Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Efekty pobytu w szpitalu <zdjęcia>
Autor Wiadomość
michal27 
michas27

Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 7:46 pm   

Witajcie, jestem tu nowy.. zarejestrowałem się bo już nie mogę :( Łuszczyca mnie przerasta, kolejni znajomi się odwrócili ode mnie, burzliwe rozstanie i zostałem sam jak palec.w sierpniu
dostałem od mamy maść Novate po której w ciągu tygodnia mi wszystko zanikło, cieszyłem się gładką skóra przez 2 tygodnie i nawet byłem pierwszy raz od 4 lat na basenie, lecz żeby pieknie nie było poparzyłem się słońcem i zaczęła mi schodzić skóra,a wraz z nią wróciła ta cholera. Wybieram się do szpitala do Legnicy, był może ktoś z Was tam?

michal27 
michas27

Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 7:54 pm   

umowiony tez jestem z dermatologiem , tak czytam czytam Wasze posty i powiem, że przynoszą mi one ulgę i wsparcie, że nie jestem sam. Dzieki.
Dużo też czytałem o lekach lecz nie wiem które sa najskuteczniejsze, próbował ktoś Revital Dermasis? :hmm:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 8:06 pm   

witaj michal - nie jestes sam :) i dasz rade tylko niestety pani ł wymaga systematycznosci w leczeniu...

Gosiaczek68 

Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 8:38 pm   

Witaj michal. Ja skusiłam się i kupiłam Revital Dermasis jedno opakowanie efekty żadne, może dobre do nawilżania ale drogie. Są inne drogi to zaleczenia ł, dziegcie, cygnolina albo pochodne witD3.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 11:46 pm   

Witaj Michal :* Powoli wszystko razem ogarniemy, myślę. Ty podpowiesz nam, co tam u Ciebie a my w zamian, co u nas się sprawdza. I bardzo dobrze Puma gada, jak nie ogarniasz, to szpital dobrym pomysłem jest.
Z mazidłami nie szalej, najlepsze są najprostsze. Wyższa półka, nie zawsze jest skuteczna, sprawdzone :hmm:

szater 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 8:23 am   

Witam,nie piszesz jak mama weszla w posiadania tej masci?to bardzo stary steryd-sa juz nowsze i bezpieczniejsze.Gdy sie juz zastosuje steryd to najwyzej w okresie do 10 dni a potem nalezy KONIECZNIE zastosowac dalsze leczenie "uzupełniajace' czyli albo ktorys z preparatów dziegciowych albo analogów Wit.D3.Do wszystkiego jednak musisz podejsc spokojnie,proponuje najpierw zapoznac sie z wiedza ogólna na temat łuszczycy...poczytac,przeanalizowac....a przede wszystkim zgłosic sie do lekarza zeby on jako specjalista ustalił jaki to rodzaj i...dobrał leczenie.Powodzenia.... :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:17 am   

Revital Dermasis to generalnie maść salicylowa, którą można kupić robioną w aptece za kilka złotych. Jednak tym się nie zaleczy łuszczycy.

michal27 
michas27

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 11:25 am   

Hej witam wszystkich dziękuję za ciepłe słowa, dostałem skierowanie do szpitala w Legnicy lecz muszę czekać na wolne miejsce. Strasznie się denerwuje bo ogólnie bardzo nie lubię szpitali, czy ktoś wie ile takie leczenie trwa? czy ktos tam byl w tym szpitalu? Masc Novate dostałem od mamy, ktora otrzymała ja od kolezanki z apteki. BYłem u Pani drematolog i polciła mi Amiksiklav i masc taka zółta robiona na zamówienie lecz zapomnialem nazwy.

szater 

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 1:54 pm   

...skoro otrzymałes Amiksiklav (antybiotyk ) to zapewne nie chorujesz na łuszczyce plackowata...czy znasz już swoj rodzaj łuszczycy? wydaje mi sie ze to postac kropelkowa:moze miałes ostatnio jakies problemy z gardłem....taki rodzaj wysypuje własnie po zakazeniu gronkowcem:np.angina-takie zakazenie prawdopodobnie wystapiło u ciebie skoro zalecono antybiotyk(penicyline)...co do masci... :hmm: jest tak wiele róznych ze naprawde trudno sie domyslic co mogles dostac...masz te masc w domu a na opakowaniu powinna byc ulotka informujaca co to za nazwa masci i jej sklad.jezeli chodzi o leczenie szpitalne trudno przewidziec ile bedziesz lezał...teraz to wszystko jedna wielka niewiadoma:jedni lecza przez 7 dni inni trzymaja i 3 tyg....powiem tak im dłuższe leczenie,spokojniejsze i stonowane tym dłuzsza mozliwosc remisji i ....wogole łatwiej o remisje.oddzialy dermatologiczne to jedne z najlepszych i najbardziej przyjaznych oddzialów.Atmosfera tam zawsze jest rodzinna i miła.Powodzenia :mrgreen:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 5:03 pm   

Michale witaj ponownie :) Jeżeli chodzi o leczenie szpitalne, to radzę skontaktuj się tu z naszym Przemkiem, on, jakby świeży rekonwalescent :mrgreen: Do tego podejrzewam, że obaj macie ten sam rodzaj ł., więc jakby po drodze wam obu, i to bardzo.
Przema zmotywuję do kontaktu, jak go tylko drapnę na gadzie, bo chłop nam okrzepł, i radzi sobie więcej niż dobrze. Ty pisz na PW, bardzo polecam :grin:

Kamila Krajnik 
Kama

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 6:18 pm   

witam wszystkich forumowiczów
trochę jest mi lżej !!! choruję od około 18 lat.Obecnie mam 33. Jest to łuszczyca krostkowa dłoni, tylko od wewnątrz ale prawie 85% powierzchni. Od około 5 miesięcy w ogóle nie mogę poradzić sobie z chorobą ,dotychczas stosowałam sterydy około 15 lat i pomagały. Teraz niestety NIE nastrój paskudny, utrata pracy, kłopoty rodzinne i wiele innych. Mam możliwość skorzystania z naświetlania, sama nie wiem czy to dobry pomysł. Cieszę się ,że opisujecie swoje problemy i porady jest to przydane dla osób, które są mniej otwarte.
pozdrawiam
p.s. chętnie podzielę się informacjami dotyczącymi ŁK Dłoni.

Kamila Krajnik 
Kama

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 6:19 pm   

KAMA

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 7:19 pm   

witaj kama :)
o ile kojarze z krostkowa odmiana luszczycy jest problem spory - przede wszystkim nalezaloby zlikwidowac wszystkie stany zapalne (oczywiscie jak sie da...) a naswietlania przewaznie we wszystkich rodzajach pani ł pomagaja.
mam nadzieje ze trafilas na dobrego lekarza, chociaz jesli 15 lat trzymal cie na sterydach to mam nieco watpliwosci... moze sproobwalabys dziegdzi czy masci pochodna witaminy D3?
trzymaj sie i nie daj sie

szater 

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 8:23 pm   

Witaj Kama :*
...oj ta krostkowa...to dopiero zaraza,niekoniecznie da sie ja leczyc cygnolina czy dziegciami,musi isc steryd i antybiotyk-w zaleznosci od stanu,sadze ze powinnas zaleczyc ostry stan zapalny i gdy sie wyciszy wtedy próbowac stosowac cos z naturalnych srodków:kapiele ziołowe,solne.Wiesz ta odmiana jest naprawde ciezka do opanowania,tu kolega jeden walczy dzielnie i opisuje,starał sie stosowac wszystko ale gdy nadejdzie ostry stan...nie ma bata...musi isc steryd i antybiotyk

http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1364

zerknij,moze akurat cosik ci wpadnie w oko :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Sie 06, 2012 3:23 pm   

no tak,jak do innych to pisze czarownica jedna ,ze ma zerknac,moze wpadnie mu w oko,a mnie jak wpadla to juz tam zostala,tak wiec proponuje zwazac na czarownice(wszelkiej masci) :brawo: :wow:

Odpowiedz do tematu