choruję na łuszczycę od 4 lat. Od trzech lat leczę się PUVA oraz Dermovate. Dowiedziałam się dzisiaj, że naświetlania można stosować tylko 10 razy po 20 seansów przez całe życie. jestem załamana, bo to jest jedyna metoda leczenia która mi pomaga. czy też macie takie informacje o naswietlaniach?ta choroba wykończyła mnie psychicznie.....
Pozdrawiam wzzystkich
W sumie na naświetlanie nie chodziłam, ale bardzo pomaga mi solarium...ładnie zasusza ...a "placki"stają się bledsze...ja już nawet kilku pozbyłam się i nie widać śladu.
dziś byłam na solarium,tylko na 10 minut a tak się spiekłam że siedzenie nawet mi przeszkadza...troszkę zbrązowieję i znów sie wybiorę bo widzę efekty.
z tym solarium to lepiej nie przesadzac , lepieuj isc 2 razy w tyg po 5 min , anizeli raz na 10, i co najwazniejsze nie nalezy byc po smarowaniu masciami i piciu dziurawca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja za pierwszym razem idąc do solarium przypalam sie 6 minut potem 8 i 10 i 12 i robię sobie przerwe niech skóra odpocznie.
Myslę że wiecej niema sensu bo 10 minut w solarium swoje zrobi.
Solarium jest naszym sprzymierzeńcem w walce z łuszczycą.
Pozdrawiam
_________________ codziennie rano budze sie przystojniejszy ale dzisiaj to już k..wa przesadziłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum