Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie leki mogą nasilić objawy łuszczycy?
Autor Wiadomość
kaska 

Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:07 pm   

szater napisał/a:
Jezeli chodzi o leki to wszystko to co jest napisane na ulotce lub w jakiejkolwiek literaturze medycznej JEST SPRAWDZANE PO TYSIACKROC!!!...nie ma czegos takiego ze wiadomosci bierze sie z sufitu.To co moze ewentualnie przejsc przy para lekach przy lekach nie ma opcji aby zostało cos dopuszczone do obrotu i uzywania a nie byłoby zaznaczone ze istnieje taki czy taki skutek uboczny....nawet gdyby sie pojawił tylko jednorazowo.

Dokładnie, dane tego typu nie biorą się z sufitu, a skoro w twoim przypadku Viximenne informacje te nie sprawdzają się, to się ciesz ze swojego szczęscia, a nie podważaj ich wiarygodność.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:46 pm   

Po prostu nie wierzę, że ktoś zdrowy na umyśle łykał by bez powodu ibuprom, psując sobie przy tym narządy...

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pią Lip 27, 2012 5:31 pm   

Viximenne napisał/a:
Kazali zdrowym ( bez gorączki i stanów zapalnych) ludziom z łuszczycą łykać ibuprofen? Jakoś mi się nie widzi by w ogóle takie badania miały miejsce..

tak sie składa ze ludzie chorujacy na łuszczyce maja rózne insze schorzenia....chociazby ból głowy...na który ibuprofen działa,są sytuacje pooperacyjne,po wyrwaniu zeba ....i setki róznych sytuacji gdzie łyka sie ibuprofen....niekoniecznie przy temperaturze czy stanie zapalnym-tyle k woli wyjasnienia.

Choroba nauczyła mnie jednego,wszystko co wydaje sie niemozliwe...jest mozliwe :wink:
jedna z moich znajomych leczy łokcie mascią Voltaren....podobno jej pomaga :hmm: ja ją stosuje na bolace stawy ale...jak jej pomaga i widzi efekt,widac cos w tym jest.

Ten spis jak wszystko w łuszczycy jest bardzo ogólny,dajacy mozliwosc przeanalizowania co w naszym przypadku moze zaszkodzic,czesto lekarze przepisują nam leki nie wiedząc ze chorujemy na łuszczyce.Mysle ze nie chodzi tu o to kto ma racje i w co kto wierzy a jedynie mozliwosc zapoznania sie z lekami które teoretycznie mogą wplywac na wysyp a jezeli mamy taką mozliwosc dlaczego nie skorzystac? Pozdrawiam :mrgreen:

kaska 

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:13 am   

Viximenne napisał/a:
Po prostu nie wierzę, że ktoś zdrowy na umyśle łykał by bez powodu ibuprom, psując sobie przy tym narządy...

Kiedyś w faktach, podawali statystyki - ponad 30% polaków NOTORYCZNIE nadużywa leków min przeciwbulowych. :hmm:

A tak z innej beczki. Z tego co wiem z doświadczenia, rozmawiając z różnymi ludzmi chorymi na ł. wiedza o czynnikach wyzwalających objawy choroby jest baaaaardzo mała - np. piją sobie beztrosko alko :drink: , popalając papierosy a później się dziwią, że im się objawy pomimo leczenia nasilają. Większość dermatologów też nie ma za bardzo o tym pojęcia. Dlatego dobrze że takie artykuły, jak ten na blogu powstają.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lip 31, 2012 2:11 pm   

A jaka jest przyczyna bólu? Coś musi się dziać, że boli. Zdrowy narząd NIE BOLI!!! Usunięcie zęba to jest ingerencja niemalże chirurgiczna, ja mówiłam o ZDROWYCH osobach, które "testowały" taki ibuprom, niekoniecznie po operacjach itepe, bo tylko w ten sposób można sprawdzić czy ibuprom ( swoją drogą w opisie skutków ubocznych ibuprofenu NIE MA wzmianki o nasilaniu objaw łuszczycy ;) ) faktycznie ma takie skutki uboczne. Jeśli producent ibupfomu tego nie sprawdził w ten sposób to informacja którą posiadacie - swoją drogą nieprawdziwa - raczej jest jedną wielką ściemą.

http://www.doz.pl/leki/p2149-Ibuprofen_tabletki

A wracając jeszcze do operacji - ibuprom na ból pooperacyjny NIE POMAGA, bo przetestowałam. Musiałoby być nie wiadomo jakie stężenie tego ibuprofenu żeby przestało boleć. Swoją drogą w 95% przypadków po operacjach - nawet usunięcia zęba - występuje gorączka, bo to jest normalny stan w organizmie człowieka. Po głupim złamaniu można dostać gorączki, a bóle głowy nie biorą się z sufitu tylko też mają jakąś swoją przyczynę.

A notoryczne nadużywanie leków przeciwbólowych to już problem nadużywających a nie producenta.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 3:02 pm   

o sieeet..kaska..tom ja naprawde nie wiedzial o tym ,ze nie wolno beztrosko pic alkoholu,teraz jak bede pil to bede sie troskal(oczywiscie czy nie za malo go kupilem) :mrgreen: no i oczywiscie przy kazdym papierosku powyzej 50-tego dziennie pomysle tez o tobie :lol: :roll:

szater 

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 4:48 pm   

znam taki narząd co zdrowy i....czasem boli...co prawda wiem to ze słyszenia bo owego organu nie posiadam....ale :hmm:

kaska 

Wysłany: Pią Sie 24, 2012 2:11 pm   

stary luszczyk napisał/a:
o sieeet..kaska..tom ja naprawde nie wiedzial o tym ,ze nie wolno beztrosko pic alkoholu,teraz jak bede pil to bede sie troskal(oczywiscie czy nie za malo go kupilem) :mrgreen: no i oczywiscie przy kazdym papierosku powyzej 50-tego dziennie pomysle tez o tobie :lol: :roll:

:mrgreen: :lol: :grin:

Twoje zdrowie :drink:

Odpowiedz do tematu