Mam drobne pytanko. Wyczytałam gdzieś o maści ichtiolowej na głowę. Czy po trzymaniu tej maści jakieś 2-3 godziny mogę posmarować głowę maścią ochronną z witaminą A?
P.S. Tak od niedawna zaglądam dość często na te forum i jestem pod wrażeniem... Osoby pomagają sobie nawzajem i panuje tu fantastyczna i miła atmosfera.Ludzie na tym forum są jak jeden wielki lek na łuszczycę który tworzy się poprzez dodanie do siebie wiedzy poszczególnych osób. Daje dużo otuchy i nadziei w to, że będzie lepiej. Przynajmniej ja tak sądzę, bo wchodząc tu, byłam już bez cienia nadziei na poprawę, a teraz mam w sobie mnóstwo zapału i nie dam za wygraną. Dziękuję !
rawr bo nie nalezy dawac za wygrana ale fakt jak sie slyszy choroba nieuleczalna to łapki opadaja...
ale mozna uzyskac remisje mozna po prostu zlagodzic zmiany i to juz czasami jest tez lepiej
a masc ochronna z witamina a po ichtiolowej moim zdaniem mozesz - ja uzywam sporo rzeczy z ichtiolem pharmacersis serii luszczycowej i nawet nie zastanawiam sie powiem szczerze czy po nich moge i co moge uzywam to co jest pod łapą
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Zawsze inaczej się przechodzi przez jakąkolwiek chorobę, jeśli ma się przy sobie kogoś kto rozumie, przez co się przechodzi... Niby u mnie w okolicy jest dużo osób które są chore na Ł ale nigdy nie utrzymywałam z nimi jakiegoś szczególnego kontaktu... Odkąd jestem tutaj, inaczej przechodzę przez chorobę. Trochę poruszył mnie temat który założyła @Szater o tarczycy, dlatego we wtorek wzięłam skierowanie na badania na tarczycę i dzisiaj pobierali mi krew. Jutro rano mama jedzie po wyniki... zobaczymy co tam wyniknie... Trochę boję się, ale mam nadzieje, że nie będzie tak źle
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 7:36 pm
Pamietac nalezy o tym ze wyniki to niestety nie wszystko,czasem wyniki sa ok a na tarczycy pojawiaja sie guzy,dlatego dobrze jest zrobic Usg -profilaktycznie,najlepiej jak jest to Usg-Dopplerowskie wtedy od razu podczas badania ,gdy okaze sie ze są guzy widac kolor i lekarz od razu stwierdza czy sa podejrzane czy spokojnie podejsc do tematu....sa bo są ,nalezy je jedynie obserwowac.Dodam ze Tsh jezeli robisz teraz to nastepne jak chcesz skontrolowac nalezy zrobic conajmniej po.....pół roku,jezeli lekarz przepisze nawet jakies leki to i tak na reakcje tarczycy trzeba czekac własnie pół roku...powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
THS - 2,72
T4 - 8,43
T3 - 1,64
Przeciw ciała anty TG - 19
Przeciw ciała anty TPO - 7
zle nie jest i proponuje zamiast zamartwiac sie na zapas skonsultowac z ENDOKRYNOLOGIEM....nie wszystko co napisane w necie to prawda i oczywistosc,od tego sa lekarze.Tak na pocieszenie ci powiem ze faktycznie u zdrowej osoby nie powinno byc przeciw ciał ale moga sie one pojawic nawet podczas przeziebienia,zapalenia tarczycy,podwyzszonego cukru lub....zapalenia jakiegos stawu....spokojnie idz na wizyte i wyjasnisz wszystko co cie martwi....
dziękuję Pani bardzo mama już się zamartwia, a ja mam nadzieje, że może te badania odkryją coś co uniemożliwia mi chociaż w pewnym stopniu leczenie łuszczycy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 8:06 pm
wystarczy Szater
głowa do góry i....szable w dłon....powodzenia i uspokój mame wiem ze nie bedzie to łatwe bo sama jetemmama i wiem jak drze gdy synom cos jest...ale dasz rade madra dziewczyna jestes
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum