Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁUSZCZYCA NÓG I DŁONI
Autor Wiadomość
anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 4:19 pm   

najpierw są własnie takie bardziej czerwone od reszty a potem jak brązowieją to coraz bardziej sie wtapaiją w kolor zdrowej skóry, dzięki temu mniej widac i ogólnie jak na nasze ( :arrow: tzn. łuszczyków) możliwości jest slicznie :grin:

ilona 

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 5:12 pm   

anoil87, Ewaa dzieki :smile: raczki praktycznie caly czas mam posmarowane wazelina no i ta poparzona skora zaczyna sie zluszczac (chyba o to chodzi?) smarowalam tez kremem Pilarix, ale teraz bardzo mnie szczypie i go odstawilam. Zasatanawiam sie czy idac na naswietlania nie zalozyc rekawiczek :?:

Lena08 moje plamki sa na tym samym etapie, "brazowieja" :lol:

dzieki pozdrawiam :grin:

EWaa

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 9:36 am   

To ze sa brązowe to sie nie martw, to przejdzie , z biegiem czasu zrownaja sie z reszta zdrowej skory, a na poparzenia wypróbuj zwykly krem bambino dla dzieci, lub jest taka masc AKSODERM (ok4zł) na bazie wit A, tez doskonale natluszcza .

ilona 

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 1:06 pm   

Ewaa jeszcze raz diekuje :grin:
fajnie, ze jestescie... :mrgreen:

Lena08 

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 9:56 pm   

Kurcze ja tez dziekuje Wam ze jestescie, bo dzieki Wam i Waszym radom, mam siłe na to aby walczyc z ta choroba. Nikt lepiej nie zrozumie łuszczyka, jak drugi łuszczyk. TYlko martwi mnie jedna sprawa. Lecze sie delatarem, chciałam kupic, bo mi sie skonczył a tu mi mowia ze jest problem ze sprowadzeniem, bo on sie raz pojawia, a raz znika... Ale na szczesie w jednej aptece był i sobie kupilam:) pozdrawiam:)

ilona 

Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 4:39 pm   

'Nikt lepiej nie zrozumie łuszczyka, jak drugi łuszczyk." - i tu masz racje
pozdrawiam :smile:

Lena08 

Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 7:51 pm   

Znowu mam pytanie. A czy jak po tych lampach znikaja plamy, to widac je na skórze? Chodzi mi o to czy są brązowe i widoczne, czy wcale ich nie ma?

ilona 

Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 8:11 pm   

Jesli chodzi o mnnie to na brzuchu wtapieja sie kolor skory. Na rekach czy plecachto na razie sa bialawe (nie wiem czy zbrazowieja) ale tez jakby wtapialy sie w kolor skory, o nogach to nie pisze bo tam jest w caly swiat :wink:
moze ktos bardziej doswiadczony odpisze Ci konkretnie :smile:
pozdrawiam :grin:

Lena08 

Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 10:59 am   

Hej:) chodzę dalej na lampy, widze poprawę. Ale mam pewne pytanie. Mianowicie- bo te plamy sa teraz takie brazowe- widać, że opalone. Tylko czy one mi zbledną, czy takie zostaną?

ilona 

Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 2:29 pm   

hej tez nadal chodze na naswietlania i jest juz duza poprawa, z co do plam to z czasem zrownaja sie z kolorem skory (co widze juz czesciowo u siebie na brzuszku :smile: )
po prostu trzeba byc cierpliwym :smile: bedzie dobrze
pozdrawiam

Blanka 

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 12:25 pm   

Witam wszystkich gorąco
mam problem z dłońmi łuszczyca zaatakowała mi ręce skóra zaczeła sie łuszczyć a z łuszczenia zrobiły się czerwone plamy które bardzo swędzom smarowałam to maściami ale nic nieskutkuje nawilżam dłonie oliwkom dla dzieci ale to jest efekt krótko trwały :sad: czy ktoś z was zna jakiś sposób na pozbycie się swędzących plam .Prosze o rade :roll: pozdrawiam

Lena08 

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 1:39 pm   

Po pierwsze musisz isc z tym do dermatologa, ktory przepisze Ci odpowiednie maści. Mozesz tez obkładac dłonie liśćmi z zielonej herbaty. a przede wszystkim dobrze nawilzac. tu dobry jest balsam Garnier ten czerwony do skóry bardzo suchej. Mi to pomagalo.

madi 

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 2:12 pm   

maść witaminowa(około 2-3zł) nałożona na noc i bawełniane rękawiczki,mogą pomóc.
Pozdrawiam

Lena08 

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 5:10 pm   

Hej:) kurde znowu mam problem... Ostatnio się przeziębiłam i martwię się czy nie dostanę wysypu ł. znowu... Jeszcze do końca nie zaleczyłam plam na nogach(co prawda są brązowe i pomału wtapiają się w kolor skóry, ale jeszcze je widać) i boję się czy ł. nie wróci mi się spowrotem...:( proszę o pomoc.

Ewcia88 

Wysłany: Sro Maj 21, 2008 7:52 am   

Każda infekcja może spowodować wysiew ł. Ale bądź dobrej myśli. Ja jak jestem chora,przeziębiona to zawsze mam wysiew i to nie taki mały :( Ale twój organizm może inaczej się zachować!!!! Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu