Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
Sara 
Sara

Wysłany: Pią Lut 08, 2013 7:41 pm   

A ile jest wazne 1 stezenie ,poniewaz mowila mi aptekarka ze 2 tyg.i nalezy je wykorzystac??

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 11:58 am   

nie wiem czy nie dostane opierdzielu od Krysiuni,ale cos ci podpowiem.W zwiazku z tym,ze u nas podrozalo ostatnio w aptekach,i za pojemniczek 100 zaplacimy 6 zeta- niezaleznie od stezenia,to ja kombinuje inaczej.Wypisuje sobie od razu stezenie 4% a pozniej sam sobie to rozrabiam z salicylem i parafina ciekla,moze idealne stezenie mi nie wyjdzie,ale jakos nigdy nie przedobrzylem,za to oszczednosci spore przy stosowaniu na duze powierzchnie ciala.Prawda ze pieknie to ujalem Krysiuniu? :lol: :roll:

szater 

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 12:19 pm   

oczywiscie ksieciuniu ze pieknie :brawo:
Jednak tak to możemy my sobie działac o ile apteka zrobi cygusie o takiej mocy a przede wszystkim lekarz wystawi recepte na takie stęzenie.Niestety w/g najnowszych trendów....cygusia jest niekoniecznie zalecana do stosowania jezeli juz to tylko niskie stezenia.

Odpowiadam:
kazde stezenie na innej recepcie
pierwszy raz słysze ze cygnolina ma trwałosc 2tyg-to jakas masakra oststnio jest z wiadomosciami na temat cygnoliny
Moja cygnolina stoi rok i jest ok wiec nie bardzo wiem o co chodzi :hmm:
Recepty wykupuje wszystkie....nie lubie chodzic pare razy za tym samym
Koszty sa rózne od 6 do -8zł u nas w zaleznosci od apteki

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 12:38 pm   

No wiesz,moj pan dochtor jak mnie widzi to wypisze mi wszystko co chcę aby tylko sie mnie pozbyc :lol: aptekarki tez od lat znajome wiec nie mam problemow choc ostatnio i ja zczynam miec problemy np. z prodermina,koncza sie zapasy,ale cóż,dokad cygnolina bedzie dostepna to wciaz bede jej uzywal,bo uwazam,ze jak dotad nie wymyslono nic skuteczniejszego i malo szkodliwego,choc czytalem juz madre opracowania o jej szkodliwosci na organy wewnetrzne,pewnie wiec ktos sie szykuje do wycofania jej ze sprzedazy.

szater 

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 3:46 pm   

własnie o tym pisze,dzieki uprzejmosci mojej zaprzyjaznionej dermatolog udaje mi sie czasem wsliznac na jakies szkolonko....i juz nawet o tym wspominalam ze na każdym podawane sa przykłady dramatycznego uszkodzenia narządów wewnetrznych i jezeli już to zalecaja stosowanie niskich stezen....no jak mi z 0,10% lekarz wyskoczył to myslałam ze ja z butów wyskocze :>

Sara 
Sara

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 7:51 pm   

Halo!
Z ta cygusia to bylo zawsze tak ze ona sie utleniala(robila sie brazowa)-czyli po 2tyg.do wyrzucenia.
A wiec tak-4recepty wyslala by mi Pani?-Poczekam do 22.- Nie chce robic problemow ,ale mi bardzo zalezy-mozliwe ze inny sklad troche jest i dlatego tak dlugo jest wazna....----hm?
Ewentualnie po wyslaniu pieniazkow wyslala by mi pani gotowa .-Pokryje koszty wysykli i leku.
Jak sie skataktowac z Pania ale nie na forum? Moze stacjonaly to bym zadzwonila?Pozdrawiam i czekam na odp.

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 8:07 pm   

W lodowce nie zrobi sie brazowa .Moja stoi juz tam ponad rok kolor ten sam .

Sara 
Sara

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 8:24 pm   

Tak, trzymalam je zawsze w lodowce. Daje mi to do myslenia,poniewaz tylko w jednej aptece to kupowalam....hm.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lut 10, 2013 4:08 pm   

zdiwna ta twoja cygnolina,ja mam zapasy dosc spore , trzymam nie w lodowce a w szafce ale w chlodnym miejscu,i jak dotad,to cygnolina ma sie prawie tak dobrze jak ja

szater 

Wysłany: Nie Lut 10, 2013 5:39 pm   

u mnie podobnie...nigdy zadna cygnolina sie nie pozmieniała ani kolorystycznie ani zapachowo :hmm:

Sara info zostawiłam na PW.Pozdrawiam :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 11, 2013 10:46 am   

Wiedzmuniu,a ja tak a'propo tych przyjemnosci w nocy odkad odstawilas palenie..ty moze znajdz sobie w nocy jakies inne przyjemnosci :lol: :roll: ,wtedy we snie palic nie bedziesz? jeswli potrzebna ci pomoc to moge pomoc :mrgreen:

szater 

Wysłany: Pon Lut 11, 2013 1:17 pm   

wiem ksieciuniu Ciemnosci ze na ciebie zawsze moge liczyc :* jak bede na silnym musiku i nic pod reka nie bedzie chetnie sie zgłosze

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 11, 2013 4:02 pm   

ze cooo????jak pod reka nic nie bedzie? :evil: ..a to sie kichaj,foch z przytupem :> :> :>

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lut 11, 2013 4:08 pm   

...a przytup taki,ze az kolano mnie zabolalo :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Lut 11, 2013 4:10 pm   

bo cos mi sie wydaje ze tupales ze zloscia jak trzylatek ;) witaj stary luszczyku :*

Odpowiedz do tematu