Emilia
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:13 pm Pomóżcie nam...
witam wszystkich..jestem mamą 5 letniego Marcelka,który choruje na łuszczycę od roku był juz 3 tyg w klinice gdzie stosowano różne maści,naświetlanie lampami..niestety nadal ma wysyp szczególnie główka jest okropna ostatnio stosowaliśmy (Skłamax)oliwe robioną..lecz efekt jest niewidoczny!Obecnie na ciało ma maść Dermovate i Polytar Af na główkę lecz również niema zbyt duzej poprawy...proszę pomóżcie nam czy ktoś zna dobrego lekarza z okolic Katowic bądz leki nie szkodliwe dla Marcelka organizmu..już niemam siły walczyć z tą okropną chorobą!!!!!
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 5:39 pm
EMILIA musisz mieć siłę walczyć przede wszytskim ty bo on jeszcze tego do końca nie rozumie, poza tym probuj leków niesterydowych, ja akurat nie mam łuszczycy na głowie, więc tu ci nie mogę pomóc, ale powiem ci, że papka z drożdży dużo daje, jest to tu opisane na forum. Ja mam rok w rok wysypy na wiosnę i jesień ale łuszczycę mam zawsze niegdy nie byłem całkiem zaleczony, zeby mieć czystą skórę
Faktycznie maść COCOlis jest dobrym lekiem na bazie dziekciu. Dobre leki są również w On - Clinic. Na badzie wyciągów z Morza Martwego i dziekciu. Niestety leczenie jest dość kosztowne i uwaga: jeśli jest ktoś uczulony na dziekć. Ja po kuracji wyłysiałam (okazało się że mam alergię) ale moja ciotka razem ze mną podjeła leczenie i od 2 lat nie ma nic.
uwierz, że jest tańsza metoda zaleczenia luszczycy samodzielnie niż przeplacać w on-clinic.
Na bazie dziegciu jest masc dostepna bez recepty a aptece "DELATAR" za ok 9zł,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum