jak widac standardowo sprawdza sie stwierdzenie: na luszczyce nie ma madrych jednemu pomaga drugiemu nie pomaga a trzeciemu szkodzi - i badz tu madry i pisz wiersze
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Mi szampon H&S nie pomógł niestety, miałam wręcz wrażenie że potęguje zapalenie po kilku myciach zrezygnowałam - a może poddałam się zbyt szybko?
Przez dosyć długi czas pomagał szampon dziegciowy, efekty całkom dobre no i cena niewielka, ale od jakiegoś czasu wydaje mi się jakby skóra się do niego przyzwyczaiła i już nie jest po myciu jak dawniej.
Ostatnimi czasy kurację wspomagam tonikiem Scaip&Body Skin Conditioner, i skóra jest zdecydowanie mniej podrażniona a stan zapalny zniknął.
Wydaje mi się że nie ma tu jakiegoś złotego środka.
Moj problem z luszczyca skory glowy ciagnie sie od jakichs 2 lat.
Na paczatku problem wystepowal raz na jakis czas przez np. miesiac, pozniej 2-3 miesiace spokoju i znowu to samo. W koncu poszedlem do dermatologa. Dostalem mega zestaw czyli Diprosalic, Acnosan T, Pimafucort. Ogolnie bylem leczony na wszystko (brawo dermatolog).
Oczywiscie podczas stosowania lekow problem zniknal. Po wykonczeniu lekow, wiadomo - powrocil. Zmienilem lekarza.
Dostalem robiony plyn z hydrocortyzonem, kwasem salicylowym i jakimis dodatkami. Oczywiscie podczas jego stosowania - glowa czysciutka. Po skonczeniu znowu wysyp.
Lekarka przypisala mi masc robiona salicylowo-siarkowa. A oprocz niej Elocom i Locoid Crelo.
Czyli klasyczne sterydy.
Masc pomaga - luska schodzi.
Ale dosc szybko nowa sie wytwarza.
A po przeczytaniu forum zdecydowalem, ze sterydow nie bede stosowal.
Wiec co polecacie do zaleczenia? 2x w tygodniu myje glowe Polytarem. Planuje kupic tez jeszcze masc Cocois. Co jeszcze ?
Dodam, skora luszczy mi sie wylacznie na glowie i brwiach.
Ja zaleczyłam łepek cocoisem, jeżeli masz zamiar zakupić cocois to on wystarczy na początek, musisz zobaczyc co ci pomaga nie należy stosowac zbyt wielu środków na raz. Smarujesz głowe codziennie może być na noc i zmywsz, dodatkowo trzeba nawilżać bo cocois bardzo wysusza skórę, do nawilżania palecam cerkogel-żel do pielęgnacji suchej
_________________ Nie zaczynaj dzisiejszego dnia od rozpamiętywania wczorajszych zmartwień!
— Phil Bosmans
Słoneczne Promyki Przyjaźni
Mam pytanie czy tą papkę drożdzową wcierać w skórę głowy czy wystarczy na włosy a to jakoś przesiąknie? Nie chce się obcinać, gdyż nie chce aby inni widzieli wielki biały strup na głowie... I mam jeszcze inne pytanie:
Co po zastosowaniu tej papki? Bo ja chce zmyć tą papkę, potem lekko wysuszyć głowę i nałożyć tą oliwkę i po 3-4 godz umyć głowę POLYTAREM. Dobrze mam zamiar zrobić?
a zwilżać głowę mam codziennie? Np rano a wieczorem umyć głowę szamponem dla dzieci bo ten POLYTAR to tylko 2 razy w tygodniu można tak piszę na opakowaniu.
ps: czy po zmyciu papki mam trochę grzebieniem z trzepać te łuski?
Zaleczyć, jak zdejmiesz łuskę, to najlepiej potraktować głowę np. cocoisem ( dziegciowa maść), potem natłuścić. Jak nie zaleczysz, to Ci się znowu zrobi łuska i tak w kółko.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum