Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁZS a... odchudzanie
Autor Wiadomość
Freya 

Wysłany: Czw Maj 03, 2012 7:01 pm   

Porcja na 1 osobę to pół takiej paczuszki :razz: wiesz co, ten patent na ryż plus jogurt lub ryż plus kefir można znaleźć na stronach dla ludzi intensywnie chodzących na siłownię :wink: napewno nie jest to niezdrowe, ale węglowodany na noc to mimo wszystko wydaje mi się dziwne, raczej jako śniadanie powinno działać. Ale podkreślam, ja się nie znam. Z tego co czytałam tak wynika, ale nie uznaję się za znawcę czy autorytet w tej kwestii.

A że dobre w smaku to cenna informacja, bo jak o tym czytałam wydawało mi się raczej paskudne :mrgreen: chociaż lubię i ryż i jogurt, ale oni to z naturalnym jeszcze czasem jedzą... aż mnie na samą myśl wykręca, domyślam się że Twoja dziewczyna miesza to ze smakowym? A jeśli tak, to to też nie jest takie niskokaloryczne, jak by się wydawać mogło, oczywiście zależy jeszcze jaką porcję tego zjadacie :) . Bo 1 torebka ryżu i 1 duży, smakowy jogurt (400 g) to porcja na 2 osoby. Taka wiesz, "zalecana przez mądrych ludzi" :twisted:

Oscar Wilde

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Maj 03, 2012 8:41 pm   

1. Ja się nie gniewam, bo nie jestem tu od gniewania się :wow: (chyba, że ktoś mi podpadnie)
2. Zamiast jogurtu pitnego, który często zawiera straszną ilość cukru lepiej jogurt naturalny, wodę, kefir. Najlepiej wodę, lub zieloną herbatę w termos, ale Ty masz chore stawy to odradzam dźwiganie więcej niż to co niezbędne. Czerwona herbata też jest gites majonez, ale jest specyficzna. Ja osobiście uwielbiam z imbirem :)
Jabłka w za dużych ilościach mogą powodować bóle brzucha, gruszki z reguły są ciężkostrawne. Weź ze sobą marchewkę surową, super się chrupie, ma mało kalorii. Rzodkiewkę też można wciągać kilogramami - o ile lubisz rzecz jasna. Seler naciowy jest super, ale też go trzeba lubić, papryka surowa, ogólnie wszystkie warzywa które można pokroić, zapakować i wciągać kiedy się chce coś zjeść. Kanapka jak już to z pełnoziarnistego chlebka, z szynką ewentualnie warzywkami typu sałata, pomidor, ogórek i kiełki. Może nie być smarowana, ale jak nie lubisz suchych kanapek, to są nisko kaloryczne margaryny - z tym, że strasznie dużo kosztują :/. Jak Cię dopadnie ochota na coś słodkiego to mały banan też nie będzie od rzeczy, ale nie za często, bo banany mają duuuużo cukru :) . Fajnie przeczyszczająco działa sok pomidorowy więc szklanka dziennie takiego bez cukru też nie będzie od rzeczy. Ustal sobie dietę adekwatną do BMI i zapotrzebowania energetycznego ( w linku poniżej są podane wzory jak sobie to wszystko wyliczyć). Najzdrowiej dla Ciebie byłoby odwiedzić dietetyka :)
http://www.odchudzamsie.pl/
To świetny blog gościa, który zaczynał odchudzanie od zjedzenia talerza racuchów. ;) Polecam poczytać, bo jest tu też dużo psychologicznych elementów wsparcia podczas odchudzania :) .
Co do tego co napisał Woitas. Taką dietę mają ludzie chodzący na siłownię po to by zwiększyć masę mięśniową, bo ryż + tuńczyk to duuuużo białka, tak samo kefir.
3. Super, że masz takiego faceta! Świetnie, że Cię wspiera w chorobie, bo wsparcie psychiczne jest ekstra potrzebne ludziom takim jak my :wow: :brawo:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pią Maj 04, 2012 8:10 am   

tu jest troszke ciekawostek:

http://www.zdrowieiuroda....e_na_dobre.html

Pare lat temu po jakims kolejnym cyklu leczenia sterydami i hormonami dosc szybko i skutecznie zrzuciłam wage,dodatkowo wzmacniajac cały organizm, na produktach Herbalife.
To byla jedna z rozsadniejszych diet,co prawda dosc droga ale w sumie bardzo oplacalna.Jak tojest w tej chwili z owymi produktami nie mam pojecia.....pewnie bym po nie siegnęła gdyby....znalazlo sie troszke ....wolnych srodków płatniczych :wink:

PS
W tak zwanym miedzy czasie proponuje zapoznac sie z ciekawym linkiem,tam sa wszystkie pytania i odpowiedzi odnosnie choroby stawów:

http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1584

Odpowiedz do tematu