Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Elocom
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Sro Lis 02, 2011 9:31 pm   

I tak na tym forum wszyscy mamy to samo także wiadomo co to jest, dłonie mi lepiej wyszły i to z lampą :)

kasiak 
****:)

Wysłany: Sro Lis 02, 2011 9:37 pm   

co to ten żel żywokostowy?

basia44 

Wysłany: Sro Lis 02, 2011 9:57 pm   

http://www.gorvita.com.pl/el_z_ywokostem.html
Tu masz o żelu
a do takich dłoni jak już pisałam stosowałam epikrem i świetnie to natłuszcza nagietkową zresztą tez.

Aleks07 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:06 am   

no spróbuje z tym bephantenem albo nagietkiem, słyszałam tez że można sobie wywary robić z nagietka i przemywać chore miejsca ale niestety kwiatki już przekwitły więc poczekać trzeba do lata..
a powiem wam że wczoraj robiłam tą papkę z drożdży i faktycznie fajnie łuska schodzi no i największy plus to to że jz tak strasznie nie swędzi :grin:

Przeniosłem dalsze posty na temat papki z drożdzy do drożdzowego tematu / Pawel
Ostatnio zmieniony przez Pawel Czw Lis 03, 2011 1:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

daro 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 6:24 pm   

Co do nagietka to powiem ci, że jeżeli chodzi o okłady to możesz go kupić (właśnie te listki zółte) w sklepie zielarskim, ja miałem nagietek - te malutkie żółte płatki ale w innym opakowaniu niż te
http://www.domzdrowia.pl/...ypane-25-g.html
Ale w zielarkim popatrz tam nepewno dostaniesz jako zioło sypane, niski koszt koło 2-3 zł

Także do lata nie musisz czekać, mojażona robiła okłady dziecku z tego, brała płatki kosmetyczne i zaparzony nagietek na nie kładła i przykładała do chorych miejsc

Aleks07 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 6:59 pm   

wiem właśnie ale wiadomo że lepsze działanie ma świeżo zerwany :grin:
ja obecnie pije herbate zielona właśnie z nagietkiem więc może jakis tam 1% działa na moja skórę, a w każdym bądź razie fajnie smakuje polecam :wink:

szater 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 7:28 pm   

mam nadzieje ze to herbata lisciasta?taka jest najlepsza a tymi mokrymi fusami to...można super leczyc łuszczyce....doskonale sciąga łuskę z ciała :brawo: -pomysł Daro :tuli:

daro 

Wysłany: Czw Lis 03, 2011 8:39 pm   

No i nic się nie zmarnuje ;) , herbata wypita i też od wewnątrz dobrze działa, a liście zaparzone przydają się na łuskę ;)

Szukałem i szukałem, ale nie mogę znaleźć w internecie tego co ja miałem, ale powiem ci, że te listki były jak świeżo zerwane, poważnie sam się dziwiłem, wiem, że zamawiane to było przez internet w jakimś sklepie zielarskim

pinknails 
Patrycja

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 1:16 pm   

Elocom stosowałam najpierw w maści a później w płynie..
I powiem szczerze, że jest doskonały na łuszczycę na głowie! Ale..no właśnie.. gdy odstawiłam -łuszczyca szybko powróciła..

szater 

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 2:53 pm   

W tej chwili troszke inaczej stosuje sie sterydy:najpierw idzie silniejszy,potem słabszy a leczenie konczy sie dziegciami,analogami lub cygnolina.Sporadyczne są przypadki stosowania pojedynczych sterydów i to takich jak ELOCOM,jezeli leczenie nie poprowadzone jest z jakims planem....wiadomo ze nastapi ponowny wysyp po zaprzestaniu stosowania sterydu.

Odpowiedz do tematu