Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca u dziecka
Autor Wiadomość
kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 2:18 pm   łuszczyca u dziecka

cześć trafiłam tu przez przypadek nie wiem czy pisze w dobrym dziale ale nie to jest tu najważniejsze.Mam 7 letnią córke która od jakiegoś tygodnia góra 2 ma dziwne plamki na głowie byłam z nią u lekarza rodzinnego i stwierdziła ze na 99%może to być łuszczyca gdyż u mnie w rodzinie choruje na to moja mama babcia mojej corki ze strony jej taty.szczerze mówiąc to przeraża mnie ta choroba bo wiem jak męczy się z nią moja mama a co dopiero dziecko.Dużo czytałam w internecie na temat tej choroby ale chętnie wysłuchała bym jakiegoś rodzica ktory tez zmaga się z chorobą u swojego dziecka,który by mi doradził podpowiedział jak i czy to leczyć.pozdrawiam

szater 

Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 6:30 pm   

Witaj na forum,mysle że znajdziesz tu dużo potrzebnych informacji,jezeli opiszesz dokładnie co stwierdzono ,wstawisz zdjecia zmian,podasz czym leczysz dziecko to napewno otrzymasz wiele ciekawych podpowiedzi,przed toba duza praca do wykonania,odrobienie lekcji,zdobycie duzej wiedzy na temat łuszczycy i poznanie metod leczenia to gwarancja ze zaoferujesz swojemu dziecku pomoc na jaka bedzie musiała liczyc.To od twojego podejscia do choroby bedzie zalezało jak córcia poradzi sobie z nią....trzymam kciuki,zawsze mozesz na nas liczyc,sciskam cieplutko :*
zerknij tu:

http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=889

i tu:

http://luszczyca.info/vie...?t=1296&start=0

o wszystko mozesz pytac,nie zostaniesz bez odpowiedzi,mozesz też załozyc swój własny temat o swojej córci :mrgreen:

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 10:55 am   

dziękuje za odpowiedz i wsparcie teraz wiem ze nie jestem z tym sama bo nie ukrywam ze boje się jak na tą chorobe zareaguje moja córcia bo jest dość wrażliwą dziewczynką.poszła do pierwszej klasy i boje sie reakcji jej kolegow i kolezanek bo dzieci to tylko dzieci.a mam pytanko czym mogła bym jej smarować skóre główki bo tam ma najwiecej zmian ogniskowych.pozdrawiam

basia44 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 11:02 am   

Jeśli nie stosowałaś tam jeszcze sterydów pomóc może maść ochronna z wit A
ja tylko tym zaleczam głowę
na godz lub dwie przed umyciem głowy wmasować porządnie,zmywa się bardzo dobrze
a do ostatniego płukania można dodawać ocet jabłkowy

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 2:45 pm   

dziekuje za rady na pewno z nich skorzystam.słyszałam że dobra jest olejuszka to taki olejek dla dzieci jak mają ciemieniuszkę i inne stany zapalne skóry głowy.

basia44 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 2:50 pm   

Warte sprawdzenia :hmm: :hmm:

szater 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 5:58 pm   

Kasiu musisz wiedziec ze w łuszczycy trudno o gotowa recepte,sama bedziesz musiała poeksperymentowac co u twojej córki sprawdzi sie najlepiej,łuszczyca to choroba na całe życie niestety i nigdy nie wiadomo kiedy i w jakim stopniu wysypie.Powinnas tez pomału i bardzo przemyslanie porozmawiac z córeczka,powiedziec jej co to za choroba jak sie ja leczy,ze łuszczyca to nie wyrok i mozna z nią naprawde dobrze zyc.Trudna to sytuacja dla ciebie ale tez i dla twojej małej,dzieci sa bardzo nietolerancyjne,musicie stworzyc jakis front wspierający ja w chorobie,aby nabrała pewnosci siebie i zaakceptowała chorobe,inaczej bedzie miała niską samoocene i wtedy dopiero bedzie jej cięzko.Podałm ci linki do Aguska i Lenki,poczytaj ich historie,zawsze tez mozesz do nich napisac na PW.Życze powodzenia,sciskam cieplutko :tuli:

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 6:45 pm   

wielkie dzieki poczułam się dużo lepiej z waszym wsparciem i dziekuje za cenne rady napewno z nich skorzystam

basia44 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 6:51 pm   

http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1296
to linki do tematu o dzieciaczkach

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 8:53 pm   

szczerze mówiąc im więcej czytam na ten temat tym bardziej się boje bo jednak człowiek dorosły inaczej radzi sobie z chorobą niż dziecko :cry:

szater 

Wysłany: Pon Paź 01, 2012 9:43 am   

basia44 napisał/a:
http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=1296
to linki do tematu o dzieciaczkach

a zobacz Basiu troszke wyzej :razz: te linki już podałam :brawo:

kasiek spokojnie,jak nabedziesz umiejetnosci radzenia sobie z choroba i zaakceptujesz to co ma byc ....dasz rade i mała tez da,duzo zalezy od ciebie.osobiscie znam i Aguska i mała Ale wiem jak wiele to dziecko przeszło ale własnie dzieki wspaniałej postawie matki daje sobie super rade i ma w nosie co ktos oby sadzi.Obie to wspaniałe dziewczyny....bardzo ,bardzo dzielne.Lenka tez walczy jak tylko sie da wiec masz z kogo brac przykład....a i my tu jestesmy aby ci pomóc.... :*

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Pon Paź 01, 2012 9:59 am   

wiem że może troche panikuje i biore wszystko na wyrost ale znam tą chorobę bo moja mama zmaga się z nią od 25 lat.Widze jak moja córka już to przeżywa a to dopiero początki a mi serce pęka że nie wiem jak jej pomóc :cry: będe wdzieczna za każdą radę

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Wto Paź 02, 2012 7:57 pm   

mam pytanko czy ktoś stosował może płyn SALICYLOL??co o nim sądzicie??

basia44 

Wysłany: Wto Paź 02, 2012 8:10 pm   

Ogólnie fajna oliwka ciężko sie zmywa jak kogoś nie uczula kwas salicylowy można stosować

kasiek24 
córcia Oliwka

Wysłany: Sro Paź 03, 2012 2:48 pm   

http://www.luszczycalubli...ik/poradnik.htm fajny poradnik godny przeczytania

Odpowiedz do tematu