Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 6:45 pm
Tutaj jest ciekawy artykuł,sadze ze dosc dostepnym jezykiem napisany,wyjasniono kilka kwesti dotyczacych własnie nowelizacji i o co dokładnie chodzi,te zmiany akurat popieram ale dla fanatycznych przeciwników szczepionek to i tak niewiele to zmieni w postrzeganiu rzeczywistosci,miłej lektury:
Tu zupelnie innym jezykiem jest napisane i z tym tez moge sie zgodzic .Mysle Basiu ze ta roznice powinnas widziedz .Tam nie chodzilo o wyjasnienie sprawy a tylko o manipulowanie ludzmi .
a co ja tu pisze na str 2?????????????????????????
Cytat:
i o to tu chodzi aby nie było państwa w państwie a nie o szczepienia tylko dzieci jako takie
i prawidłowe zdefiniowanie "choroby zakaźnej"
Cytat:
W związku z powyższym apelujemy do Państwa o ustanowienie jasnych przepisów prawnych uznających prawo wszystkich obywateli do decydowania o tym, czy, kiedy i jakim szczepieniom się poddawać. Wnioskujemy o zmianę nazewnictwa szczepień z „obowiązkowych” na „refundowane” w ramach Programu Szczepień Ochronnych w treści ustawy, która niebawem trafi pod Państwa obrady (zob. Załącznik nr 1).
jak się to ma do tego?????????????????????
Cytat:
22) w art. 36 ust. 2 otrzymuje brzmienie:
„2. O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub
felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu
bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby
wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania
środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji
medycznej.”;
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 8:19 pm
Sadze ze Basia tak sie zaplatała w tym wszystkim ze nie jest w stanie logicznie myslec i łaczyc fakty.Ponieważ postawa taka jest fanatyzmem dlatego cokolwiek bysmy nie powiedzieli,cokolwiek nie przytoczyli bedzie odbierane jako atak.Artykuł który przytoczylam jasno wyjasnia wiele spraw,nalezy tylko spokojnie i ze zrozumieniem go przeczytac,nie wyrywac zdan z tekstu ale czytac dokładnie punkt po punkcie....
Starałam sie rzeczowo przytaczac fakty,uswiadomic czytajacym o co dokładnie chodzi,rola moja skonczona,nie zamierzam walczyc z fanatyzmem,ufam głeboko w madrosc i jasnosc myslenia rodaków
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Ten artykuł który przytoczyłaś czytałam dużo wcześniej żadna nowość jak dla mnie
Cytat:
dlatego cokolwiek bysmy nie powiedzieli,cokolwiek nie przytoczyli bedzie odbierane jako atak
nie odbieram tego jako ataku na moją osobę ja mam swoje zdanie na ten temat poparte osobistym doświadczeniem (niezbyt miłym ) i nic tego nie zmieni żaden medyczny artykuł o korzyściach płynących ze szczepień ja doświadczyłam skutków ubocznych nie korzyści
Artykuły które wstawiam mają na celu zainteresowanie tematem nie wytyczne w co kto ma wierzyć
to tyle w tym temacie
Ps.Nie wszyscy się w czepku rodzą co im szczepionki nie szkodzą
Basiu tak sie sklada ze piszesz co innego .Jednak sama sobie zaprzeczasz bo niby piszesz ze nie jestes przeciwko wszystkim szczepieniom a teraz piszesz ,,.......poparte osobistym doswiadczeniem i nic tego nie zmieni zaden medyczny artykul o korzysciach plynacych ze szczepien ,,.Wydaje mi sie ze dowodow na to ze wina szczepien w twym przypadku byla nie masz to raz a dwa jesli nie widzisz korzysci ze szczepien to po co ta dyskusja .Masz na punkcie szczepien fobie i nic cie nie przekona a bez wzgledu na to co beda mowily ,mowili jacys przeciwnicy szczepienia ratuja jednak nas .Mozna rozmawiac o jakosci szczepionek jesli ktos ma watpliwosci mozana zastanawiac sie nad zmuszaniem czy nie ale nie tedy droga jak ci ludzie z tym walcza i zmieniaja fakty .Nie jestem za tym by szczepiono bez zastanowienia zamykano w wiezieniach czy karano ale edukowano .W PRZYPADKACH JEDNAK CHOROBY ZAKAZNEJ PRZEDEWSZYSTKIM GROZNEJ JESTEM ZA PRZYMUSOWYM LECZENIEM A co do tych ludzi urodzonych w czepku jednak cos duzo tych ludzi .Przykre ze sa tez nie raz jakies powiklania i samo tlumaczenie ze rzadko nie wystarczy nalezy starac sie je wyelminowac ale nie straszeniem ludzi ze szczepionki to samo zlo ze przemysl farmaceltyczny to samo zlo itd nie tedy droga .Takie jest moje zdanie ty mozesz miec inne a ciekaw jestem tez opinii innych .
Wyjaśnijmy sobie jedno jestem przeciw enegixom zanim dziecko zdąży oczy otworzyć po urodzeniu i przeciw grypie resztę daję pod rozwagę każdego z osobna nigdzie nie napisałam że jestem przeciw wszystkim i tu żadnen medyczny artykuł tego nie zmieni
Cytat:
Masz na punkcie szczepien fobie i nic cie nie przekona a bez wzgledu na to co beda mowily ,mowili jacys przeciwnicy szczepienia ratuja jednak nas
a co z tymi którym zmarnują życie już na starcie??????????????????
czy na zasadzie jednostka dla dobra ogółu????????????????????????
Cytat:
Wydaje mi sie ze dowodow na to ze wina szczepien w twym przypadku byla nie masz
a jakich dowodów się podziewasz naukowych
jednym z przeciwwskazań do podania jakiejkolwiek szczepionki jest niedotlenienie mózgu okołoporodowe.
Cytat:
A co do tych ludzi urodzonych w czepku jednak cos duzo tych ludzi
zależy z której strony się patrzy zalecającego czy poszkodowanego
Cytat:
bez wzgledu na to co beda mowily ,mowili jacys przeciwnicy szczepienia ratuja
to też profesorowie niegodni twojej uwagi bo są przeciw???????????????????
Cytat:
Takie jest moje zdanie ty mozesz miec inne a ciekaw jestem tez opinii innych .
W takim celu ten temat tu wogóle powstał
a nie w celu przekonywania jedno drugiego kto ma racje bo każdy ma swoją
Cytat:
Sadze ze Basia tak sie zaplatała w tym wszystkim ze nie jest w stanie logicznie myslec i łaczyc fakty
mam powody Krysiu do takiego stanu rzeczy przed tak ważnym spotkaniem tylu osób w realu już za chwilkę
myślę Krysiu że tu masz dość jasno sprecyzowane dlaczego nie................takiej ustawie i nie uznasz tego za teorie spiskowe,należy jednak zapoznać się z całym artykułem nie tylko jego częścią
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
czy ks.Natanek niestety ale nie sa dla mnie ani wiarygodne ani godne uwagi.
To ty cały czas z uporem maniaka usiłujesz całemu swiatu weprzec ze tylko Twoja racja jest prawdziwa,my tylko wszyscy jak tu jestesmy usiłujemy spokojnie przedstawic swoje argumenty....spokojnie i rzeczowo.
Wszelkie artykuły czytam spokojnie i dokladnie,(pomimo nawału pracy i organizowanego zlotu sprawy te nie są w stanie zaburzyc mojej jasnosci myslenia) dlatego po przedstawieniu swoich argumentów i przewidywalnej reakcji na nie dyskusje odpuszczam,szkoda mi zdrowia,życie zbyt krótkie jest a mam naprawde duzo ciekawszych i milszych rzeczy wokoło,powodzenia w walce....cokolwiek to miałoby znaczyc
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
czy ks.Natanek niestety ale nie sa dla mnie ani wiarygodne ani godne uwagi.
tak też myślałam
jak i argumenty które przedstawiają nie mają logiki ni sensu
jednak info jak NOP próżno szukać w pismach medycznych czy artykułach skoro lekarz nie uważa za stosowne go nawet zgłosi
A z grypą to jest różnie. Ja się nie szczepię i jakoś nigdy w życiu na grypę nie chorowałam, znam osobę co się zaszepiła i zachorowała i znam osobę która się szczepi co roku i też nie choruje. Moim zdaniem to od organizmu zależy, każdy indywidualnie. Na grypę moim zdaniem nie warto się szczepić choćby dlatego, że wirus grypy mutuje z roku na rok i szczepionki nie są zwyczajnie skuteczne, bo nie wiadomo jaka akurat mutacja powstanie. I dotyczy w sumie to tylko grypy.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
A ja dostałam wezwanie na obowiązkowe doszczepienie dzieci szczepionką skojarzoną. Taki jest wymóg sanepidu. Jak się nie zgadzam, to mam napisać pismo z uzasadnieniem. I pewnie 1500 pln poleci.
a ponoć są nieobowiązkowe a jeno zalecane
Kiedyś oglądałam taki film niby fikcja jak będzie wyglądał świat w 2020 lub 2050 roku,wszyscy na dzien dobry dostawali tableteczkę obowiązkowo a później do swoich zajęć jak ktoś się wyłamywał doprowadzony był siłą jakże ta sytuacja obecna przypomina mi dążenie w tym kierunku
Oj Basiu cos na prawde przesadzasz powolujac sie na takie osoby jak np J.Bizon bo jesli nawet na punkcie szczepien jestes otumaniona przez te wczesniejsze wypowiedzi ludzi co stawiaja se to za cel nr jeden to tu wystarczy poczytac i zobaczyc co ten czlowiek w innych tematach soba reprezentuje .Nie wiem ale na tyle co cie znam nie wydaje mi sie bys popierala kogos takiego .A moze sie myle .???Odnosnie tego filmiku jaka podobizne widzisz do obecnych czasow to juz wogole ciekawostka .Ktos tu juz pisal chyba spokojnie podejdz do tematu i mysle ze z czasem sama zobaczysz ze jednak cos cie ponioslo pod wplywem tych fanatykow . Vixi a odnosnie szczepien na grype mam to samo zdanie .Nie szczepie sie tez nie szczepie dziecka wole wyjechac np nad morze .Dzieciak kiedys lapal przeziebienia anginy grype od czasu wyjazdow nie choruje podobnie jak ja .Moze to przypadek ?
Odnosnie tego filmiku jaka podobizne widzisz do obecnych czasow to juz wogole ciekawostka
jaki filmik masz na myśli??????????????????bo ja pisze o oglądanym kiedyś filmie nie wstawianych obecnie na forum i to raczej głośne myślenie niż stwierdzenie faktu
Jednak ci fanatycy zwracają uwagę na istotne niezgodności w tej ustawie czego nie mogę się dopatrzyć u innych
może i działają zbyt krzykliwie i chaotycznie jednak ukazują to co powinno być jasno i wyraźnie sprecyzowane w takiej ustawie żeby później nie było błędnych interpelacji danego przepisu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum