Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
cygnolina
Autor Wiadomość
she 

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 12:10 pm   

szater te naświetlania to własnie tata nie za bardzo i lekarze też za chętnie nie chcą kierowac ze względu na chorobę serca. Tate to najchętniej do szpitala wsadzają, bo ma choroby współistniejące jak własnie serducho i cukrzyca :)
co do Daivonexu to mówisz, ze skóra tak reaguje, ale rozumiem, że po jakimś czasie ta biała warstwa znika?

kasiaz 

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 12:38 pm   

Wielkie dzieki za instrukcje obsługi " cygnolina + folia"
Od dziś mamy lampy (!) i nowa cygnolinke ( mocniejszą - ale jaką dokładnie nie wiem jak wróce do domu to sprawdzę bo syn twierdzi że nie da się przeczytac recept :smile: )
pozdr

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 1:31 pm   

Co daje nam ta okluzja ?

szater 

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 7:10 pm   

she ja też choruje na serce ale z tego co wiem te naswietlania UVB 311 sa bezpieczne-one są bez stosowania leków!Cukrzycy jeszcze nie mam( i oby sie nie rozwinęło) ale leki p/cukrzycowe biore bo mam złą tolerancje glukozy(Metformax 850) stosowałam te naswietlania .

kasia
-jak bedziecie mieli skład to podajcie,zorientujemy sie z czym mamy do czynienia(bo jak bedzie za mocna to narazie bez okluzji)

siklers-
okluzja to zamkniecie....i spowodowanie wchłaniania(mocniejszego) nawet gazów z danej substancji-poprzez spowodowanie ciepła,masci bardziej sie wchłaniaja,maja silniejsze działanie terapeutyczne.

kasiaz 

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 10:22 pm   

podaję skład z recept: na początek przez 10 dni kontynuacja cygnoliną 0,5 ( w składzie o ile dobrze rozszyfrowałam jest ac salic 3,0 vaselin 100 (?) i coś czego nie jestem w stanie odszyfrować ) a po 10 dniach cygnolina 1,0 i reszta ta sama co wyżej , ostatni składnik - nie wiem - jutro jadę do apteki to może dowiem się co to takiego? a do tego na wieczór prodermina 5,0. na głowę cocois i belosalic lotion ( to już chyba kiedyś było). Czyli , chyba lepiej tego nie trzymać pod folią bo trochę to mocne - tak mi się wydaje. no i do tego wszystkiego lampy UVB przez kolejne 30 dni
mam nadzieję, że takiego zestawu to najgorsze świństwo się wystraszy :hmm:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 7:10 am   

szater, ok rozumiem . Więc zaczne też to stosować na moją ł. Czytałem tutaj, że nie polecacie cygnoliną smarować głowy, a powiem wam, że jak byłem u mojego dermatologa i poprosiłem coś do smarowania głowy to lekarz powiedział mi, że mogą każdą plame ł smarować cygnoliną .

szater 

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 8:24 am   

Nie wiem gdzie wyczytałes aby nie stosowac cygusi na głowe? :shock: cygnoline polecam w kazdej postaci :razz: dawniej w szpitalu stosowaną ja tylko w masci i na głowe i na całe ciało,płyn "wynaleziono" duzo pózniej i co najlepsze wcale nie miał poczatkowego zastosowania na skóre głowy a na ciało :lol: z biegiem lat ludkowie i lekarze tak go przekierowali....jedyne co jest wazne to STEZENIE! nie wolno stosowac wysokich stezen,przyjęło sie ze 0,15% lub 0,18% można stosowac na skóre głowy,w szpitalu smarowano mascia 0,1% do o,2%,nie powinno sie stosowac pasty cygnolinowej na głowe bo....kto by to zmył? :wow:

Kasiaz-te cygusie o,5% smiao mozna załozyc pod folie nawet na poczatkowa 1h a potem zwiekszyc do 2h-mowa tu jest o łokciach,kolanach lub nogach...tam schodzxi najtrudniej.Mozecie pokombinowac po swojemu i byc moze uda sie bez tej 1% cygusi,przed załozeniem okluzji musicie zabezpieczyc wokoło zmiany jakims tłustym kremem aby nie przeszła na zdrową skóre....dacie rade,macie wprawe w leczeniu cygusia....prodermina stosunkowo słaba ale mysle ze w takim zestawie musi cos ruszyc,duzo tego :hmm: ,ja bym sie trzymała jednej opcji czyli albo cygusia albo dziegcie.....no ale ja nie jestem lekarzem.Mysle ze sami zobaczycie jak to leczenie idzie i poeksperymentujecie na sobie.Nic sie nie stanie bo:

-prodermina tylko smierdzi okrutnie,nie poparzy i nie pokaleczy ,moze uczulic
-cygusia w stezeniu 0,5% już szła a okluzje zwiększą tylko moc onej

....powodzenia,pamietajcie o KONIECZNOSCI NAWILZANIA I NATŁUSZCZANIA!!!peeling solny lub kawowy jakikolwiek tez koniecznie i....dawajcie znac jak idzie :mrgreen:

kasiaz 

Wysłany: Pon Sie 27, 2012 8:06 am   

po tygodniu cygnoliny 0,5 i lampach - wszystko bardzo powolutku znika, skóra zrobiła się taka " ładna" - gladka i opalona, nowych zmian nie zauważyliśmy ...

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Sie 27, 2012 5:12 pm   

no to juz slicznie wyglada i perspektywicznie tez ladnie :)

szater 

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 7:58 am   

Dobrze by było teraz wejsc z ta buska maska siarczkowa :hmm: dobrze nawilza izłuszcza te plamy po cygusi

kasiaz 

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 10:08 am   

taka z SULPHUR bedzie OK?

szater 

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 12:05 pm   

no ja własnie taka uzywam,troszke inna jest taka żółta,stosowałam i jedna i druga jedna sie zmywa drugą nie,zostałam przy tej z

http://www.sklep-tolpa.co...usko-Zdroj.html

wiekszosc dermokosmetyków kupuje własnie tu:

http://sulphur.com.pl/

sprawdziłam i siarczkowe i borowinowe(mam stawówke)warte polecenia :mrgreen:

siklers
łuszczyk

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 12:55 pm   

Dzisiaj byłem u mojego dermatolog i zwiększyłem na własne życzenie stężenie cygnoliny do stężenia 0,75. A takie moje pytanie mam łuszczyce na nogach, rękach i głowie, Co mogę stosować jeszcze żeby polepszyć działanie cygnoliny ?

renatasz 
Renata

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 12:59 pm   

hej wszystkim
smaruję już tylko nogi od kolan do kostki cygnoliną 1%,stężenie to idzie już jakieś 2 tyg,okluzja na jakieś 2 godziny,a i tak menda się nie chce poddawać
do tego różne peelingy(córka 6 letnia patrzy na mnie jak na kosmitę gdy smaruję się mazią kawową i innymi wynalazkami,ale wierzy we mnie bo chce z mamą iść na basen,na razie to niemożliwe bo po cygusi mam takie brązowe plamy że załamka.
na ręku niby zeszła,tylko takie jaśniejsze plamki zostały,ale uda to chyba polubiły ten brąz cygnolinowy.
walczę dalej i nie ustąpię @.szczęście że nie ma nowych wysypów.
a tak na koniec dla niecierpliwych,to moje leczenie cygusią trwa od 15 czerwca.

renatasz 
Renata

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 1:28 pm   

Ωoto fotka mojej nóżki

001n.jpg
a oto moja noga podczas leczenia,to czerwone to poparzona zdrowa skóra
Plik ściągnięto 376 raz(y) 1.12 MB

Odpowiedz do tematu