Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pielęgnacja ciałka
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 12:29 pm   

Pozostałe też działają rewelacyjnie...pięknie się wchłaniają,skóra elastyczna i MATOWA...nie świecisz się jak psu.... :mrgreen: :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 4:12 pm   

heniutka sprawdze bo mnie w kremach wszelkiego typu i rodzaju (tych proponowanych na pania ł) najczesciej wkurza fakt ze sie swiece potem jak psu... wlasnie ;)

szater 

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 4:44 pm   

My z Heniutkiem wszystkie juz chyba przetestowalysmy....z tych najbardziej sie swieci ten z Aloesem...sie mi tak zdaje z tego co pamiętam... :twisted:

justa1976 
Justyna

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 5:29 pm   

Ja polecam balsam do ciała z Lidla nazywa Cien - balsam do ciała z ureą do pielęgnacji bardzo suchej i wrażliwej skóry.Smaruję nim skórę głowy córki jakieś 2-3 godziny przed myciem i w końcu głowa wygląda normalnie . Dodatkowa zaleta że zmywa się całkowicie z włosów ale skóra zostaje nawilżona
taki mamy http://www.lidl.pl/cps/rd.../index_9483.htm
Dodam jeszcze że z skórą głowy walczyłam już od ponad roku najróżniejszymi lekami zapisywanymi przez dermatologa :wink:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 8:05 pm   

No i to... w tej cholerze... jest dla mnie najgorsze...nie ma jednego leku..sposobu...drogi postępowania..tylko tak łaź człowieku.. i szukaj..i kumaj...i próbuj :zly: .
A może ona... w ten sposób dba... coby nam mózg nie stetryczał do reszty :mrgreen: :mrgreen:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Lut 04, 2011 1:04 pm   

Z mojego doświadczenia:

1. DOVE masło do ciała - około 15/20 zł zależy od drogerii. Polecam wszystkie z serii tych do skóry bardzo suchej.
2. EMOLIUM - właściwie każdy z tych kosmetyków jest dobry. Jestem fanką Krem- żelu do mycia ciała - nie zawiera mydła, więc nie wysusza, a łagodzi zmiany łuszczycowe. No i jest bardzo wydajny. 400 ml starcza mi na miesiąc, czasem dłużej codziennego mycia się. Niestety drogie - za opakowanie trzeba zapłacić od 15-50 zł.
3. Olejki do kąpieli MALWA - w saszetkach, często spotykane w drogeriach Rossmann. Cena około 3/4 zł.
4. Iwostin, Pharmaceris, Vichy- do twarzy jako kremy pod makijaż i do codziennej pielęgnacji. Wiem, że są drogie, ale są najskuteczniejsze ze wszystkich, które stosowałam dotychczas. Od 20zł w górę niestety.
5. CETAPHIL - balsam do ciała - dostępny tylko w aptekach. Wyjątkowo skuteczny. Zaznaczam, że niestety drogi, około 40 zł za 250 ml.

Poza tym - parafina ciekła do kąpieli + najlepiej odrobina oliwki dla dzieci do wanny. Nie za gorąca woda - kąpanie max 15 minut, potem balsam.

Polecam też robioną maść witaminową - recepta u lekarza.

Pozdrawiam!

Ps. Zaczynam się zastanawiać, czy nie mam za drogiej apteki :hmm:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 6:35 pm   

to ja też się podzielę:)

cetaphil, oliwki dziecięce, emolium, gliceryna na dłuższą metę myślałam, że lepsze dadzą rezultaty

obecnie jestem zachwycona maściami buskowymi, a do natłuszczania maść z witaminą A, mąść z olejkiem z wiesiołka

spróbuję sobie coś poszukać z tego herbamedikus :) bo skóra mojej córki co do natłuszczania wymagająca, a może to też woda ?

EWaa

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 2:11 pm   

Witajcie Kochani:)
B. dawno mnie tu nie było tzn. wpadałam ale tylko poczytać, myślałam , ze ta "cholera" juz sie odczepiła .
Ja daje rade , trochę tylko daje o sobie znać i to w małych ilościach.
U mojej córy pojawiły sie ostatnio jakies plamy , mnie to przypomina łuszczyce ale pani dermatolog twierdzi że to łupież gilberta, nie jestem pewna,
Szukam właśnie dobrych, skutecznych balsamow, kremów do ciała dla niej, moze wiecie o czymś nowym??

szater 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 2:43 pm   

Ewus miło cie widziec. :* ..co do córci...bedzie dobrze lupież Gilberta to nie jest jakies straszne chorobsko...takie znalazlam porady:

Można poradzić sobie ze swędzeniem stosując dobrze działające domowe sposoby:

okłady ze świeżego ogórka na swędzącą zmianę

smarowanie maścią z nagietkiem lekarskim lub arniką

wystawienie ciała na działanie promieni słonecznych

robienie okładów z octu jabłkowego lub sody oczyszczonej

okłady z ziół - rumianku, lawendy, oczaru wirginijskiego

używanie kosmetyków przeznaczonych dla skóry wrażliwej i alergicznej

naświetlanie zmian promieniami ultrafioletowymi

natłuszczanie skóry po każdorazowej kąpieli

czasami warto użyć aptecznych szamponów przeciwłupieżowych i zastosować je podczas prysznicu zgodnie z ulotką, tj. potrzymać pianę przez kilka minut na skórze, a właściwie na zmianach chorobowych, spłukać i nasmarować maścią wskazaną przez lekarza

http://www.biomedical.pl/...czenie-585.html

nawilzac raczej chyba niekoniecznie bardziej natluszczac,wiem ze nie kapac sie w wannie raczej pod prysznicem ...solarka pomoze ..... :mrgreen:

tindra 
tindra

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 2:58 pm   

Czesc kochani sorki ze nie bylo mnie tak dawno.
chce sie z wami podzielic pewnymi zastrzezeniami jakie zaobserwowalam w walce z pania l.
Stosuje od jakiegos czasu szampon do wlosow 5%urea i 10 %krem no i plyn do kapieli wszystko z firmy eucerin.Moja luszczyca znacznie sie zmnielszyla wysypy na ciela poznikaly lub staly sie prawie nie widoczne.PRZED tymi kremami stosowalam dlugo i duzo sterydow ktore mi dermtolog nawypisywal odstawilam po waszych wypowiedziach na forum te swinstwa i zaczelam walczyc za pomoca tych kremow .czy moze mi ktos powiedziec czy stosowal tez cos takiego i czy nie sa to jakies tez sterydy lub ich pochodne bo ja sie nie znam wogole na skladach itd.

EWaa

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 3:16 pm   

dzięki wielkie:)no iczuje sie jak w rodzinie:):)

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sro Lip 04, 2012 10:03 am   

Chciałam coś dodać jeszcze. Ostatnio z racji skończenia się balsamu do ciebie - a gorąco i nie chciałam smarować się oliwką - wypróbowałam krem mojej córki NIVEA BABY pielęgnacyjny (od 1. miesiąca życia) i doszłam do wniosku, że jest REWELACYJNY. Na tyle tłusty by natłuszczać i na tyle lekki, by nie pozostawiać tłustej warstwy na ciele. Polecam ! :mrgreen:

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

olaso 

Wysłany: Pon Lip 21, 2014 8:42 pm   

Ja ostatnio ciało smarowałam olejkiem bio-oil oraz naturalnym olejem kokosowym. Ciało było solidnie natłuszczone i takie mięciutkie ;) - na dłonie i stopy obecnie stosuję czystą wazelinę. A na 4 plamy na skórze głowy cerkoderm 15%.

Greta 

Wysłany: Sro Sie 06, 2014 2:41 pm   

Wypróbuję ten balsam Nivea z Lidla. Zobaczę jak działa w moim przypadku.
_________
Piekne i modne obuwie Tommy Hilfiger

szater 

Wysłany: Czw Sie 07, 2014 8:14 am   

na te oryginalne buty zapewne rewelacyjnie :razz:

Odpowiedz do tematu