witam wszystkich łuszczyków. Ja jestem tu nowy chciaz z łuszczycą walczę od 12 lat. Nie mam aż tak wielkich wykwitów i dlatego podziwiam osoby które mają już tak wielkie osiągniecia w walce z tą nieprzyjemną chorobą. Ja stosowałem wiele środków ale najlepiej na głowę działa u mnie płyn Elocom. Jeżeli widzę choćby jakieś zmiany to od razu go stosuję i raczeej przechodzi. Największy problem mamna łydkach i udzie. Tam z leczeniem gorzej bo nie zchodzi tak prędko. Na to stosowałem maść devonex ale i one już przestałą działać. Dzięki wam spróbuję zielonej herbaty. Mam tylko pytanie czy po okładach z herbaty stosujecie maść sterydową czy tylko natłuszczacie. Pozdrawiam serdecznie.
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 6:18 pm
Ja po zielonej herbacie nie stosowałem maści sterydowych, raczej maści niesterydowe i natłuszczanie skóry kremem, ale myślę, że jeżeli chcesz zastosować maść sterydową to nic się nie stanie. ZIelona herbata bardzo pomaga w pozbyciu się łuski i zmiękcza skórę, dzięku temu lepiej wchłaniają się maści i kremy, skóra jest inna, ja zieloną herbatę trzymałem na sobie prawie pół dnia, byłem póżniej pomarszczony ale dzięki temu szybko pozbyłem się łuski skóra stała się bledsza i dzięki temu zaleczyłem wiele zmian. Myślę, że steryd - jeśli chcesz go zastosować to nic się nie stanie, tzn spróbuj go zastosować, wkońcu ta herbata na nic nie szkodzi a nawet wchodząc w reakcję ze sterydem nie zaszkodzi
Chce jutro kupic maś. Czy nadal warto? Pozytywy utrzymały sie? Daj znac co z toba dalej. Mam średnio długie włosy, ale musze cos zrobic. Pilnie czekam na odp.
Muszę przyznać, że ta maść naprawdę działa, posmarowałem punkcik na stopie i od razu poprawa, łuseczka zeszła na drugi dzień, miejsce pozostało gładkie, teraz kolej na maść z wit. A Póki co na scalp-a (skórę głowy) nie będę stosował, ponieważ używam czegoś innego i nie chce zafałszować wyników moich experymentów pozdro
niestety w moim przypadku maść ichtiolowa odpada - stosowałam przez tydzień i jeszcze wieczorem było względnie rano kąpiel i na nowo smarowanie dość , że śmierdzę to wszystko brudzę a że mam na całym ciele plamki to nie lada kłopot , żeby się tym paskudztwem smarować ( sorki za nazwę).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum