Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca głowy POMOCY
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Sob Paź 27, 2012 6:52 pm   

Agusek nie miałam na myśli dziegci a kwas salicylowy w cocoisie

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sob Paź 27, 2012 9:16 pm   

a mi w zasadzie chodziło, ze nie taki squamax straszny :)

basia44 

Wysłany: Sob Paź 27, 2012 9:31 pm   

Dla tych co nie mają uczulenia na salicyle super mało kłopotliwy :razz: w stosowaniu a wydajny

siklers
łuszczyk

Wysłany: Nie Lis 18, 2012 10:57 am   

Przepraszam, że pytam ale czy mógł by ktoś mi podać przepis na papke drożdżowa . Wiem, że jest na forum ale nie mogę go znaleźć i nie mam za bardzo czasu żeby szukać . Może ktoś ma jakiś swój udoskonalony . Proszę o podanie proporcji

szater 

Wysłany: Nie Lis 18, 2012 11:03 am   

4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.

Pozdrawiam.

Aha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Lis 18, 2012 2:31 pm   

no to jest bardzo dobry przepis :) z olejkiem rycynowym lepiej toto dziala (moim zdaniem) :)

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Lis 21, 2012 12:19 pm   

Znowu mam nawrót ł na głowie . I to dosyć duże place . Zrobiła mi się straszna łuska . Stosowałem cygnolinę ale teraz mam za duże stężenie. Mam krótkie włosy. Dajcie propozycję czegoś do zwalczenia łuski i pozbycia się ł. Za tydzień mam wizytę u dermatologa to może wziąć jakąś maść na receptę ?

basia44 

Wysłany: Sro Lis 21, 2012 12:52 pm   

Ja stosuje maść ochronną z wit A lub mocniejszy Retimax na całą noc lu na ok 2 godz przed umyciem głowy
usuwa łuskę i nawilża
maść się dobrze zmywa
trzeba dobrze wmasowywać łuska sama odchodzi można ją grzebieniem zebrać z włosów przed umyciem

ZoNe

Wysłany: Czw Sty 17, 2013 9:14 pm   

Witam!

Niestety ciężkiej walce z łuszczyca głowy nie wygrałem z nią... Moja łuszczyca wygląda strasznie cała głowa plus to, że wychodzi ona już na czoło. Strupy są tak grube, a na dodatek mocno swędzi... Dermatolog przepisywał mi nawet sterydy mówił, że takiej mocnej łuszczycy nie zaleczę zwykłymi specyfikami... Polytar, Cososis, Diprosalic(steryd) i Dermovate(steryd) Nic kompletnie nic z tego co wypisałem nie pomaga... Na zdjęcie łuski używam Squamax, łuska pięknie schodzi ale to wszystko na next dzień wraca... Zawsze używałem Polytaru a potem natłuszczałem jakiś płynem dla dzieci Bambino czy coś, ale i tak nic nie dawało, łuszczyca wracała z podwojoną siła... Co mi doradzicie. Zamierzam znów pójść do dermatologa pogadać z nim, niech coś zrobi bo żyć się nie da, ale zamierzam również was się zapytać co wy byście doradzili?

basia44 

Wysłany: Czw Sty 17, 2013 10:27 pm   

Przed umyciem głowy na dwie godz maść z wit A mocno wmasować rozpuści łuskę
po umyciu jak bardzo swędzi przesmaruj clotrimazolum może to być nadkażenie grzybicze od drapania a wtedy nic nie pomaga leki nie przedostają się do skóry
do natłuszczania cutibaza ze sterydów bym jednak zrezygnowała w dodatku że nie działają a szkodzić mogą
do mycia głowy żel
http://www.ceneo.pl/9813395#tab=click_scroll
jak przestanie gruba łuska narastać pomyślisz o czymś leczniczym odstaw też Squamax może uczulać dlatego łuska szybko narasta

szater 

Wysłany: Pią Sty 18, 2013 10:37 am   

Ja bym sie bardziej przyjrzała co jest z organizmem....musi byc jakis stan zapalny skoro tak silno zaatakowała i trzyma sie mocno,moze przeziebienie,gardło,zatoki....watroba,jelita....cos moze w diecie nie tak,za duzo słodkiego,przypraw,poza tym zimno to tez nasz wróg....głowa wystawiona na mróz.....moze nalezy sie temu poprzygladac...włączyc ostropest,kwasy omega 3,6,9....moze ryby morskie,wiecej warzyw,zrezygnuj z miesa.....eksperymentuj....ale nie rezygnuj z normalnego leczenia,porozmawiaj z lekarzem...moze razem wpadniecie na cos co pomoze....wszystkie metody i sposoby leczenia ymagają czasu i cierpliwosci za jeden raz to niestety tylko resekcja.....działa...powodzenia :mrgreen:

lukasz29 
lukasz29

Wysłany: Pią Sty 18, 2013 8:05 pm   

Mi akurat Squamax pomagał, ale w sumie tylko na łuskę, potem i tak czerwone zostaje. A jeśli chodzi o żel Pharmaceris, to stosuję go od pół roku i niestety nie zauważyłem żadnej poprawy, w dodatku prawie cały czas leczenie stosowałem. Do tego kosztuje około 30zeta w aptece i jest średnio wydajny przy codziennym stosowaniu. Ale możesz spróbować, wiadomo że każdy reaguje inaczej.
A może maść ichtiolowa? Gdzieś (może nawet tutaj...) czytałem że może pomóc? Co inni o tym sądzą? Można spróbować maść ichtiolową na głowę? W sumie ja tez zaczynam znowu mieć problemy na głowie, łuski mało a plamy duże i czerwone.
Aha - na głowę jeszcze stosowałem Xamiol, steryd z witaminą D. Na początku był bardzo skuteczny, łuszczyca znikała po 1-2 stosowaniach (cały dzień lub cała noc). Dermatolog twierdziła że nie ma silnych skutków ubocznych i można długo stosować. Niestety, przestał u mnie działać. Nie wiem dlaczego. Czerwone place nie znikają. Ale spróbuj, naprawdę skuteczne(ale bardzo drogie, mała buteleczka).

rawr 
żyj.

Wysłany: Pią Sty 18, 2013 8:16 pm   

Ja bym na początku ogarnęła dietę no i w między czasie poszła do dermatologa... Może coś z cygnoliną? Jakieś małe stężenie... A jakby to nic nie dało, to jakieś badania, tak jak Szater wspominała i dopiero po sprawdzeniu stanu zapalnego zaatakować panią Ł :)

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Sob Sty 19, 2013 11:08 am   

lukasz29 napisał/a:
Aha - na głowę jeszcze stosowałem Xamiol, steryd z witaminą D ... Dermatolog twierdziła że nie ma silnych skutków ubocznych i można długo stosować.

u mnie nie dzialal wogole praktycznie, no moze 1-2 pierwsze smarowania, potem jakbym woda smarowal glowe, a w zapewnienia ze jest "bezpieczny" raczej slabo wieze

zbigniew4 
Zibi

Wysłany: Pon Sty 21, 2013 9:48 pm   

Witam

Dzisiaj Pani dermatolog przepisała mi żel daivobet. Powiedziała że tam jest mała dawka sterydu wręcz taka ja w elocomie. Trudno mi w to uwierzyć bo ja tak na prawdę uciekam jak tylko mogę od sterydów i stosuję je tam gdzie widać a jest tego bardzo mało w widocznych miejscach. Poszedłem po to prywatnie żeby dowiedzieć się o czymś naturalnym a tu lipa. Powiedzcie mi czy warto się porywać na ten żel? Tak unikam tego a wydaje mi się że ten żel to nie taki tam sobie sterydzik tylko najsilniejszy steryd, który wiadomo że idealnie wyczyści skórę tylko co w zamian dostanę :/ Od innego dermatologa kiedyś taką maść na łuszczycę paznokci dostałem i pamiętam że miałem powiedziane że to najsilniejszy steryd!!!

Odpowiedz do tematu