Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Lis 17, 2012 2:34 pm
chyba to są uroki tej jesieni, kurzu, plesni, grzybów pełno i łuszczyca warjuje, u nas to samo, ciężko wyczuć co zadziala, na kolanie smaruję i bandażuję i skorupsko jak nic i okłady i kąpiela i skorupsko, ja czekam na ostatni ratunek słomę owsianą i będę moją kąpać, ale tą sodę też spróbuję i to zaraz zrobię jej okładzić
moją też często swędzi i to nie zawsze jak ma suchą skórę, mam wrażenie nieraz, jakby jej zanikała goiła się i wtedy swędziałą, bo jak nie zdąże zareagować to potrafi podrapać do krwi i zaczyna się leczeni od nowa
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
hej dziewczyny troche mnie tu nie było ale zostalam szcześliwą mamąi:) u nas narazie bez zmian a nawet wydaje mi się że jeśli chodzi o skóre glowy to jest troche gorzej ale moze to przez to ze moja pociecha strasznie to drapie co mogła bym jej zastosować na główke znim udamy sie na wizyte do lekarza
Oprócz tego co podała tygryska możesz przesmarować głowę clotrimazolum
jak i do ostatniego płukania włosów dodawać ocet jabłkowy
jednakowo to działa tylko jedno naturalne drugie nie
przestanie swędzieć
od drapania robią się nadkażenia grzybicze i tu problem
gratulacje z zostania mamą
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 2:49 pm
Vratizolin stosuje na opryszczke...i to tylko przez pare dni,potem przechodze na zasuszanie...na łuszczyce czy na każdą inną czesc ciała inną niż usta i okolice nosa nie stosowałam i nie słyszałam aby stosowano.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
stosuje się na łuszczycę właśnie czytałam ulotkę.a co sądzisz o tym żeby zastosować linomag czerwony??szukam czegoś na główkę bo zrobiła jej się straszna skorupa a na chwile obecną musiałam odwołać wizytę u profesora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum