smile: spróbuję którys z tych Twoich szamponów i zobaczymy jak będzie... w razie co to faktycznie spróbuję też z jakąś odżywką, co byś poleciła? ogólnie mam raczej cienkie włosy, przetłuszczające się :>

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:25 pm   

Ja mam z tej serii keratynę. Nie działa za dobrze. Poleciłabym za to do suchych gliss kurra serię w czarnych opakowaniach - wszystko jest super - wada: cena dlatego używam doraźnie, ale odżywka bez spłukiwania jest bardzo wydajna. :mrgreen: No i jedwab - z firmy Joanna jest tani i dobry :)

A do przetłuszczających się to pojęcia nie mam niestety :(

Chociaż może być fajny z herbal essences zielony - super zmywa Salicylol więc i do tłustych będzie fajny :) ( w nawiasie dodam, że to niby nabłyszczający. Mnie się i tak włosy świecą jak psu ja*a na wiosnę więc nie widzę efektu ;) )

Edit: wg prośby Szater "wytłuszczone" na czerwono. Myślę ,że jest widocznie. :) . Następnym razem zmienię kolor na niebieski, nie będzie tak walić po oczach :wow:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Ostatnio zmieniony przez Viximenne Pią Kwi 20, 2012 9:33 am, w całości zmieniany 3 razy  

Marusia 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 10:38 pm   

szczęściara z tym świeceniem...mnie to się świecą, a owszem..tylko od tłuszczu na nich :twisted: ehhh, ale równowaga musi być w przyrodzie :mrgreen:

szater 

Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 8:21 am   

Vixi wytłuszczaj na czarno,grubiej te preparaty ,bedzie je latwiej zobaczyc... :mrgreen:

PS
Czytam,analizuje,podziwiam,gratuluje :*

Odpowiedz do tematu