Wysłany: Nie Sty 06, 2013 2:45 pm Szampon firmy Seboderm i emulsja do skóry głowy
Kochani borykałam się ze strasznym problemem łuszczycy w głowie. W środę byłam u mojej Pani dermatolog i ta poleciła mi szampon firmy Seboderm ( jest rewelacyjny, włosy nie takie ulizane i przyklapnięte jak po innych szamponach na Ł, puszyste, sprężyste i nawilżone) oraz emulsję Seboderm( jestem z niej bardzo zadowolona, ponieważ nakłada się ją na skórę głowy tuz po umyciu. W ogóle nie przetłuszcza włosów, a skóra jest nawilżona!! Cudny preparat bo nareszcie moje włosy nie wyglądają jak brudne gdy mam na nich nawilżające kremy. Nie ma śladu na włosach a skóra nie jest sucha)
Polecam wszystkim łuszczykom, którzy mają łuszczycę w głowie i trudno im ją zwalczyć
Pozdrawiam
Viximenne szampon nie nalezy do najtańszych ale wydaje się wydajny. Łatwo się pieni, wystarcza niewielka ilość. Jak skończe to mogę dać znać na ile starcza chociaż to też zależy od długości włosów.
Mój stan skóry głowy był naprawdę fatalny wręcz koszmarny więc cena już nie grała roli dla moich rodziców.... Mi strasznie łuska przyrastała po normalnych szamponach, ale świetny jest także ten nawilżacz z tej firmy
Ja mam włosy długie i bardzo gęste. Butelka szamponu 400 ml starcza mi na może 10 myć . A płacić 30 zł za coś czego użyję 2 razy... Bez sensu, ale jeśli kogoś stać to czemu nie
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Viximenne rozumiem ale jak ktoś ma taki stan skóry ze łuski mu wypadają na włosy, sypie się z głowy, swędzi, robią się straszne grudki to odda wszystko co ma. W tym wypadku ja sama niewiele posiadam...
Nusia znam i ja to stosowałam wiele cudeniek najlepiej jednak sprawdza się u mnie zwykła maść z wit A za 3 zł
a próbowałam różności bez większego efektu
ale.......................każdy ma wybór co u niego najlepiej...........
to stosuje
i na co kogo stać
niestety mam uczulenie na salicyle jak i mocznik więc wielkiego wyboru nie mam
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Basiu ja także na mocznik ale jakos musimy dawać radę
Dzięki za propozycję vit A spróbuje jak mi się skończą te preparaty, których teraz używam.
Mam długie i gęste włosy więc maści to wielki problem bo zaraz włosy się robią straaasznie tłuste
Ta ma to do siebie że łatwo ją zmyć przynajmniej u mnie natłuszczam na dwie godz przed umyciem i łuska pięknie schodzi z biegiem czasu czerwone plamy też
ale ja mam włosy krótsze i ostatnio troszkę mi się przerzedziły
starość pewnie
Jak się tworzy gruba łuska stosuje codziennie inaczej zapominam i dwa razy na tydzien
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Basiu jeśli mogę jeszcze zapytać czym działasz na Ł jeśli występuje u Ciebie takowa na ciele?
Miałam dużo stresu i troszkę mi się niefajnie zrobiło na łokciach. Teraz staram się odprężać i wyluzować ale po tamtym stresie jeszcze zostało. Jedne dzień coś pomaga a na drugi dzień budze się i ledwo rękami ruszam bo skóra tak napięta
Kiedyś na łokcie miałam super krem wycofany z obrotu teraz stosuje balsam z nagietka lub http://www.ebay.pl/itm/Me...e-/120557751769
po za tym kąpiele itp
jak i maść z wit A tak na głowę jak i na ciało
podawałam gdzieś skład maści robionej z wit A
jak ogarnę stan zapalny exorex
przy silnym stanie zapalnym skóry nic u mnie nie działa szkoda się maziać pomagają tylko kąpiele lub okłady
Napewno jest dobry jak z opisu wynika
tamten ma olejek z drzewa herbacianego chyba
a ten nagietek a wiadomo że nagietek u nas dobrze działa
dzięki za linka poszukam go u nas i sprawdze
Nusia wypróbuj ten żel nadaje się jako szampon nawilża przy okazji a i włosy ładniejsze
http://www.arfea.pl/index...product_id=6366
ostatnio testowałam i jestem zadowolona co mi się rzadko zdarza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum