Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 8:09 am
lecznicza kapiel w solance powinna byc nie krótsza niż 20-30min.
"Pamiętać należy, że wraz ze wzrostem zasolenia w kąpieli solankowej oraz czasem spędzonym w kąpieli należy również wydłużać czas poświęcony na odpoczynek po kąpieli. Z tego też powodu dobrym rozwiązaniem jest wykonywanie kąpieli solankowych w porze wieczornej – tuż przed położeniem się do łóżka i zaśnięciem.
Po kąpieli nie należy myć ciała mydłem. Jeśli stężenie soli w kąpieli było wysokie możemy lekko spłukać ciało letnią wodą oraz przesuszyć ręcznikiem – nie wycierać.
Kąpiele solankowe należy wykonywać w temperaturze 35 – 40 stopni Celsjusza. Podany przedział temperatury wody jest zbliżony do temperatury ludzkiego ciała – tak więc nie grozi zarówno przegrzanie jak i wyziębienie organizmu podczas kąpieli. Zalecany czas kąpieli to ok. 20 min."
http://www.silaczka.pl/ur...-morza-martwego
Czy przez wlewanie tych dodatków, sól nie traci swoich właściwości? Ja mam wanienkę z wodą "na stałe", dlatego nie wiem, czy mogę dodać trochę oliwki, np?
..ee no,bez przesady,az tyle to nie spalam,male 50 dziennie,i wystarczy, moge byc sponsorem ale nie dobroczynca przemyslu tytoniowego,wole juz lepiej wspierac monopolowy
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
miałem strasznie zniszczoną skórę, tłustą serio nie ciekawą gdy znajoma pokazała mi olejek arganowy i już po kilku dniach moja skóra nabrała normalny wygląd i już się nie świecę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum