Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta w łuszczycy
Autor Wiadomość
dzyszla 

Wysłany: Sro Maj 23, 2012 6:33 pm   

Robo, a jak ona wyglądała? (Wszak wiedza o tym, co nie daje efektów, też jest cenna :) )

robo 

Wysłany: Czw Maj 24, 2012 2:17 pm   

dzyszla napisał/a:
Robo, a jak ona wyglądała? (Wszak wiedza o tym, co nie daje efektów, też jest cenna :) )

- niestety nie pamietam ,to było w latach 80',ale na pewno zero ostrych potraw i przypraw ,musztard itp. smazonego i alkofolowego też nie ...[wtedy i tak nie piłem ],zalecane były potrawy niskotłuscczowe i ryby swieże [ha ha 500 km od morza w komunie],pamietam,ze kartka była spora i cała zapisana ! Wg.mnie, to nie powinienem nic jesc ani pic !
Ale trafił mi sie zielarz w....Lesznie i na kilka latek miałem cisze :) Kto z tego miasta ,to powinien pamietac go- przyjmował w domkach jednorodzinnych.
Niestety dieta owa nic nie dała pomimo tego,iz jakis czas ja stosowałem .W zasadzie nie bardzo daje wiare w diety chyba,ze jest cos w organizmie co sprzyja w wysiewie ełki ...

Nawet teraz jak byłem w szpitalu ,to miałem diete....woreczkowa :mrgreen: A o diecie łuszczycowej nic nie słyszałem ...

szater 

Wysłany: Czw Maj 24, 2012 4:05 pm   

Dla nas w szpitalach najczesciej daja diete wątrobową :razz:

dzyszla 

Wysłany: Czw Maj 24, 2012 5:33 pm   

Taka nieostra dieta to zalecana była przez lekarza, gdy podejrzewali u mnie hemoroidy. Dopiero dermatolog powiedziała mi, że nic, tylko to były zaczątki ataku łuszczycy i że jeszcze żaden proktolog nie dokonał prawidłowej diagnozy.

szater 

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:28 pm   

Luszczyce mam od dziecka a....hemoroidy od paru lat....nie bardzo widze zwiazek? :shock:

basia44 

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:55 pm   

Myślę że nikomu na myśl by nie przyszło że dziecko może mieć hemoroidy :lol: :lol:
ale czy to niemożliwe :grin: moim zdaniem nie

szater 

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 7:39 pm   

dzyszla napisał/a:
gdy podejrzewali u mnie hemoroidy. Dopiero dermatolog powiedziała mi, że nic, tylko to były zaczątki ataku łuszczycy

odnosze sie tylko do tego stwierdzenia....

powtarzam łuszczyce mam czterdziesci pare lat....hemoroidy 2lata...zwiazku nie widze :shock:

Przy łuszczycy nic nie jest oczywiste ani zgodnie z zasadami...jedyna zasada to brak zasad :wink:
Wielke głowy medrcy i uczeni od wieków starają sie rozgrysc przyczyne zachorowania,symptomy informujace o nadejsciu choroby czy cokolwiek co pomoze z nia walczyc...i nie udało sie...dlatego kazdy z nas walczy inaczej i....efekty też ma rózne.
Przechodziłam przez okresy buntu,walki,zwatpienia i triumfu....a panna ł jak była tak była....teraz zyje i ciesze sie z życia takim jakie ono jest...dosc katowania sie i wyrzeczen :banan: :yoyo: i wszystkim życze optymizmu i pogody ducha .... :tuli:

dzyszla 

Wysłany: Nie Maj 27, 2012 8:32 pm   

szater napisał/a:
Luszczyce mam od dziecka a....hemoroidy od paru lat....nie bardzo widze zwiazek? :shock:
Bo hemoroidy wcale nimi nie prawdopodobnie nie są. To najpewniej takie same "strupki" jak w przypadku łuszczycy, które mogą również krwawić. Ponadto nigdy nie występują w dalszych partiach (mierząc od końca) jelita. Przynajmniej taką wiedzą podzieliła się doktorka.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 7:38 am   

Ależ jak najbardziej hemoroidy są u dzieci jeśli dziecko jest bardzo obciążone genetycznie. ( ale to są bardzo ciężkie przypadki) Hemoroidy jak i żylaki są dziedziczne. Wystarczy problem w toalecie, jak masz złe geny, to masz hemoroidy. :wink:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 3:04 pm   

...w moim przypadku akurat mam co mam i to potwierdzone....czasami chciałabym aby były to.....łuszczące sie strupki :razz: ...a nie są oj nie są...bolesnie o tym przypominaja :cry:
Pomylenie guzków hemoroidów z łuszczacymi sie strupkami wydaJE MI SIE NIEPRAWDOPODOBNE... :shock: kazdy kto chociaż raz miał incydent z hemoroidami wie o czym mówie...a zeby jeszcze lekarz to pomylił....to już całkiem chyba nie lekarz to był... :hmm:

basia44 

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 3:34 pm   

A jednak wypadki chodzą po ludziach :grin:

dzyszla 

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 7:59 pm   

Szater - a jednak. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził, że moja łuszczyca to choroba grzybiczna.

Ale, ale, moi drodzy, odeszliśmy od tematu! Przypominam więc - czy spotkaliście się ze specjalnymi dietami stosowanymi w leczeniu łuszczycy?

basia44 

Wysłany: Pon Maj 28, 2012 8:40 pm   

każdy ma jakąś swoją dietę która na niego działa :mrgreen:
mój sposób zrezygnować na pewien czas z cukru mącznych i mleka a potem wracać stopniowo i obserwować czy nam się nie pogarsza stan skóry :grin:

szater 

Wysłany: Wto Maj 29, 2012 8:54 am   

Tez kombinowałam z róznymi dietami,eliminowałam poszczególne składniki,stopniowo dodawałam inne ujmowałam,stosowałam diete sródziemnomorska,wyeliminowałam cukry,weglowodany,białka i insze cuda wianki...piłam tylko Herbalife(cudnie sie)

sie czułam) ale....łuszczyca ma to gdzies...była i jest...nie lubi słonka wiec ja intensywnie wypalam i nacieram sola...

PS
Lekarz rodzinny czy lekarz pierwszego kontaktu to lekarz ogólny-jak sama nazwa wskazuje ma znac sie ogólnie na chorobach i próbowac leczyc jak sie nie uda daje skierowanie do specjalisty a takim w tym przypadku jest DERMATOLOG ,sytuacja podobna :wymagałbys od ogólnego zeby cie w gabinecie zoperował na wyrostek,wstawił endoproteze lub wyrwał ząb :hmm: :shock: wiec spokojnie...zyjmy i dajmy życ innym...po to powstały specjalizacje aby kazdy znał zakres swoich konkretnych chorób... :mrgreen:

dzyszla 

Wysłany: Wto Maj 29, 2012 5:27 pm   

No właśnie, więc jak nie wiem, to nie tykam ;) Niestety lekarze uważają chyba, że znają się na wszystkim :(

Odpowiedz do tematu