no spróbuje z tym bephantenem albo nagietkiem, słyszałam tez że można sobie wywary robić z nagietka i przemywać chore miejsca ale niestety kwiatki już przekwitły więc poczekać trzeba do lata..
a powiem wam że wczoraj robiłam tą papkę z drożdży i faktycznie fajnie łuska schodzi no i największy plus to to że jz tak strasznie nie swędzi
Przeniosłem dalsze posty na temat papki z drożdzy do drożdzowego tematu / Pawel
_________________ [...] nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy przed oczyma. A wiesz, dlaczego tak się dzieje? Bo ludzie nie wierzą w skarby.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Czw Lis 03, 2011 1:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 6:24 pm
Co do nagietka to powiem ci, że jeżeli chodzi o okłady to możesz go kupić (właśnie te listki zółte) w sklepie zielarskim, ja miałem nagietek - te malutkie żółte płatki ale w innym opakowaniu niż te
http://www.domzdrowia.pl/...ypane-25-g.html
Ale w zielarkim popatrz tam nepewno dostaniesz jako zioło sypane, niski koszt koło 2-3 zł
Także do lata nie musisz czekać, mojażona robiła okłady dziecku z tego, brała płatki kosmetyczne i zaparzony nagietek na nie kładła i przykładała do chorych miejsc
wiem właśnie ale wiadomo że lepsze działanie ma świeżo zerwany
ja obecnie pije herbate zielona właśnie z nagietkiem więc może jakis tam 1% działa na moja skórę, a w każdym bądź razie fajnie smakuje polecam
_________________ [...] nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy przed oczyma. A wiesz, dlaczego tak się dzieje? Bo ludzie nie wierzą w skarby.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 7:28 pm
mam nadzieje ze to herbata lisciasta?taka jest najlepsza a tymi mokrymi fusami to...można super leczyc łuszczyce....doskonale sciąga łuskę z ciała -pomysł Daro
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 8:39 pm
No i nic się nie zmarnuje , herbata wypita i też od wewnątrz dobrze działa, a liście zaparzone przydają się na łuskę
Szukałem i szukałem, ale nie mogę znaleźć w internecie tego co ja miałem, ale powiem ci, że te listki były jak świeżo zerwane, poważnie sam się dziwiłem, wiem, że zamawiane to było przez internet w jakimś sklepie zielarskim
Elocom stosowałam najpierw w maści a później w płynie..
I powiem szczerze, że jest doskonały na łuszczycę na głowie! Ale..no właśnie.. gdy odstawiłam -łuszczyca szybko powróciła..
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 2:53 pm
W tej chwili troszke inaczej stosuje sie sterydy:najpierw idzie silniejszy,potem słabszy a leczenie konczy sie dziegciami,analogami lub cygnolina.Sporadyczne są przypadki stosowania pojedynczych sterydów i to takich jak ELOCOM,jezeli leczenie nie poprowadzone jest z jakims planem....wiadomo ze nastapi ponowny wysyp po zaprzestaniu stosowania sterydu.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum